23.12.2018. - Betlehemsko svjetlo odnijeli smo u kapelu "Sv. Tri kralja" u Dubravcima, župa Novigrad na Dobri, a sv. misu je slavio pater Filip Vicić. U propovijedi se osvrnuo na današnje slavljenje Adventa, koje nema veze sa najvećim kršćanskim blagdanom, rođenjem Isusovim. Sve se nešto očekuje i trči se za nekakvim poklonima koji veze nemaju sa rođenjem Spasiteljevim. Zahvalio se na našoj požrtvovnosti što smo došli i u ovu kapelicu. Nakon sv. mise u Dubravcima, sudjelovali smo na sv. misi u župnoj crkvi "Uznesenja Marijina" u Novigradu na Dobri. Pater Vicić je naglasio kako nam nisu potrebni nikakvi pokloni jer se Isus rodio u štalici, a gdje je upaljena svijeća Betlehemskog svjetla i donešena u ovu župu. Neka ovo Svjetlo mira, radosti, ljubavi, veselja i sreće obasja i naše obitelji, što će nam biti najljepši poklon. Ljudi su donijeli lampione i podijelili smo svima Betlehemsko svjetlo u Dubravcima i Novigradu na Dobri.

 

22.12.2018. - već tradicionalno, pri paljenju 4. adventske svijeće na Trgu bana Jelačića u Karlovcu, a ispred župne crkve "Presvetog trojstva", donijeli smo Betlehemsko svjetlo. Ove godine su se uključile i braniteljske udruge pa je 4. svijeću upalio pripadnik 110. br. ZNG/HV, g. Marinko Brozović s dvije djevojčice. Prigodni program uz paljenje svijeće, priredila su djeca iz Dječjeg vrtića Karlovac, KUD "Sv. Ana" sa Vučjaka i Vatrogasci DVD-a Karlovac. Ceremonijal na Trgu i sv. misu predvodio je fra Marino. U propovijedi se osvrnuo na današnje obilježavanje svega i svačega samo ne rođenja Isusova. Ovaj advent je konzumerski i nema veze sa isčekivanjem rođenja Spasitelja svijeta. U potpunosti se slažemo sa fra Marinom.

 

21.12.2018. - Betlehemsko svjetlo odnijeli smo na zornicu u slunjski dekanat. Sv. misu slavio je msgr. Mile Pecić, dekan uz vojnog kapelana sa Vojnog poligona. Nakon ove sv. mise, msgr. Pecić ide u Zavalje, katoličku župu gdje žive Hrvati u Bihačkom prostoru i tamo će im odnijeti ovo Betlehemsko svjetlo. Vlč. Majić, sa Vojnog poligona odnijet će ovo Svjetlo u novu kapelicu Bl. Ivana Mercza na Vojni poligon.

 

17.12.2018. - u organizaciji karlovačkog dekanata, u Domu HV "Zrinski", uz voditelja msgr. F. Vražića, održana je Duhovna obnova koju je predvodio fra. Josip Blažević. U ovoj pripremi za dolazak Spasitelja, posebnu pažnju potrebno je obratiti na obitelj i osobno ponašanje u ovim božićnim blagdanima. Duhovnu obnovu uveličao je i muzički sastav "Opus dei", a mi smo donijeli Betlehemsko svjetlo, koje su nakon Duhovne obnove svi zainteresirani građani ponijeli svojim kućama.

 

17.12.2018. - Betlehemsko svjetlo odnijeli smo jutros na zornicu u NS "Sv. Josipa", gdje nam je rektor, msgr. Antun Sente, zahvalio na požrtvovnosti i poželio nam uspješno savladavanje životnih teškoća u narednom razdoblju.