28.12.2016. - izveli smo zadnji naš zajednički ovogodišnji izlet u park šumu Kozjaču, a okupili smo se u Jamadolu, podijeli se u tri skupine i pomoću zemljovida krenuli na određenu topografsku točku sa tri različite strane. Prilikom kretanja po raznom terenu i savladavanja raznih prirodnih prepreka, uz praćenje tragova, savladavali smo polako teren do ciljne točke. Uz put smo sreli i nekoliko srnećih grla koje su u laganom kasu prolazile pored nas. Na izabranoj točki, prva ekipa je pripremila vatru pa smo priredili lagani roštilj što je tko donio, a zajednički smo to pripremali i objedovali. Vrijeme je bilo sunčano, ali hladno pa nam je prijala ova današnja šetnja, a vratili smo se kući slatko umorni i pomalo promrzli.

Ovakav vid rekreacije preporučili bi i našim vrlim gradskim vjećnicima, a napose našoj brižnoj Snjeguljici Kirinić, možda bi joj proradile moždane vijuge za neke ljepše teme.

 

11.12.2016. - Iz zagebačke prvostolnice, danas smo donijeli Betlehemsko svjetlo zajedno s našim Izviđačima odreda "V. Nazor" i ogulinskim izviđačima odreda "Frankopan". Jučer je Betlehemsko svjetlo donešeno iz Betlehema u Beč, a odatle se prenijelo u Europu, Australiju, Sj. Afriku, Ist. Aziju, Sjev. i Juž. Ameriku. Izviđači iz SIH-a, donijeli su jutros Svjetlo pred Katedralu pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, a u Katedralu ga je unio g. Bože Petrov, predsjenik Hrvatskog sabora i msgr. Josip Kuhtić, rektor Katedrale, koji je predvodio i misno slavlje. Nakon sv. mise Svjetlo je podijeljeno Izviđačkim odredima koji će to raznijeti po cijeloj R. Hrvatskoj u svoje župe, domove, škole i ustanove. Mi smo Svjetlo donijeli na Adventski sajam u Aquatiku, zatim na večernju sv. misu u dekanat "Srca Isusova" i Dom OSRH "Zrinski" na koncert "Večer selskih gucov", gdje su Svjetlo mogli odnijeti kući svi zainteresirani građani. Ovogodišnje geslo je: "Mir, radost, ljubav i svjetlo u našim domovima". Ove ćemo godine Svjetlo raznijeti po našim župama, školama i ustanovama. Želimo Vam mirne, vesele i blagoslovljene božićne blagdane.

 

03.12.2016. - sudjelovali smo na Redovnoj godišnjoj Skupštini Drvatskog domobrana - ogranak Rijeka, u Rijeci na Trsatu. Ova udruga nas poziva na svoja događanja već 6. godinu za redom i rado se odazivamo našim prijateljima u Rijeci.  Skupština se odvijala po predviđenom programu u Auli pape Ivana Pavla II, u Nacionalnom svetištu "M.B. Trsatske". Nakon Skupštine, posjetili smo i obišli to Svetište.

 

26.11.2016. - održali smo našu Redovnu GS u prostoru Doma OSRH "Zrinski", sa početkom u 10,00 sati i završetkom u 11,30 sati. Zahvaljujemo se našim prijateljima koji su nam uveličali GS i redovno prate naš rad. Ove smo godini dostojno obilježili 25. obljetnicu stvaranja HV uz prigodne izložbe i predavanja. Ukupno smo priredili i sproveli 5 samostalnih izložbi od kojih su još dvije u postavu i to u foajeu Doma OSRH i  prostorijama DAKA. Organizirali smo 9 predavanja po prigodnim temama vezanim uz Domovinski rat i popraćeni dokumentarnim filmovima. Izradili smo još 30 velikih ratnih fotografija pa sada imamo više od 70 takovih fotografija i možemo prirediti respektabilnu izložbu vezanu za Domovinski rat. Samostalno smo organizirali "14. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" na kojem se okupilo 34 vozila, 7. orijentacijski cross za osnovne škole pod radnim nazivom "Crtom Turanjske bojišnice", na kojem je nastupilo 10 ekipa, a pobjedila je ekipa učenika OŠ "Braća Seljan". Uspješno smo realizirali Ljetni šumski tabor "Dobra - 16" na prostoru Novigrada na Dobri u trajanju od 8 dana sa boravkom pod šatorima i organizacijom života i rada u prirodi. U Karlovački dekanat, donijeli smo Betlehemsko svjetlo iz Zagrebačke prvostolnice i raznijeli ga po Dekanatima u okviru naše županije. Ove smo godine imali 41 izlazak u javnost, a od zadnje Skupštine prošle godine, ukupno 58 izlazaka. Na današnjoj GS odredili smo si ciljeve i aktivnosti za narednu godinu, gdje planiramo biti aktivni uz savladavanje našeg Plana i programa rada sa mladima.

 

20.11.2016. - sudjelovali smo na Godišnjoj izvještajnoj skupštini Hrvatskog domobrana - ogranak Sv. Ivan Zelina, u Zelini. Sudionici Skupštine, članovi i gosti srdačno su nas pozdravili. Nakon Skupštine, na mjesnom groblju, položeni su cvjetni aranžmani i zapaljene svijeće za poginule u svim ratovima na Spomen obilježju uz mimohod na i sa groblja. Nakon radnog i svečanog dijela Skupštine, u prostorijama DVD Sv. Ivan Zelina, održano je ugodno druženje svih sudionika uz prigodni domjenak.