13.04.2019. - sa članovima Hrvatskog domobrana - ogranak Sv. Ivan Zelina, sudjelovali smo i vodili ih po našem prostoru od Karlovca do Slunja i Cetingrada. Svake godine odaberu jednu novu lokaciju i obiđu spomen obilježja iz razdoblja Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, na temu Križnog puta. Ove godine su odabrali ovaj naš prostor pa smo ih mi vodili po našem kraju od Karlovca, Jamadola, Turnja, Krnjaka, Dolnjeg Budačkog, Slunja, Vojnog poligona, Cetingrada i Belaja. Posjećivali smo spomen obilježja uz molitvu i upoznavanje sa krajem i značenjem svakog spomen obilježja. Na trasi kretanja, uključivali su se i drugi sudionici kao npr. na Vojnom poligonu "E. Kvaternik", dočekao nas je Vojni kapelan, vlč. Miljenko Majić i službujući časnik, sat. Siniša Modrušan, upoznali nas sa zanimljivom crkvom "Blaženog Ivana Merza" na Vojnom poligonu i sa samim poligonom. U Slunju nas je dočekao g. Franjo Bjelošević, član Udruge branitelja ovoga kraja i upoznao nas sa gradom i crkvom. U Cetingradu nas je dočekao msgr. Marijan Ožura, župnik u miru i upoznao nas sa događajima i žrtvama ovoga kraja i crkvom. Na ovom Križnom putu bili su još gosti iz Križevaca i Rijeke. Svi su bili zadovoljni obiđenim prostorom i načinom na koji su upoznali ovaj naš prostor.

 

30.03.2019. - danas je u napuštenom vojnom skladištu "Jamadol" organiziran Međunarodni airsoft susret u organizaciji ASK "Karlovac". Kako je na susretu bio i naš oklopni transporter M-60 "sanitet", tako smo mi iskoristili ovaj susret za našu edukaciju o ovom transporteru iz razdoblja Domovinskog rata. Skinuli smo se sa plastike i dio današnjeg prekrasnog dana, proveli u prirodi uz edukaciju i vožnju našim transporterom. Posjetili smo i nekada uređeno sklonište za djelatnike ovoga skladišta. Ova je edukacija bila namjenjena našim mlađim članovima koji su i sudjelovali u današnjoj aktivnosti. I sudionici susreta su bili oduševljeni sudjelovanjem ovoga nesvakidašnjeg vozila na današnjem susretu.

 

20.03.2019. - članovi Organizacijskog odbora 17. međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila, pod vodstvom g. Ivana Srakovčića, predsjednika, obišli su trasu promotivne vožnje smjerom: Klc. - Kamensko - Brođani - Lipje - Banski Kovačevac - Lasinja - Pisarovina - Dolnja Kupčina - Šišljavić - Zamršje - Rečica - Klc. Upoznali smo se sa kulturnim, povijesnim, gospodarskim i lokalnim zanimljivostima. Sada slijedi izrada Programa 17. susreta, koji ćemo dostaviti do sredine travnja. Iskreno se nadamo kako će i ovogodišnja trasa biti zanimljiva našim gostima i posjetiteljima.

 

16.03.2019. - ovogodišnji 20. Križni put kroz našu park šumu Kozjaču u organizaciji Karlovačkog dekanata, vodili smo mi kao i prošle godine. Na ovogodišnjem Križnom putu bilo je preko 200 sudionika, a sa nama su išli i naši svećenici: vlč. Duje, vlč. Toni, fra. Marino, pater Mario i čs. Elizabeta. Sve nas je pozdravio preč. Dražen Karačić, ispred polazne točke na Švarči, Župna crkva "sv. Franjo Ksaverski. Vrijeme je bilo idealno za pješačenje, a stazu smo prošli za 5 sati uz zaustavljanje na lovačkoj kućici u Mokricama i na Kalvariji kod kapelice "sv. Ane". Ovdje su nam lovci LD "Dubovac - grupa Švarča" i članice KUD-a "Sv. Ana" priredili osvježenje i lijepo druženje. Ovako u zajedništvu i molitvi, svi sudionici su izdržali kompletnu stazu od 11 km i bez većih problema svi stigli na naš cilj u Župnu crkvu "M.B. Snježne". Za sve sudionike sv. misu su prikazali vlč. Antun Kolić i pater Mario Škrtić, napomenuvši kako se trebamo kršćanski ponašati u ovo Korizmeno vrijeme. Pomalo umorni i puni današnjeg zajedništva, nakon sv. mise, svi smo se spustili do NS "sv. Josipa". Ovdje je postavljen kip Majke Tereze, koja i ovdje dočekuje hodočasnike koji posjećuju ovo Nacionalno svetište.