22.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, ljubavi i razuma, odnijeli smo jutros na Zornicu u Župnu crkvu Presvetog Trojsva. Sv. misu prikazao je fra. Krunoslav, a nakon sv. mise, vjernici su uzimali Betlehemsko svjetlo za svoje domove. Pozvani smo na Svečanu akademiju u Varaždin povodom 25. obljetnice ustrojavanja 7. gbr. Akademija se odvijala u Dvorani HNK u Varaždinu. Prilikom obraćanja nazočnim gostima, roditeljima poginulih branitelja, pripadnicima 7. gbr., g. Damir Krstičević, ministar obrane, naglasio je ponovni povratak "Puma" u Varaždin, jer su prije 15 godina rasformirani i uklopljeni sa 2. gbr., što se pokazalo nepraktičnim i neopravdanim. 7. gbr. ima zavidan ratni put, a svoje prvo veće vatreno krštenje 1. bojna ove brigade imala je na Karlovačkoj bojišnici 1993. god. gdje sudjeluje u ojačanju 1. gbr. na prostoru Generalskog Stola, sa ciljem sprječavanja prodora 15. Ličkog korpusa, prema Generalskom Stolu iz smjera Perjasice. Posjetili smo i izložbu ratne fotografije, naoružanja i MES-a u Gradskom muzeju Varaždin. Naime, ovdje se nalazi naše naoružanje iz Zbirke naoružanja Domovinskog rata, koje smo im posudili za organizaciju ove ozložbe. Izložbu je do sada posjetilo više od 600 učenika i posjetitelja, od 12.12. kada je otvorena, gdje se svakodnevno organizira predavanje za posjetitelje o Domovinskom ratu i ratnom putu ove brigade.

 

21.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, ljubavi i razuma, danas smo odnijeli na zornicu u Slunj za slunjski dekanat. Lijepi broj vjernika se okupio na sv.misi, a uz domaćeg župnika, msgr. Milu Pecića, svetoj misi bio je nazočan i vojni kapelan sa Vojnog poligona "E. Kvaternik", vlč. Majić. Tako je Betlehemsko svjetlo preneseno i u prostor Vojnog poligona.

 

19.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, razuma i radosti, jutros smo odnijeli u Nacionalno svetište "Sv. Josipa". Svetu misu prikazao je msgr. Antun Sente, ml. - rektor svetišta, a nakon mise, Svjetlo je podijeljeno nazočnim vjernicima.

 

18.12.2017. - Betlehemsko svjetlo danas smo odnijeli u Župnu crkvu "Sv. Franje Ksaverskog" na Švarču, a navečer u Dom HV, gdje je bila održana Duhovna obnova. U organizaciji karlovačkog dekanata, msgr. Ferdinand Vražić, Duhovnu obnovu vodio je pater Ivan Matić. Nakon Obnove, svi zainteresirani građani ponijeli su Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razuma, svojim kućama.

 

17.12.17. - već deset godina naša postrojba "Karlovački počasni vod ZNG-91." donosi u naš Dekanat, Betlehemsko svjetlo, na treću nedjelju Adventa iz zagrebačke prvostolnice u Karlovac. Ovogodišnji pokrovitelj donošenja Betlehemskog svjetla iz Beča, bio je g. Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, a Svjetlo su donijeli Izviđači SIH-a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Okupljanje svih Izviđačkih skupina iz R. Hrvatske bilo je ispred zagrebačke prvostolnic,e a dobrodošlicu je poželio msgr. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke prvostolnice. Nakon sv. mise, Svjetlo je podijeljeno izviđačima i građanima koji će to odnijeti u svoja mjesta stanovanja. Pod pokroviteljstvom Gradske uprave, Svjetlo smo odnijeli u naš Dekanat na večernju sv. misu u Župnu crkvu Srca Isusova, gdje je izloženo za preuzimanje ostalim građana koji si žele Svjetlo odnijeti svojim kućama. Sv. misu je prikazao msgr. Ferdinand Vražić i zahvalio nam na već tradicionalnom donošenju Betlehemskog svjetla u Karlovac. Ovogodišnje geslo je: "Betlehem neka sija u našim srcima", za radost i dobrotu u vjeri nade, ljubavi i mira. Od sutra Svjetlo ćemo raznijeti i po našim ostalim župnim crkvama.