16.04.2011.

Već 12 godina održava se Križni put kroz šumu Kozjaču od župne crkve "Sv. F. Ksaverskog" (Švarča) do župne crkve "Sv. Josipa" (Dubovac) u organizaciji karlovačkog dekanata i Frama-e.

Mi već uspješno sudjelujemo treću godinu, a ove godine smo svi zajedno posjetili mjesto masovnog stradanja u šumi Kozjači na 2. svj. rata.

SLIKE

 

10.04.2011.

Nazočili smo 30.-toj obljetnici postojanja i djelovanja župe "Presvetog Srca Isusova" u Novom centru.

Dočekali smo i svečano pozdravili pomoćnog biskupa zagrebačkog, msg. dr. Ivana Šaška.

SLIKE

 

03.04.2011. - zajedno sa članovima planinarske škole P. D. "Karlovac" posjetili smo i osvojili našu najljepšu planinu Klek (TT. 1181 m), usput smo prorađivali teme iz orjentacije, upoznavanje flore i faune planinarskog kraja te upoznavanje sa opasnostima koje vrebaju u planini.

Prolazeći kroz Ogulin, upalili smo lampion na spomen obilježju za poginule branitelje Ogulina.

Nakon lijepog i korisnog druženja po prekrasnom danu i još ljepšem pogledu sa Kleka, umorni i puni lijepih planinarskih dojmova, vratili smo se kući.

SLIKE

 

29.03.2011. održana je projekcija dokumentarnog filma iz razdoblja Domovinskog rata u Ilirskoj dvorani gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“. Tom prilkom bila je postavljena i izložba fotografija na kojima su predstavljene neke od naših dosadašnjih aktivnosti.

 

12.02.2011.

Imali smo obuku na Vinici, a radili smo sljedeće:

-uvježbavanje postavljanja lampiona na spomen obilježje u Maloj Švarči

-praćenje tragova

-paljenje vatre

-priprema hrane u prirodi

-orijentacija i snalaženje na karti sa i bez kompasa

-postavljanje i otkrivanje zasjede