04.-05.08.2019. - sudjelovali smo na obilježavanju 24. obljetnice VRO "Oluja-95.". Mi smo na ovo obilježavanje išli sa starodobnim vojnim vozilom "Fiat Campagniola AR-55", zajedno sa našim prijateljima iz Karlovca i Zagreba. Krenuli smo 04.08. u 08,30, a posjetili smo OPG "Novković" u Točku, gdje smo bili posluženi kvalitetnim sirevima. Na Plitvicama smo upalili lampion na spomen obilježje prvog poginulog u Domovinskom ratu, Josipa Jovića. Kretanje smo nastavili do Knina, a smjestili smo se u vojarnu "4. gbr. Pauci". Nakon smještaja, posjetili smo poznato izletište "Krčić", gdje smo se odmarali i večerali. Rano ujutro, 05.08. naš nastup sa starodobnim vojnim vozilima i motoristima bio je u 06,50 sa smještajem uz TT Zbor na željezničkoj postaji. Postavili smo i lampion za poginule branitelje u ovoj operaciji na spomen obilježje kao sve braniteljske udruge nakon svečanog programa na Trgu A. Starčevića. Nakon sv. mise i objeda, krenuli smo u povratak za Karlovac.

 

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja želi Povijesna postrojba "Karlovački počasni vod ZNG-'91."

 

30.07.2019. - skupina branitelja i kolekcionara iz Rijeke, danas je posjetila Karlovac - Zvijezdu, prostorije HVIDR-e sa Spomen sobom, Muzej na Turnju, Vatrogasni muzej, izložbu grbova na Starom gradu, autora g. Zvonka Gerbera, Stari grad Dubovac, u našem vojnom vozilu tipa "Pinzgauer 710 K". Ovi naši prijatelji dolaze nam na naše Susrete starodobnih vojnih vozila i izlažu svoje makete, odore i znamenje Hrvatske vojske iz razdoblja Domovinskog rata. Kako imamo zajedničke sklonosti, dogovorili smo i ovaj poseban posjet našem gradu sa lokacijama koje smo zajednički posjetili. Naši gosti bili su impresionirani našim gradom i puni utisaka vratili se u rodni grad na moru s kojim nas povezuje povijesna cesta "Lujzijana" izgrađena početkom 19. st. Posebno su ih impresionirali naši parkovi i zelenilo koje brižno održavaju djelatnici "Zelenila". Ovi su branitelji svoja ratna iskustva stjecali na Ličkom ratištu u sastavu 111. br. ZNG, 128. br. HV, 306. LoB-e i SJP "Ajkule" pa su se lako uklopili i shvatili naše probleme na bojišnici. Dogovorili smo i zajednička djelovanja u budućnosti kako bi se još više povezali i zbližili.

 

30.07.2019. - u Udrugu slijepih grada Karlovca, kao počasni član primljen je brig./mir. Dubravko Halovanić. Svečana povelja predana mu je na Turnju u Muzeju Domovinskog rata, a temeljem dosadašnje uspješne suradnje s ovom udrugom. Članovi udruge su na Turanj prevezeni u našem vojnom vozilu tipa "PINZGAUER 710 K" što su članovi udruge vrlo lijepo primili i bili puni dojmova nakon vožnje na i sa Turnja. Svi zajedno prošli su i pod stručnim vodstvom upoznali se sa ovim Muzejom. Ovdje su bili i drugi počasni članovi ove udruge. Nezaboravna vožnja i priče iz Domovinskog rata ostat će u sjećanju svima na današnjem izletu.