21.05.2018. - u Domu OSRH "Zrinski", članovi Organizacijskog odbora na čelu sa gen. zbora Pavlom Miljavcem, predsjednikom i g. Mladenom Veršićem, ravnateljem HAVAP-a, te ostalim nazočnim članovima, održali su tiskovnu konferenciju za neometano odvijanje "16. međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj", koju ćemo održati 26. svibnja 2018. godine. Za sada su prijavljena 24 motorna vozila i 130 sudionika. Predsjednik O.O. pohvalno se izrazio o pripremi i zalaganju članova O.O. na pripremi ovogodišnjeg Susreta. Posebno je istaknuo evociranje sjećanja na Domovinski rat i posjetu značajnim mjestima gdje će se sudionici ovoga Susreta upoznati sa nedavnom poviješću i stvaranju naše Domovine. Ravnatelj HAVAP-a najavio je još nekoliko zajedničkih aktivnosti koje bi realizirali tijekom ove godine i zahvalio se na organizaciji dosadašnjih aktivnosti kao i pripremi ovogodišnjeg Susreta. Direktorica TZKŽ pohvalila je sve dosadašnje aktivnosti na očuvanju sjećanja Domovinskog rata koja je spretno povezana sa turističkim, povijesnim i kulturnim sadržajima naše županije. Voditelj ovogodišnjeg Susreta upoznao je sve nazočne sa trasom kretanja i sadržajima na trasi ovogodišnjeg Susreta.

 

POZIV

ORGANIZACIJSKI ODBOR

PROGRAM

 

01.05.2018. - za 1. svibanj, obišli smo spomen obilježja poginulih pripadnika 14. dp "Slunj" u VRO "Oluja", a na trasi kretanja za "16. susret". Ovaj izlet iskoristili smo i za uklučenje u aktivnosti povodom "Dana planeta Zemlja" pa smo očistili i sanirali smeće na spomen obilježjima i u neposrednoj blizini. Dok su trajale radne aktivnosti, pripremali smo nešto i na roštilju, kako je to uobičajeno za 1. svibanj. Putovali smo našim vozilom, pa nam je ovaj izlet bio cjelovit i ispunjen raznim doživljajima.

 

14.04.2018. - u organizaciji HAVAP-a i OTK "Zlatni kotač", naših prijatelja iz Lučkog, sudjelovali smo na Zagrebačkom Auto showu sa našim strodobnim vojnim vozilima. Iz Karlovca su krenula tri vozila sa 12 sudionika, koja su predstavljala naše aktivnosti starodobnih vozila. Naše okupljanje je bilo u Lučkom, gdje smo se susreli s našim starim prijateljima iz OTK "Zlatni kotač", a posjetili smo grob na mjesnom groblju od našeg starog prijatelja i ljubitelja stare vojne tehnike, pokojnog g. Želimira Meglaja. Odali smo mu dužno poštovanje jer je on jedan od utemeljitelja naših Susreta starodobnih vojnih vozila koje ćemo ove godine organizirati po 16. put, uz obilazak crte bojišnice do Slunja. Uslijedila je vožnja do Trga bana Jelačića gdje smo se parkirali uz ostala starodobna vozila raznih modela, tipova, boja i kategorija. Nakon izložbe na Trgu, krenuli smo Ilicom do Frankopanske, a zatim do Velesajma. Lijepa kolona šarolikih vozila i vozača, parkirala je svoje limene ljubimce uz Kineski paviljon na Zagrebačkom velesajmu. Našu kolonu je obišao i zagrebački gradonačelnik, g. Milan Bandić, susreo se s nama i poželio nam uspješne aktivnosti jer smo ga upoznali s našim radom. Po razgledu Zagrebačkog Auto showa, krenuli smo i sretno stigli na polaznu točku u Karlovac. Nadamo se kako smo dostojno prezentirali naše aktivnosti i grad Karlovac.

 

06.04.2018. - Organizacijski odbor 16. susreta starodobnih vojnih vozila obišao je stazu kretanja za ovogodišnji "16. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" i upoznao se sa ovogodišnjom rutom kretanja. Na čelu O.O. bio je gen. zbora Pavao Miljavac, a trasom kretanja obišli smo i točke koje ćemo posjetiti i na kojima ćemo se zadržati za vrijeme Susreta. Posjetili smo i Vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju, a sa poligonom nas je upoznao brig. Mario Lilić - zapovjednik sa suradnicima, uz obilazak točaka koje ćemo posjetiti na dan izvođenja Susreta, 26. svibnja 2018. godine. Iskreno se nadamo kako će taj dan biti povoljno vrijeme kako bi doživljaj bio potpun, a ulazimo u do sada malo viđeni ili gotovo potpuno neotkriveni dio ovoga kutka naše županije.