16.12.2018. - već 12. godinu za redom, u naš Dekanat, donosimo Betlehemsko svjetlo. Po Svjetlo smo otišli u našu Prvostolnicu, a prije preuzimanja Svjetla, obišli smo Zagrebački advent. Sv. misu za dolazak Betlehemskog svjetla, prikazao je msgr. Josip Kuhtić, rektor katedrale, a Svjetlo su donijeli Izviđači SIH, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora na čelu sa g. Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom. Msgr. J. Kuhtić nadahnuto je govorio o Adventu koji mi sada provodimo, a sa ciljem očekivanja rođenja Spasiteljevog. Ovo je Svjetlo upaljeno u pećini gdje je rođen Isus, naš Spasitelj, a ovogodišnje geslo Svjetla je "Neka ovo Svjetlo Betlehemskog života obasja i naše obitelji". Po povratku iz naše Prvostolnice, svratili smo i postavili ovogodišnje Svjetlo na novo spomen obilježje našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je bio naše Svjetlo u doba stvaranja naše Domovine. Večeras ćemo Svjetlo donijeti na večernju sv. misu u naš Dekanat i crkvu "Srca Isusova".  Sutra već počinjemo raznositi Svjetlo po našim župama sa porukom mira i ljubavi, pa neka obasja naše obitelji.


 

05.12.2018. - skupina generala i visokih časnika, članova Hrvatskog generalskog zbora, bila je u radnoj posjeti gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji i dijelu crte bojišnice iz razdoblja Domovinskog rata. Radna posjeta započela je u Maloj vijećnici Gradske uprave karlovačke, gdje su goste primili gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić. Naši gosti su upoznati sa gradom Karlovcem i aktivnostima koje se trenutno odvijaju u gradu. Župan D. Jelić upoznao je goste sa trenutnim stanjem županije, a predstavljen je i promo film o županiji. Nakon upoznavanja sa gradom i županijom, gosti su upoznati sa prezentacijom "Karlovac kroz stoljeća", koju je presdstavio brig. D. Halovanić, a obiđen je i dio karlovačke Zvijezde. Posjećena je i tvornica "HS Produkt", a goste je upoznao sa ovom uspješnom firmom direktor Željko Pavlin. Gosti su upoznati i sa prezentacijom iz razdoblja Domovinskog rata "Karlovačko - Kordunska bojišnica 1991./92. g." a zatim su izvršili i gađanje sa proizvodnim programom ove firme. Po Aquatici nas je proveo kustos Krešimir Kuri i upoznao nas sa svijetom riječnih riba i 50 ribljih endema, po čemu smo jedinstveni u svijetu. Obišli smo i dio crte bojišnice smjerom: Aquatika - G. Mekušje - Kamensko - Turanj. Posjetili smo i Muzejsku zbirku naoružanja Domovinskog rata na Turnju, muzej koji se trenutno uređuje kao i vanjske trodimenzionalne izloške. Na spomen obilježju sa 250 imena poginulih branitelja "mostobrana Turanj", upaljen je lampion. Gosti su dalje krenuli na zasluženu okrijepu koju nam je organizirao g. Željko Pavlin u restoranu "Panorama", a prije ulaska u restoran, na Spomen obilježju "4 rijeke" upaljen je lampion za 627 poginulih btranitelja u Karlovačkoj županiji. U prostoru restorana, priredili smo prigodnu izložbu ratnih fotografija, koju su naši gosti sa zanimanjem razgledali. Nakon ugodnog razgovora i okrijepe, gosti su se uputili u Nacionalno svetište "Sv. Josipa" na Dubovcu. Ovdje nas dočekuje rektor svetišta, msgr. Antun Sente ml. i upoznaje nas sa Svetištem i sadržajima koji se još uvijek uređuju kako bi mogli pružiti duhovnu i fizičku potporu brojnim hodočasnicima koji dolaze u ovo Svetište. U ugodnom razgovoru i okrijepi opraštamo se sa Svetištem i pomalo umorni, ali puni ugodnih utisaka i doživljaja, krećemo svojim kućama.

 

20.11.2018. godine održan je 11. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana RH, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom - masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru. Hodnja u dužini od oko 9 km trajala je 2 sata. Unatoč kiši i hladnoći, bilo je lijepo i ponosno.

 

18.11.2018. - poklonili smo se žrtvi Vukovara sjedinjeni sa hodočasnicima iz R. Hrvatske i šire. Žrtva u Vukovaru i sve žrtve Domovinskog rata, moraju nas ujediniti i utisnuti u pamćenje kako se ovakovo zlo ne bi dogodilo i u budućnosti.

 

17.11.2018. - u prostoru Doma HV "Zrinski", održali smo našu 3. redovnu izbornu skupštinu, sa početkom u 10,00 sati. Skupštini je nazočilo 12/18 članova naše udruge. Izočni su bili opravdano odsutni jer su zaposleni i danas su radili. Na Skupštini je bio lijepi broj gostiju i naših suradnika. Na Sjednici je izabrano novo rukovodstvo udruge PP "KPV ZNG-91." i za predsjednika je jednoglasno izabran  g. Goran Resovac, dopredsjednik je Dubravko Halovanić. Prvi dočasnik je Ivan Rubčić, zapovjednik voda je Ivica Tuškan, a zapovjednici desetina su: Marko Mihalić - 1., Filip Pavičić - 2. i Patrik Rade - 3. Predsjednik Suda časti je Marko Radočaj. Tijekom prošle godine bilo je 35 aktivnosti, a najviše dolazaka i zalaganja imali su sljedeći naši članovi koje smo nagradili knjigom: Ivica Tuškan (23), Marko Mihalić (22), Marko Radočaj (21) i Filip Pavičić (20). Svi gosti koji su uzeli riječ na našoj GS, pohvalno su se izrazili i zahvalili nam na našim aktivnostima. Na GS su usvojene i dvije Odluke gdje dajemo potporu našem članu, g. Božidaru Mikši, koji treba riješiti problem fizičke barijere jer je 100% invalid i ne može za sada iz stana bez tuđe potpore. Za Braniteljsku zadrugu "LAMARINA", dali smo potporu za izgradnju Braniteljskog centra na o. Lastovu, u napuštenom vojnom objektu. Na GS smo pokazali i jedan kratki dokumentarni film iz naše bogate arhive, a radi se o Domovinskom ratu na prostoru Karlovca, koji su naši gosti sa zanimanjem pogledali. Postavili smo dva banera sa fotografijama i 18 fotografija iz naših aktivnosti. Rad Skupštine završio je u 11,40 sati.