20.11.2021. - poštujući i ove godine epidemiološke mjere, održali smo elektroničku Izbornu godišnju skupštinu. Svi materijali za ovogodišnju IGS dobiveni su putem Hrvatske pošte, kako bi se svi naši članovi na vrijeme upoznali sa stanjem, aktivnostima i planovima za iduću godinu, a svi su se uključili u glasovanje putem svojih računala u zakazano vrijeme 20.11.21. od 09,00 - 20,00 sati. Glasovanju je pristupilo 14 naših članova. Usvojen je Plan rada i aktivnosti te financijski plan za iduću godinu. Kako je još uvijek pandemija COVID-19 u punom jeku, pratiti ćemo stanje na našem prostoru i prilagođavat se preporučenih mjera Stožera CZ. Tako smo i koncipirali Plan rada u idućoj godini. U ovoj godini najaktivniji su bili gar. Ivica Tuškan, gar. Franko Žubčić i gar. Filip Pavičić, te su im uručene prigodne knjige i priznanja. Za novog predsjednika izabran je brig./mir. Dubravko Halovanić, (11), a njegov zamjenik bit će Goran Resovac, (3) u iduće 4 godine. Isto tako, pripremili smo i zahvalnice za naše podupiratelje i suradnike koje ćemo im podijeliti u narednom razdoblju. Ovom IGS promijenile su se osobe i u našem Stožeru i upravnom tijelu udruge PP "KPV ZNG-91." Novoj ekipi na čelu udruge želimo uspješno vođenje udruge i pametno rješavanje postavljenog Plana rada.

 

17.11.2021. - sudjelovali smo na prigodnom obilježavanju "Sjećanja na Vukovar" u Hrvatskom Leskovcu. Okupljanje branitelja, gostiju, građana i učenika OŠ "H. Leskovac" bilo je ispred spomen obilježja u središtu mjesta. Nakon postavljanja vijenaca i paljenja lampiona, učenici ove škole, zajedno sa nastavnicima, pripremili su prigodni program za sjećanje na Vukovar, a u Društvenom domu postavljena je prigodna izložba crteža učenika ove škole. Na ovom obilježavanju pridržavali smo se trenutno važećih epidemioloških mjera.

 

"14.11.2021. - sudjelovali smo na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Oklopno - mehanizirane bojne u 4. OZ Klc., koja je sudjelovala u najkritičnije vrijeme obrane ovoga prostora od nasrtaja pobunjenih Srba i JNA. Bojna je djelovala do sredine 1992. g. kada je preustrojena u OKM satniju i djelovala je do kraja rata, tj. rasformira se po završetku VRO "Oluja-95.".  Okupljanje sudionika obilježavanja bilo je ispred Spomen obilježja "4 rijeke" na Trgu hrvatskih branitelja, gdje su postavljeni vijenci i lampioni za poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon toga je u Mahičnom bila prikazana sv. misa u Župnoj crkvi "pohođenja Marijina" koju je predvodio vlč. Nikola Sanjković. Tijekom ovoga obilježavanja pridržavali smo se trenutno važećih epidemioloških mjera.

 

11.11.2021. - u OŠ "Barilović", brig./mir. Dubravko Halovanić i prof. Davor Vidović održali su prigodno predavanje o proboju kasarne bivše JNA: "Stjepan Milašinčić - Šiljo" iz prigradskog naselja Logorište, po temi "Borbena akcija Logorište".  Učenici ove OŠ sa zanimanjem su pratili i predavanje i dokumentarni film iz razdoblja Domovinskog rata o ovoj borbenoj akciji. Prof. Davor Vidović, radi u Srednjoj školi "D. Resa" i vodi program za zanimanje "Puškar", jedinstveno u našoj Republici. Izložio je makete borbene tehnike koja je sudjelovala u ovom proboju. Na kraju predavanja i izložbe, bilo je ugodno odgovarati na razna pitanja koja su učenici postavljali. Zahvaljujemo i nastavnicima ove škole, koji predano rade na usvajanju novih znanja kod učenika i odgojno djeluju na učenike koji su pažljivi i disciplinirani na nastavi, a aktivno sudjeluju u nastavnom procesu.

 

23.10.2021. - otišli smo našim vozilom Fiat Campagniola AR 55 u Stipan, na mjesto pogibije našeg sugrađana i ratnog pilota HRZ-a, puk. Miroslava Perisa u s. Stipan, na tada okupiranom prostoru. Miroslav je zajedno sa pilotom HRZ-a, brig. Ivanom Selakom, bio na borbenoj zadaći i po izvršenju borbenog zadatka, a na povratku, pogođen je neprijateljskom raketom PVO sustava, "Strijela 2M", iz sastava 18. br. SVK. Pilot i avion MIG-21, pali su nedaleko sela Stipan, za oko 10 km južno od mjesta Lasinja, gdje se sada nalazi prigodno spomen obilježje. Oko toga Spomen obilježja posadili smo 5 sadnica Am. borovca i 2 sadnice bijelog bora, kako bi istakli ovo spomen obilježje. Ovdje živi vrlo mali broj stanovnika pa nam je vrlo važno sačuvati ovo spomen obilježje i zaštititi ga od nasrtaja podivljalog rastinja. Nakon ove radne akcije, priredili smo si i prigodan terenski objed na žaru, kako to i dolikuje našim pripadnicima.