30.12.2017. - na mostobranu Turanj, obilježili smo pogibiju našeg TV snimatelja, g. Živka Krstičevića. Društvo snimatelja, novinara i izvjestitelja iz razdoblja Domovinskog rata, naša udruga i GČ "Turanj", na Turnju je obilježilo 26. obljetnicu pogibije ovoga novinara koji je sa kamerom u ruci i prenoseći istinu u Svijet, zabilježio posljednje trenutke boravka na crti Turanjske bojišnice. Ujedno smo se prisjetili svih naših poginulih branitelja i novinara kako na Turnju, tako i diljem Hrvatske, koji su svoje živote utkali u obranu i izgradnju naše Domovine. U spomen na naše branitelje i novinare, evocirala je uspomenu i naša ratna novinarka, gđa. Željka Pulez, g. Ivica Sertić i g. dr. Ervin Jančić, koji je bio na Turnju u momentu pogibije Živka Krstičevića. Za trajnu uspomenu na sve naše branitelje, a pogotovo mostobrana Turanj, upaljeni su lampioni na spomen obilježje. Želimo zadržati u memoriji svoje sugrađane i branitelje koji su položili život na Oltar Domovine u trajnom sjećanju, neka im je velika hvala i vječna slava, počivali u miru Božjem.

 

22.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, ljubavi i razuma, odnijeli smo jutros na Zornicu u Župnu crkvu Presvetog Trojsva. Sv. misu prikazao je fra. Krunoslav, a nakon sv. mise, vjernici su uzimali Betlehemsko svjetlo za svoje domove. Pozvani smo na Svečanu akademiju u Varaždin povodom 25. obljetnice ustrojavanja 7. gbr. Akademija se odvijala u Dvorani HNK u Varaždinu. Prilikom obraćanja nazočnim gostima, roditeljima poginulih branitelja, pripadnicima 7. gbr., g. Damir Krstičević, ministar obrane, naglasio je ponovni povratak "Puma" u Varaždin, jer su prije 15 godina rasformirani i uklopljeni sa 2. gbr., što se pokazalo nepraktičnim i neopravdanim. 7. gbr. ima zavidan ratni put, a svoje prvo veće vatreno krštenje 1. bojna ove brigade imala je na Karlovačkoj bojišnici 1993. god. gdje sudjeluje u ojačanju 1. gbr. na prostoru Generalskog Stola, sa ciljem sprječavanja prodora 15. Ličkog korpusa, prema Generalskom Stolu iz smjera Perjasice. Posjetili smo i izložbu ratne fotografije, naoružanja i MES-a u Gradskom muzeju Varaždin. Naime, ovdje se nalazi naše naoružanje iz Zbirke naoružanja Domovinskog rata, koje smo im posudili za organizaciju ove ozložbe. Izložbu je do sada posjetilo više od 600 učenika i posjetitelja, od 12.12. kada je otvorena, gdje se svakodnevno organizira predavanje za posjetitelje o Domovinskom ratu i ratnom putu ove brigade.

 

21.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, ljubavi i razuma, danas smo odnijeli na zornicu u Slunj za slunjski dekanat. Lijepi broj vjernika se okupio na sv.misi, a uz domaćeg župnika, msgr. Milu Pecića, svetoj misi bio je nazočan i vojni kapelan sa Vojnog poligona "E. Kvaternik", vlč. Majić. Tako je Betlehemsko svjetlo preneseno i u prostor Vojnog poligona.

 

19.12.2017. - Betlehemsko svjetlo mira, razuma i radosti, jutros smo odnijeli u Nacionalno svetište "Sv. Josipa". Svetu misu prikazao je msgr. Antun Sente, ml. - rektor svetišta, a nakon mise, Svjetlo je podijeljeno nazočnim vjernicima.

 

18.12.2017. - Betlehemsko svjetlo danas smo odnijeli u Župnu crkvu "Sv. Franje Ksaverskog" na Švarču, a navečer u Dom HV, gdje je bila održana Duhovna obnova. U organizaciji karlovačkog dekanata, msgr. Ferdinand Vražić, Duhovnu obnovu vodio je pater Ivan Matić. Nakon Obnove, svi zainteresirani građani ponijeli su Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razuma, svojim kućama.