02.09.2017. - sudjelovali smo u organizaciji Međunarodnog susreta Airsoft klubova iz R. Hrvatske, R. Slovenije, u V. Paki koje je organizirao ASK "Gromovi" iz V. Pake. Susretu se odazvalo stotinjak sudionika, a obrađivala se tema obrane i napada na plinovod "Južni tok" sa sprječavanjem kemijskog napada od strane branitelja plinovoda. Igrajuće strane, "Crveni" i "Plavi", pokazale su zavidnu snalažljivost na terenu uz korištenje terenskih i vremenskih uvjeta koji su vladali na samom terenu. Zapovjednici su rješavali postavljene zadatke uz maksimalno angažiranje svih sudionika Susreta, pa su i zadaće uspješno realizirane. Naša uloga na ovom Sustretu bila je potpora u vozilima koje su vozili naši vozači, OT M-60 - vozač Ivica Pulez i Pinzgauer, vozač Domagoj Matić. Sve postavljene zadatke od strane zapovjednika, uspješno smo realizirali, a zapovjednici su pravilnim odlukama, usprkos lošim vremenskim uvjetima, realizirali svoje namjere uz upotrebu naše potpore. Zahvaljujemo našim prijateljima iz ASK "Gromovi" na aktiviranju i potpori koju su oni nama pružili. Iskreno se nadamo obostranoj suradnji u narednim aktivnostima. "ASK "Gromovi" službeno je registriran 2009. g., a klub djeluje od 2005. g. na području Karlovačke županije. Klub organizira i sudjeluje na raznim susretima kako u R. Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Članovi kluba su punoljetne osobe koje slobodno vrijeme provode u prirodi uz razne aktivnosti i simulacije. Imaju i svoju stranicu: www.gromovi.com.

 

12.08.2017. - u povodu trodnevlja i svetkovine Velike Gospe, 15. kolovoza, u župi "Uznesenja B. D. Marije" - Novigrad na Dobri, a u dogovoru sa paterom Filipom, postavili smo izložbu ratne fotografije "Crkve na crti bojišnice" karlovačkog i dugoreškog kraja, sa izložbom projektila koji su korišteni za razaranje tih crkava. Na samu svetkovinu kao i u trodnevlju, izložba je bila dobro posjećena. U pripremi izložbe sudjelovali su Filip i Matija te tako omogućili pravovremeno postavljanje ove izložbe. Izložba je postavljena u Pastoralnom centru "Sv. Vinko Paulski" do Male Gospe, a može se razgledati svaki dan u vrijeme rada PC u Novigradu na Dobri.

 

04./05.08.2017. - sudjelovali smo na ovogodišnjem obilježavanju 22. obljetnice VRO "Oluja" u Kninu i Slunju. Sa starodobnim vojnim vozilima bili smo uključeni u Svečani mimohod zajedno sa motoristima kroz grad Knin, a zatim na Taktičko - tehničkom zboru u sastavu MORH-a i GS OSRH. U Knin smo došli 04.08. i smjestili seu Vojarnu "Andrija Matijaš - Pauk". Na putu smo upalili lampion na Turnju i Plitvičkim jezerima za sve poginule hrvatske branitelje. Zajedno sa prijateljima iz Zagreba, OTK "Zlatni kotač", OTK "Sesvete" i iz Imotskog, OTK "Imotski", ukupno  7 starodobnih vojnih vozila. Po dolasku u Knin, smještaj u vojarnu, posjetili smo izvor rijeke Krke gdje smo upriličili druženje i razmjenu iskustva. Povratkom u vojarnu, noćimo i ujutro palimo lampion na spomen obilježje poginulih pripadnika 4. gbr. "Pauci" i njihovom zapovjedniku Andriji Matijašu. Nakon doručka odlazimo u vojarnu "Kralj Zvonimir"  gdje se priključujemo motoristima i sudjelujemo u Svečanom mimohodu kroz grad Knin. Parkiramo vozila na pomoćnom stadionu, na TTZ-u i izlažemo naša vozila zajedno sa borbenom opremom i tehnikom OSRH. Radi uključenja u obilježavanje Dana grada Slunja, iz Knina krećemo u 13,30 kako bi stigli na polaganje lampiona i vijenaca u parku "Dr. Franje Tuđmana" na spomen obilježju u Slunju. Iz razloga gužve na cesti. I ovdje postavljamo lampion za poginule branitelje ovoga kraja. Vrlo smo ponosni i sretni što smo bili dio ekipe za obilježavanje 22. obljetnice VRO "Oluja", na Dan Domovinske zahvalnosti, Danu hrvatskih branitelja i Danu grada Slunja. Na našem prostoru VRO "Oluja" izvedena je briljantno, vojnički korektno i precizno, pod zapovjedanjem gen.puk. Miljenka Crnjca, zapovjednika ZP Karlovac u to vrijeme.

 

29.06. - 06.07.2017. - izveli smo osmo po redu taborovanje u prostoru Novigrada na Dobri pod radnim nazivom: Ljetni šumski pokretni tabor "DOBRA - 17.". Pored osnovnog tabora imali smo i dva noćenja vani na lokaciji Modruš i Ribnik. Taborovanje smo izveli po planiranim aktivnostima, a obrađivali smo teme iz topografije i snalaženja na zemljovidu, kretanje po nepoznatom terenu, paljenju vatre, izradi bivaka u prirodi, osmatranju, postrojavanju i prestrojavanju, okretanju u mjestu i kretanju, rad sa šumskim alatom, pružanju prve pomoći i poznavanje drveća i bilja kraja u kojem boravimo. Na poduci iz Prve pomoći, obradu teme su nam servisirali volonteri i zaposlenici GD CK Klc., a praktično smo izveli simulacijsku vježbu izvlačenja ranjenika u oklopnom transporteru M-60 "sanitet". Obišli smo kulturne i povijesne spomenike na našem prostoru: Modruš, Josipdol, Viničica, Tounj, Ribnik, Kamanje, Gorica Lipnička. Posjetili smo i dva spiljska objekta u Tounju, spilju Tounčicu i u Kamanju Vrlovku. Na tabor je došlo 9 naših pripadnika, a zbog bolesti i osobnih razloga troje naših članova je napustilo taborsku prostoriju. Sa nama je bio i naš gost Ivano Kosturić, koji se dragovoljno priključio taborovanju i izdržao do kraja. Taborovanje je bilo vrlo dinamično i svi sudionici pohvalno su se izrazili o sadržaju tabora. Kupali smo se u r. Dobri, a hranili se u PC "Sv. Vinko Paulski" u Novigradu na Dobri. Doručak smo pripremali sami i nekoliko puta večeru gdje su sami sudionici bili uključeni u tu aktivnost. Na taboru smo proslavili i jedan rođendan - Patriku želimo puno uspjeha u njegovom životu, dobro zdravlje i puno lijepih trenutaka, i neka je sa srećom.

 

Sastanak svih zainteresiranih bit će 27.06. u Domu HV u 09,00 sati, sa pojedinostima na taborovanju.Taborovanje je od 29.06. - 06.07. na prostoru Novigrada na Dobri, ali ćemo izbivati sa taborske prostorije na više lokacija jer ove godine imamo "pokretan šumski tabor". Uplata za člana, sudionika tabora, je na naš IBAN u iznosu od 700,00 kn do početka taborovanja.

DNEVNI RASPORED RADA

ELABORAT