18.03.2017. - Pozdrav proljeću odradili smo u Kozjači, a kretali smo se po zemljovidu uz uporabu radio uređaja. Na Lovački dom "Mokrice" dolazili smo po timovima sa raznih strana uz uporabu zemljovida i kompasa. Nakon ugodne šetnje po ugodnom vremenu, pripremili smo si objed uz nezaobilazni roštilj, a vatru su pripremili Joško i Filip. Ujedno smo razgovarali o neprimjerenim aktivnostima na društvenim mrežama čije smo i sami žrtve bili zahvaljujući polupismenim političarima i raznim sličnim bolesnicima. Upoznali smo i proljetnice koje su upravo u cvatu, kao i klijance raznih vrsta drveća. Nakon ugodnog i zanimljivog boravka na Lovačkom domu, krenuli smo istim postupkom na polaznu točku. Bilo je ugodno i korisno šetati u prirodi jer je vegetacija krenula, a priroda se budi uz živopisni pjev ptica. Nakon ugodnog boravka i opuštenosti, vratili smo se u stvarnost, svojim kućama.

 

15.03.2017. - organizirali smo predavanje o "96. karlovačkoj pješačkoj pukovniji" zajedničke vojske AU, sa borbenim djelovanjem u vrijeme 1914. - 1918. godine na Galiciskoj i Soškoj fronti. Predavanje je održao g. Nikola Tominac, povjesničar i istraživač povijesti 1. svj. rata. G. Nikola pokušava otrgnuti od zaborava teške patnje i krvave bitke nakon 100 godina događanja, s našim precima koji su svoje živote ugradili u našu slobodu. Predavanju se pridružio i dr.sc. Mirko Butković, koji je osvježio sjećanje na stare Karlovčane koji su gradili tada novu tvornicu "Jakil", po povratku iz ratnih pohoda. U vrlo zanimljivom razgovoru, nakon predavanja, uključio se i msgr. Ferdinand Vražić, koji je podsjetio kako je i blaženi Alojzije Stepinac sudjelovao na Soškoj fronti kao časnik u činu poručnika, a pročitao je jednu zanimljivu pjesmu našeg blaženika. Nazočni su bili zadovoljni evociranjem uspomena na naše hrabre pretke. Sa zanimanjem su razgledali naše nove ratne fotografije iz razdoblja Domovinskog rata i postavljene artifakte iz 1. svj. rata, koje je postavio kolekcionar Branimir Kuka.

 

11.03.2017. - u organizaciji karlovačkog dekanata, vodili smo ovaj  18. Križni put i hodočasnike od župe "Sv. Franje" na Švarči do NS "Sv. Josipa" na Dubovcu, kroz šumu Kozjaču. S nama su bili i svećenici našeg dekanata: vlč. Duje, vlč. Antun, fra. Marino, koje je predvodio preč. Dražen Karačić, dekan. Kao i svake godine, u ovo doba obraćenja novom životu, ovaj put Križa, priprema je za uskrsno vrijeme. Na hodočašće se odazvalo oko 200-tinjak sudionika, a krenuli smo u 10,00 sati sa Švarče  Na Vučjaku, kod kapelice "Sv. Ane", dočekale su nas članice KUD-a "Sv. ANA" sa gđom. Jasnom, predsjednicom, i počastile nas osvježenjem i okrijepom, za sve sudionike ovoga hodočašća. Ovdje smo bili od 12,30 - 13,00 i nastavili kretanje preko Borlina do župne crkve "M.B. Snježne" na Dubovcu. Zadnja Postaja ovoga Križnog puta bila je ispred ove crkve, gdje je bila sv. misa koju je predvodio župnik vlč. Antun Kolić. Ovdje smo došli u 14,30 sati. Vlč. Kolić, posebno je istakao ovo vrijeme Kvatra, u kojem se upravo nalazimo, kao pripravu za nadolazeće vrijeme. Kvatre su posebna kršćanska vremena u godini i svako to vrijeme ima svoje značenje. U ovo se vrijeme moli za novi život. Na ljeto se moli za dobar urod svega posijanog i posađenog. U jesen se moli za mlade i njihovo zajedništvo. Zimski Kvatri su vrijeme za zahvalnost Bogu, dobronamjernost prema bližnjima i ljudima u potrebi. Sve hodočasnike došao je pozdraviti i msgr. Antun Sente, mlađi, rektor Svetišta, te nas pozvao na osvježenje u Svetište. Dan je bio prekrasan za pješačenje, a svi su bez problema prošli ovu rutu od 11 km uz druženje, zajedništvo, molitvu i ugodnu šetnju po našem lijepom kraju.

 

28.02.2017. - u prostorijama Zapovjedništva  HKoV-e, održan je  2. sastanak "Organizacijskog odbora 15. susreta", gdje je definiran Organizacijski odbor i orijentirni program 15. susreta. S obzirom kako je ove godine najvjerojatnije obilježavanje Dana OSRH u Karlovcu, ali to još nije konkretno određeno, predsjednik O.O. gen.puk. Mate Ostović, predložio je da se ovogodišnji Susret uklopi u to događanje. Svi članovi O.O. dobili su svoje zadatke kako bi se ovogodišnji Susret odvijao u skadu sa dosadašnjima. Sastanak je bio vrlo konstruktivan, a započeo je u 14,00 sati i završio u 14,45 sati. Do idućeg sastanka, 19.04. trebala bi se već razriješiti glavnina aktivnosti sa definiranjem događanja na dan 27.05.2017. kada će se odvijati "15. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj".

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 

11.03.2017. - organiziramo Križni put kroz Kozjaču zajedno sa karlovačkim dekanatom. Sastanak ispred župne crkve "Sv. F. Ksaverski" na Švarči u 09,45 sati. Dolazak na Vučjak, kapelica "Sv. Ane" oko 12,3,0 a Križni put završavamo na Dubovcu u župnoj crkvi "M.B. Snježne" sa sv. misom za sve hodočasnike oko 15,00 sati. 
Dolazak je u odori a ponijeti pelerinu, rezervnu košulju, majicu i ponijeti čaj sa nekoliko sendviča.
Članarinu riješiti do 15.03. za 2017. godinu.