17.11.2018. - u prostoru Doma HV "Zrinski", održali smo našu 3. redovnu izbornu skupštinu, sa početkom u 10,00 sati. Skupštini je nazočilo 12/18 članova naše udruge. Izočni su bili opravdano odsutni jer su zaposleni i danas su radili. Na Skupštini je bio lijepi broj gostiju i naših suradnika. Na Sjednici je izabrano novo rukovodstvo udruge PP "KPV ZNG-91." i za predsjednika je jednoglasno izabran  g. Goran Resovac, dopredsjednik je Dubravko Halovanić. Prvi dočasnik je Ivan Rubčić, zapovjednik voda je Ivica Tuškan, a zapovjednici desetina su: Marko Mihalić - 1., Filip Pavičić - 2. i Patrik Rade - 3. Predsjednik Suda časti je Marko Radočaj. Tijekom prošle godine bilo je 35 aktivnosti, a najviše dolazaka i zalaganja imali su sljedeći naši članovi koje smo nagradili knjigom: Ivica Tuškan (23), Marko Mihalić (22), Marko Radočaj (21) i Filip Pavičić (20). Svi gosti koji su uzeli riječ na našoj GS, pohvalno su se izrazili i zahvalili nam na našim aktivnostima. Na GS su usvojene i dvije Odluke gdje dajemo potporu našem članu, g. Božidaru Mikši, koji treba riješiti problem fizičke barijere jer je 100% invalid i ne može za sada iz stana bez tuđe potpore. Za Braniteljsku zadrugu "LAMARINA", dali smo potporu za izgradnju Braniteljskog centra na o. Lastovu, u napuštenom vojnom objektu. Na GS smo pokazali i jedan kratki dokumentarni film iz naše bogate arhive, a radi se o Domovinskom ratu na prostoru Karlovca, koji su naši gosti sa zanimanjem pogledali. Postavili smo dva banera sa fotografijama i 18 fotografija iz naših aktivnosti. Rad Skupštine završio je u 11,40 sati.

 

11.11.2018. - danas se obilježava obljetnica ustrojavanja Udruge "Veterana oklopno mehaniziranih postrojbi" (VOMP). Sudjelovali smo na postavljanju aranžmana i paljenju lampiona za poginule branitelje na Spomen obilježju "4 rijeke" kod Suda, na Trgu hrvatskih branitelja. Sv. misa je upriličena u Župnoj crkvi "Pohođenja Marijina" u Mahičnom, a misno slavlje predvodio je domaći župnik, vlč. Nikola Sanjković koji je u vrijeme početka Domovinskog rata bio župnik u Voćinu i sam je iskusio ratne nedaće što je i napomenuo u homiliji. Zahvalio je našim braniteljima VOMP-a što su izabrali ovu Župu za obilježavanje svoje obljetnice. Nakon misnog slavlja, organizirano je druženje pripadnika VOMP-a.

 

08.11.2018. - sudjelovali smo na komemoraciji i obilježavanju 27. obljetnice poginulih pripadnika 129. br. HV u Draganićkim Mrzljakima, koju su organizirali pripadnici Udruge 129. br. HV. Misno slavlje i nadahnutu homiliju predvodio je msgr. Ferdinand Vražić. Na sv. misi pročitana su imena 17-ero poginulih branitelja od rakete koju je lansirao neprijateljski MIG-21, na današnjini dan prije 27 godina. Ovi branitelji nisu bili na frontu, već u dubokoj pozadini. Nakon sv. mise, položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje na mjestu gdje su usmrćeni.

 

05.11.2018. - u GČ "Banija" predstavili smo dokumentarni film i multimedijalno predavanje o borbenom proboju kasarne JNA iz poluokruženja po temi: "Borbena akcija Logorište". Predavanje je organizirano na inicijativu Mladeži HDZ-a uz potporu g. Marina Svetića, predsjednika GČ. Vrlo je pohvalno kako su se mladi ljudi zainteresirali za događaje iz Domovinskog rata od prije 27 godina. Jučer je na Belaju bila organizirana komemoracija za žrtve 2. svj. rata, poraća i Domovinskog rata, gdje smo i mi sudjelovali. Današnje predstavljanje ove borbene akcije posvećeno je svima koji su dali i svoj život u toj borbi, a za velike materijalne štete i gubitak ljudskih života nisu pravosudno obrađeni i okončani vinovnici ovog događaja.

 

27.10.2018. - sudjelovali smo na obilježavanju 27. obljetnice ustrojavanja "Ozaljskog bataljona" i otvaranje Spomen sobe za poginule branitelje iz ozaljskog kraja. Pokretanje ove aktivnosti bilo je iz sastava UVDR - ogranak Ozalj, Žakanje i HČZ grada Ozlja. Svečanost se odvijala u Domu branitelja gdje su se okupili sudionici ove aktivnosti, članovi gradskog vijeća, razni uzvanici i članovi udruga iz razdoblja Domovinskog rata. Sa povjesnicom Ozaljskog bataljuna upoznao nas je brig./mir. Milan Maleš, prvi zapovjednik, a gđa. Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja, vrlo se pohvalno izrazila o braniteljima ovoga kraja. Pogledali smo i dokumentarni film, autora Ivice Gloknera, sudionika događanja i člana ovoga bataljuna. Nakon svečanosti u Domu branitelja, sudionici su položili cvjetne aranžmane i upalili svijeće za poginule branitelje ovoga kraja na spomen obilježju u Parku branitelja. Zatim se svi upućuju u zgradu Gradske uprave, gdje se nalazi novouređena Spomen soba za 11 poginulih branitelja. Spomen sobu otvorila je majka jednog od poginulih branitelja, a msgr. Josip Jakovčić, dekan ozaljskog dekanata, blagoslovio je Spomen sobu. Soba će se još uređivati i dopunjavati. Svoj doprinos u ovoj aktivnosti dali su u naši članovi.