11.03.2017. - u organizaciji karlovačkog dekanata, vodili smo ovaj  18. Križni put i hodočasnike od župe "Sv. Franje" na Švarči do NS "Sv. Josipa" na Dubovcu, kroz šumu Kozjaču. S nama su bili i svećenici našeg dekanata: vlč. Duje, vlč. Antun, fra. Marino, koje je predvodio preč. Dražen Karačić, dekan. Kao i svake godine, u ovo doba obraćenja novom životu, ovaj put Križa, priprema je za uskrsno vrijeme. Na hodočašće se odazvalo oko 200-tinjak sudionika, a krenuli smo u 10,00 sati sa Švarče  Na Vučjaku, kod kapelice "Sv. Ane", dočekale su nas članice KUD-a "Sv. ANA" sa gđom. Jasnom, predsjednicom, i počastile nas osvježenjem i okrijepom, za sve sudionike ovoga hodočašća. Ovdje smo bili od 12,30 - 13,00 i nastavili kretanje preko Borlina do župne crkve "M.B. Snježne" na Dubovcu. Zadnja Postaja ovoga Križnog puta bila je ispred ove crkve, gdje je bila sv. misa koju je predvodio župnik vlč. Antun Kolić. Ovdje smo došli u 14,30 sati. Vlč. Kolić, posebno je istakao ovo vrijeme Kvatra, u kojem se upravo nalazimo, kao pripravu za nadolazeće vrijeme. Kvatre su posebna kršćanska vremena u godini i svako to vrijeme ima svoje značenje. U ovo se vrijeme moli za novi život. Na ljeto se moli za dobar urod svega posijanog i posađenog. U jesen se moli za mlade i njihovo zajedništvo. Zimski Kvatri su vrijeme za zahvalnost Bogu, dobronamjernost prema bližnjima i ljudima u potrebi. Sve hodočasnike došao je pozdraviti i msgr. Antun Sente, mlađi, rektor Svetišta, te nas pozvao na osvježenje u Svetište. Dan je bio prekrasan za pješačenje, a svi su bez problema prošli ovu rutu od 11 km uz druženje, zajedništvo, molitvu i ugodnu šetnju po našem lijepom kraju.

 

28.02.2017. - u prostorijama Zapovjedništva  HKoV-e, održan je  2. sastanak "Organizacijskog odbora 15. susreta", gdje je definiran Organizacijski odbor i orijentirni program 15. susreta. S obzirom kako je ove godine najvjerojatnije obilježavanje Dana OSRH u Karlovcu, ali to još nije konkretno određeno, predsjednik O.O. gen.puk. Mate Ostović, predložio je da se ovogodišnji Susret uklopi u to događanje. Svi članovi O.O. dobili su svoje zadatke kako bi se ovogodišnji Susret odvijao u skadu sa dosadašnjima. Sastanak je bio vrlo konstruktivan, a započeo je u 14,00 sati i završio u 14,45 sati. Do idućeg sastanka, 19.04. trebala bi se već razriješiti glavnina aktivnosti sa definiranjem događanja na dan 27.05.2017. kada će se odvijati "15. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj".

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 

11.03.2017. - organiziramo Križni put kroz Kozjaču zajedno sa karlovačkim dekanatom. Sastanak ispred župne crkve "Sv. F. Ksaverski" na Švarči u 09,45 sati. Dolazak na Vučjak, kapelica "Sv. Ane" oko 12,3,0 a Križni put završavamo na Dubovcu u župnoj crkvi "M.B. Snježne" sa sv. misom za sve hodočasnike oko 15,00 sati. 
Dolazak je u odori a ponijeti pelerinu, rezervnu košulju, majicu i ponijeti čaj sa nekoliko sendviča.
Članarinu riješiti do 15.03. za 2017. godinu.

 

04.02.2017. - sudjelovali smo u hodočasničkom putovanju od Karlovca do Krašića sa hodočasnicima karlovačkog dekanata. Svi smo se okupili na Baniji ispred Pastoralnog centra, a učešće su uzeli hodočasnici iz D. Rese, župa blaženog A. Stepinca, župa Švarča, župa Presvetog Trojstva, župa Novi centar i župa Dubovac. Krenuli smo u 09,30, a u Krašić smo stigli oko 15,00 sati. Hodočašće je organizirano u čast "Stepinčeva" za proglašenje blaženog A. Stepinca Svetim. Na hodočašću je sudjelovalo više od 350 hodočasnika, a lijepi doček i ugodno druženje imali smo u Goršćakima, gdje smo se osvježili i pripremili za naredne napore. Vrijeme je bilo ugodno za pješačenje, a prešli smo 20 km bez većih napora. Križni put i misno slavlje u Krašiću predvodio je naš župnik, preč. Dražen Karačić, dekan karlovačkog dekanata i naši svećenici uz domaćeg župnika. Nismo zamijetili našu "brižnu majku" Snježu, očito ovakve aktivnosti ne upražnjava, a trebala bi, možda bi se naučila i govoriti. Bila nam je čast sudjelovati na ovom hodočašću.

 

30.12.2016. - u suradnji sa Udrugom ratnih reportera, snimatelja i novinara, stradalnika Domovinskog rata, organizirali smo komemoraciju na Turnju za sve poginule branitelje "mostobrana Turanj" i posebno novinara WTN, televizije za SAD i Canadu, g. Živka Krstičevića, koji je svoj život okončao na današnji dan na Turnju. Njegovom pogibijom ubijna je i istina o Domovinskom ratu na našem prostoru, pogotovo što je od sredine listopada pa sve do 03. siječnja 1992. g. naš grad Karlovac i prostor uz crtu bojišnice bio neprekidno i danonoćno izložen svakodnevnim bestijalnim razaranjima bogatog arsenala neprijateljskog topništva i širokom lepezom kalibara srpskih osvajačkih namjera. Dnevno je na ovaj prostor padalo i po više stotina projektila, a život se odvijao u kratkim intervalima predaha kada su srpski pobunjenici i JNA imali predah za korekciju vatre, odmor od prebacivanja normi punjenja i opaljenja topničkih projektila i pripreme nove serije bestijalnosti razaranja. Posebno se zahvaljuemo g. Tomi Medvedu, našem ministru hrvatskih branitelja, koji je našao vrijeme i pridružio nam se u evociranju uspomena na događaje od prije 25 godina, zajedno s našim braniteljima, položio cvjetni aranžman i upalio svijeće za sve poginule naše branitelje koji su svoj život položili na Oltar Domovine, kada je to trebalo.