04.02.2017. - sudjelovali smo u hodočasničkom putovanju od Karlovca do Krašića sa hodočasnicima karlovačkog dekanata. Svi smo se okupili na Baniji ispred Pastoralnog centra, a učešće su uzeli hodočasnici iz D. Rese, župa blaženog A. Stepinca, župa Švarča, župa Presvetog Trojstva, župa Novi centar i župa Dubovac. Krenuli smo u 09,30, a u Krašić smo stigli oko 15,00 sati. Hodočašće je organizirano u čast "Stepinčeva" za proglašenje blaženog A. Stepinca Svetim. Na hodočašću je sudjelovalo više od 350 hodočasnika, a lijepi doček i ugodno druženje imali smo u Goršćakima, gdje smo se osvježili i pripremili za naredne napore. Vrijeme je bilo ugodno za pješačenje, a prešli smo 20 km bez većih napora. Križni put i misno slavlje u Krašiću predvodio je naš župnik, preč. Dražen Karačić, dekan karlovačkog dekanata i naši svećenici uz domaćeg župnika. Nismo zamijetili našu "brižnu majku" Snježu, očito ovakve aktivnosti ne upražnjava, a trebala bi, možda bi se naučila i govoriti. Bila nam je čast sudjelovati na ovom hodočašću.

 

30.12.2016. - u suradnji sa Udrugom ratnih reportera, snimatelja i novinara, stradalnika Domovinskog rata, organizirali smo komemoraciju na Turnju za sve poginule branitelje "mostobrana Turanj" i posebno novinara WTN, televizije za SAD i Canadu, g. Živka Krstičevića, koji je svoj život okončao na današnji dan na Turnju. Njegovom pogibijom ubijna je i istina o Domovinskom ratu na našem prostoru, pogotovo što je od sredine listopada pa sve do 03. siječnja 1992. g. naš grad Karlovac i prostor uz crtu bojišnice bio neprekidno i danonoćno izložen svakodnevnim bestijalnim razaranjima bogatog arsenala neprijateljskog topništva i širokom lepezom kalibara srpskih osvajačkih namjera. Dnevno je na ovaj prostor padalo i po više stotina projektila, a život se odvijao u kratkim intervalima predaha kada su srpski pobunjenici i JNA imali predah za korekciju vatre, odmor od prebacivanja normi punjenja i opaljenja topničkih projektila i pripreme nove serije bestijalnosti razaranja. Posebno se zahvaljuemo g. Tomi Medvedu, našem ministru hrvatskih branitelja, koji je našao vrijeme i pridružio nam se u evociranju uspomena na događaje od prije 25 godina, zajedno s našim braniteljima, položio cvjetni aranžman i upalio svijeće za sve poginule naše branitelje koji su svoj život položili na Oltar Domovine, kada je to trebalo.

 

28.12.2016. - izveli smo zadnji naš zajednički ovogodišnji izlet u park šumu Kozjaču, a okupili smo se u Jamadolu, podijeli se u tri skupine i pomoću zemljovida krenuli na određenu topografsku točku sa tri različite strane. Prilikom kretanja po raznom terenu i savladavanja raznih prirodnih prepreka, uz praćenje tragova, savladavali smo polako teren do ciljne točke. Uz put smo sreli i nekoliko srnećih grla koje su u laganom kasu prolazile pored nas. Na izabranoj točki, prva ekipa je pripremila vatru pa smo priredili lagani roštilj što je tko donio, a zajednički smo to pripremali i objedovali. Vrijeme je bilo sunčano, ali hladno pa nam je prijala ova današnja šetnja, a vratili smo se kući slatko umorni i pomalo promrzli.

Ovakav vid rekreacije preporučili bi i našim vrlim gradskim vjećnicima, a napose našoj brižnoj Snjeguljici Kirinić, možda bi joj proradile moždane vijuge za neke ljepše teme.

 

11.12.2016. - Iz zagebačke prvostolnice, danas smo donijeli Betlehemsko svjetlo zajedno s našim Izviđačima odreda "V. Nazor" i ogulinskim izviđačima odreda "Frankopan". Jučer je Betlehemsko svjetlo donešeno iz Betlehema u Beč, a odatle se prenijelo u Europu, Australiju, Sj. Afriku, Ist. Aziju, Sjev. i Juž. Ameriku. Izviđači iz SIH-a, donijeli su jutros Svjetlo pred Katedralu pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, a u Katedralu ga je unio g. Bože Petrov, predsjenik Hrvatskog sabora i msgr. Josip Kuhtić, rektor Katedrale, koji je predvodio i misno slavlje. Nakon sv. mise Svjetlo je podijeljeno Izviđačkim odredima koji će to raznijeti po cijeloj R. Hrvatskoj u svoje župe, domove, škole i ustanove. Mi smo Svjetlo donijeli na Adventski sajam u Aquatiku, zatim na večernju sv. misu u dekanat "Srca Isusova" i Dom OSRH "Zrinski" na koncert "Večer selskih gucov", gdje su Svjetlo mogli odnijeti kući svi zainteresirani građani. Ovogodišnje geslo je: "Mir, radost, ljubav i svjetlo u našim domovima". Ove ćemo godine Svjetlo raznijeti po našim župama, školama i ustanovama. Želimo Vam mirne, vesele i blagoslovljene božićne blagdane.

 

03.12.2016. - sudjelovali smo na Redovnoj godišnjoj Skupštini Drvatskog domobrana - ogranak Rijeka, u Rijeci na Trsatu. Ova udruga nas poziva na svoja događanja već 6. godinu za redom i rado se odazivamo našim prijateljima u Rijeci.  Skupština se odvijala po predviđenom programu u Auli pape Ivana Pavla II, u Nacionalnom svetištu "M.B. Trsatske". Nakon Skupštine, posjetili smo i obišli to Svetište.