16.12.2018.- Betlehemsko svjetlo odnijeli smo na večernju sv. misu u karlovački dekanat, crkva "Srca Isusova". Sv. misu slavio je msgr. Ferdinand Vražić, a posebno se zahvalio našoj postrojbi na redovnom donošenju Svjetla u dekanat. Naglasio je kako je živo Svjetlo iz Betlehemske pećine, gdje je rođen Isus, zaista potrebno našim obiteljima i neka plamen ovoga svjetla, simbola mira, ljubavi i topline, obasja i naše obitelji. Svjetlo smo još odnijeli na večernju sv. misu u župnu crkvu na Švarči, kod vlč. Duje Kurtovića, koji nam je zahvalio na revnosti i požrtvovnosti. Svjetlo smo odnijeli i na svečani Božični koncert Folklornog ansambla "Matija Gubec" u Dom HV. Voditelj FA "M. Gubec", zahvalio se na našoj aktivnosti i poželio nam još puno aktivnosti koje provodimo. Mi smo svim sudionicima i članovima FA "M. Gubec" zahvalili na pozivu, poželjeli im puno uspjeha u njihovim aktivnostima, a svima čestitali Božić i božićne blagdane.

 

16.12.2018. - već 12. godinu za redom, u naš Dekanat, donosimo Betlehemsko svjetlo. Po Svjetlo smo otišli u našu Prvostolnicu, a prije preuzimanja Svjetla, obišli smo Zagrebački advent. Sv. misu za dolazak Betlehemskog svjetla, prikazao je msgr. Josip Kuhtić, rektor katedrale, a Svjetlo su donijeli Izviđači SIH, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora na čelu sa g. Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom. Msgr. J. Kuhtić nadahnuto je govorio o Adventu koji mi sada provodimo, a sa ciljem očekivanja rođenja Spasiteljevog. Ovo je Svjetlo upaljeno u pećini gdje je rođen Isus, naš Spasitelj, a ovogodišnje geslo Svjetla je "Neka ovo Svjetlo Betlehemskog života obasja i naše obitelji". Po povratku iz naše Prvostolnice, svratili smo i postavili ovogodišnje Svjetlo na novo spomen obilježje našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je bio naše Svjetlo u doba stvaranja naše Domovine. Večeras ćemo Svjetlo donijeti na večernju sv. misu u naš Dekanat i crkvu "Srca Isusova".  Sutra već počinjemo raznositi Svjetlo po našim župama sa porukom mira i ljubavi, pa neka obasja naše obitelji.


 

05.12.2018. - skupina generala i visokih časnika, članova Hrvatskog generalskog zbora, bila je u radnoj posjeti gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji i dijelu crte bojišnice iz razdoblja Domovinskog rata. Radna posjeta započela je u Maloj vijećnici Gradske uprave karlovačke, gdje su goste primili gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić. Naši gosti su upoznati sa gradom Karlovcem i aktivnostima koje se trenutno odvijaju u gradu. Župan D. Jelić upoznao je goste sa trenutnim stanjem županije, a predstavljen je i promo film o županiji. Nakon upoznavanja sa gradom i županijom, gosti su upoznati sa prezentacijom "Karlovac kroz stoljeća", koju je presdstavio brig. D. Halovanić, a obiđen je i dio karlovačke Zvijezde. Posjećena je i tvornica "HS Produkt", a goste je upoznao sa ovom uspješnom firmom direktor Željko Pavlin. Gosti su upoznati i sa prezentacijom iz razdoblja Domovinskog rata "Karlovačko - Kordunska bojišnica 1991./92. g." a zatim su izvršili i gađanje sa proizvodnim programom ove firme. Po Aquatici nas je proveo kustos Krešimir Kuri i upoznao nas sa svijetom riječnih riba i 50 ribljih endema, po čemu smo jedinstveni u svijetu. Obišli smo i dio crte bojišnice smjerom: Aquatika - G. Mekušje - Kamensko - Turanj. Posjetili smo i Muzejsku zbirku naoružanja Domovinskog rata na Turnju, muzej koji se trenutno uređuje kao i vanjske trodimenzionalne izloške. Na spomen obilježju sa 250 imena poginulih branitelja "mostobrana Turanj", upaljen je lampion. Gosti su dalje krenuli na zasluženu okrijepu koju nam je organizirao g. Željko Pavlin u restoranu "Panorama", a prije ulaska u restoran, na Spomen obilježju "4 rijeke" upaljen je lampion za 627 poginulih btranitelja u Karlovačkoj županiji. U prostoru restorana, priredili smo prigodnu izložbu ratnih fotografija, koju su naši gosti sa zanimanjem razgledali. Nakon ugodnog razgovora i okrijepe, gosti su se uputili u Nacionalno svetište "Sv. Josipa" na Dubovcu. Ovdje nas dočekuje rektor svetišta, msgr. Antun Sente ml. i upoznaje nas sa Svetištem i sadržajima koji se još uvijek uređuju kako bi mogli pružiti duhovnu i fizičku potporu brojnim hodočasnicima koji dolaze u ovo Svetište. U ugodnom razgovoru i okrijepi opraštamo se sa Svetištem i pomalo umorni, ali puni ugodnih utisaka i doživljaja, krećemo svojim kućama.

 

20.11.2018. godine održan je 11. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana RH, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom - masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru. Hodnja u dužini od oko 9 km trajala je 2 sata. Unatoč kiši i hladnoći, bilo je lijepo i ponosno.

 

18.11.2018. - poklonili smo se žrtvi Vukovara sjedinjeni sa hodočasnicima iz R. Hrvatske i šire. Žrtva u Vukovaru i sve žrtve Domovinskog rata, moraju nas ujediniti i utisnuti u pamćenje kako se ovakovo zlo ne bi dogodilo i u budućnosti.