19.12.22. - odnijeli smo Betlehemsko svjetlo u župnu crkvu "Uznesenja B. D. Marije", u Novigrad na Dobri, a posjetili smo i grobno mjesto pok. generala Pavla Miljavca, odali mu dužnu počast i postavili lampion sa B.S. Na sv. misi, u crkvi prenijeli smo Betlehemsko svjetlo za vjernike ove župe. Toplina plamena B. S. neka grije duše ovih vjernika i našeg generala prenoseći Božji mir, radost, ljubav i zajedništvo u ovoj župnoj zajednici. Isusovo svjetlo je naš život pa neka svijetli u vjekove.

 

Vatreni su pokazali hvalevrijednu odanost i ustrajnost tijekom cijelog turnira, te su nas sve impresionirali svojim vještinama i nastupima. Učinili ste nas jako sretnima i ponosnima, ponosni smo na Vas jer ste napravili veliki posao. Bravo Vatreni!

Vaša bronca naše je zlato!

 

"28.12.2022. - posjetili smo župnu crkvu "sv Franje Ksaverskog" na Švarči i vlč. Duju Kurtovića, župnika ove župe, a donijeli smo Betlehemsko svjetlo mira, radosti, ljubavi i zajedništva u ovu župu. Toplina plamena ovog svjetla neka grije i srca ovih župljana do Badnje večeri kada ćemo u zajedništvu isčekivati rođenje Spasitelja na polnoćki uz pučke napjeve prekrasnih Božićnih pjesama. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla je: "Isusovo svjetlo je svjetlo našeg života". Pa neka to svjetlo i dalje osvjetljava naš put i život dok boravimo na ovome svijetu. Slušali smo i svjedočenje jednog branitelja, Marija, koji je iz Karlovca propješačio put do Međugorja, koji je upravo to i potvrdio. Najljepše zahvaljujemo vlč. Duju na pozivu a u ovu župu mi smo donijeli prvi puta Betlehemsko svjetlo tamo daleke 2010. godine, prvi puta u Karlovački dekanat.

 

11.12.2022. - u zagrebačkoj Prvostolnici izuzeli smo Betlehemsko svjetlo koje su naši Izviđači donijeli iz Beča, a Bečki izviđači u Betlehemu na mjestu Isusova rođenja. Ovo je Svjetlo radosti, mira, ljubavi i dobra, neka živi u nama, a toplina koju plamen otpušta neka grije naša srca u iščekivanju ovogodišnjeg Božića. Svjetlo je uneseno pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora, g. Gordana Jandrokovića, msgr. Josipa Kuhtića, rektora Katedrale i gđe. Lidije Pozaić, predsjednice SIH-a. Ovogodišnje geslo B. svjetla je: "Isusovo svjetlo našega života". Nakon sv. mise vratili smo se u Karlovac i B. svjetlo odnijeli u župnu crkvu "Presvetog Srca Isusova", na večernju sv. misu, gdje će biti dalje proslijeđeno po župama karlovačkog Dekanata. Sv. misu i prigodnu homiliju održao je Dekan karlovačkog dekanata, preč. Dražen Karačić. Betlehemsko svjetlo iz naše lanterne prenio je msgr. Ferdinand Vražić u uljanicu koja će cijelo vrijeme do Božića biti u ovoj crkvi. Ponosni smo što već 12 godina redovno donosimo Betlehemsko svjetlo u naš karlovački Dekanat.