29.06. - 06.07.2017. - izveli smo osmo po redu taborovanje u prostoru Novigrada na Dobri pod radnim nazivom: Ljetni šumski pokretni tabor "DOBRA - 17.". Pored osnovnog tabora imali smo i dva noćenja vani na lokaciji Modruš i Ribnik. Taborovanje smo izveli po planiranim aktivnostima, a obrađivali smo teme iz topografije i snalaženja na zemljovidu, kretanje po nepoznatom terenu, paljenju vatre, izradi bivaka u prirodi, osmatranju, postrojavanju i prestrojavanju, okretanju u mjestu i kretanju, rad sa šumskim alatom, pružanju prve pomoći i poznavanje drveća i bilja kraja u kojem boravimo. Na poduci iz Prve pomoći, obradu teme su nam servisirali volonteri i zaposlenici GD CK Klc., a praktično smo izveli simulacijsku vježbu izvlačenja ranjenika u oklopnom transporteru M-60 "sanitet". Obišli smo kulturne i povijesne spomenike na našem prostoru: Modruš, Josipdol, Viničica, Tounj, Ribnik, Kamanje, Gorica Lipnička. Posjetili smo i dva spiljska objekta u Tounju, spilju Tounčicu i u Kamanju Vrlovku. Na tabor je došlo 9 naših pripadnika, a zbog bolesti i osobnih razloga troje naših članova je napustilo taborsku prostoriju. Sa nama je bio i naš gost Ivano Kosturić, koji se dragovoljno priključio taborovanju i izdržao do kraja. Taborovanje je bilo vrlo dinamično i svi sudionici pohvalno su se izrazili o sadržaju tabora. Kupali smo se u r. Dobri, a hranili se u PC "Sv. Vinko Paulski" u Novigradu na Dobri. Doručak smo pripremali sami i nekoliko puta večeru gdje su sami sudionici bili uključeni u tu aktivnost. Na taboru smo proslavili i jedan rođendan - Patriku želimo puno uspjeha u njegovom životu, dobro zdravlje i puno lijepih trenutaka, i neka je sa srećom.

 

Sastanak svih zainteresiranih bit će 27.06. u Domu HV u 09,00 sati, sa pojedinostima na taborovanju.Taborovanje je od 29.06. - 06.07. na prostoru Novigrada na Dobri, ali ćemo izbivati sa taborske prostorije na više lokacija jer ove godine imamo "pokretan šumski tabor". Uplata za člana, sudionika tabora, je na naš IBAN u iznosu od 700,00 kn do početka taborovanja.

DNEVNI RASPORED RADA

ELABORAT

 

15.06.2017. - sudjelovali smo na tradicionalnom okupljanju vjernika u Nacionalnom svetištu "Sv. Josipa" na Tijelovo i Tijelovskoj procesiji kroz grad Karlovac. Nakon svetkovine Presvetog Trojstva, slavi se svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Misno slavlje predvodio je msgr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrabački sa brojnim svećenicima našeg dekanata. Na ovo hodočašće odazvao se veći broj raznih udruga, društava i vjernika. Nakon sv. mise, ustrojena je hodočasnička povorka, a u sredini povorke, msgr. Ivan Šaško, biskup, nosio je Presveto kroz grad Karlovac, pod "nebom" koje su nosili: gardisti KGG, dočasnici i časnici H KoV-e, vatrogasci JVP GK i vatrogasci DVD "Klc.". Zastanci su bili kod župne crkve "Srca Isusova" u Novom Centru, kod župne crkve "Presvetog Trojstva" u Zvijezdi i u župi "Sv.Tri kralja" na Baniji, gdje je procesija i završila. Naši gardisti su nosili svijeće uz Križ i uz "nebo". Bila nam je čast sudjelovati na ovoj svetkovini.

 

14.06.17. - Supercars club "6to6" iz Španjolske, posjetio je Muzejsku zbirku naoružanja Domovinskog rata na Turnju u svojoj Europskoj turi sportskim automobilima tipa "Porsche". Trasa kroz R. Hrvatsku vodi smjerom: Split - Zadar - Karlovac - Zagreb i sljedeći zastanak je u Ljubljani. "Europe Tour 6to6" organizirao je g. Jordi Lozano iz Madrida, a na Turanj je dovezao 45 sportskih automobila tipa "Porsche" sa oko 80 posjetitelja. Sudionici ove ture upoznati su sa našim Domovinskim ratom, Muzejskom zbirkom i događanjima na Turnju, a izloženu borbenu tehniku iskoristili su za naše i svoje predstavljanje predstavljanje na nacionalnoj televiziji Španjolske. Istinom o Domovinskom ratu, gledatelji u Španjolskoj upoznati su u direktnom javljanju, a prijevod na španjolski, pomogla nam je gđa. Eva Pavan, pročelnica EU integracija u županiji. Gosti su bili oduševljeni ambijentom i sa pijetetom su saslušali predavanje o Domovinskom ratu, događajima na Turnju i žrtvi naših branitelja na ovom prostoru.

Prilog HRT

 

03.06.2017. - u dogovoru sa UŠP Karlovac, izveli smo radove na izgradnji mostića preko grabe na planinarskom putu od "Kraljevog groba" do Pavlinskog samostana. Dio naših članova posjetio je našu povijesnu Petrovu goru, mjesto sahrane posljednjeg kralja hrvatske krvi, Petra Svačića, Pavlinski samostan, spomenik iz NOB-a, autora Voina Bakića na Velikom Petrovcu i Lovački dom "Muljava". U našim radnim aktivnostima, izradili smo mostić preko duboke grabe na planinarskom putu od Kraljevog groba do Pavlinskog samostana iz 12. stoljeća, koji je dijelom obnovljen i pripremljen za posjete znatiželjnika. Na Malom Petrovcu, obišli smo i Orintološki park, gdje je nekada bilo Omladinsko naselje, a u Domovinskom ratu, ovdje je bila "Ratna bolnica Op.ŠTO Vojnić". Na kraju radnog i povijesnog dijela posjete, okrijepili smo se u restoranu "Muljava", izvrsnim palačinkama sa šumskim voćem. Pomalo umorni i iscrpljeni, vratli smo se našim povijesnim vozilom AR-55, Campagniola.