Tijelovska procesija bila je u organizaciji Karlovačkog dekanata. Zajedno sa Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, pripadnicima OSRH, Hrvatske policije, građanima grada Karlovca, vatrogascima, Karlovačkom građanskom gardom, časničkim zborom i koordinacijom udruga nazočili smo Sv. misi i Tijelovskoj procesiji ulicama grada Karlovca od Župne crkve "Presvetog Srca Isusova" - Župne crkve "Presvetog trojstva" do Župne crkve "Sv. tri kralja" na Baniji. Svečanu Sv. misu i procesiju predvodio je msg. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, sa svećenicima karlovačkog dekanata.

 

26.05.2012. godine održana je 10. Smotra starodobnih vojnih vozila Republike Hrvatske, a učestvovalo je 28 m/v (22 terenska automobila i 6 motocikala), sakupilo se oko 200 učesnika na promotivnoj vožnji.
Obišli smo dio crte bojišnice i posjetili općine Barilović i Vojnić, a dočekali su nas načelnici tih općina te upoznali sa sadašnjim stanjem.
Posjetili smo i dvije braniteljske zadruge: "Tilija" - proizvodi: kupinovo vino i jagode; i "Matica" - proizvodi: med i proizvodi od meda. Na trasi kretanja posjetili smo OPG "Zejbek" u Dugom Dolu, OPG "Lavanda" na Slunjskim brdima.
U promotivnoj vožnji posjetili smo i spomen obilježja iz razdoblja Domovinskog rata kao i povijesni lokalitet "Petrova gora".
Tijekom našeg putovanja zabavljali su nas KUD "Turanj" na Turnju i KUD "Zadobarje" na Muljavi. U Vojniću smo nazočili i sv. misi za pokojnog Želimira Meglaja, našeg počasnog člana i suorganizatora ovih smotri.
Pomalo umorni i iscrpljeni oko 19,30 h vraćamo se u vojarnu na Turanj gdje završava ovogodišnja 10. Smotra.

Najstarije vozilo smotre koje posjeduje g. Ivan Skender iz Zagreba - JEEP WILLYS 1942. g.
Najstariji vozač na smotri je g. Dragutin Župančić (1930.) iz Karlovca,
Najkompletnije vozilo na smotri ima gđa. Nada Tuđan iz Karlovca- JEEP WILLYS 1942. g,
Najmlađi učesnik smotre bio je Marno Malik (2005.) a kolekcionira autobuse.

 

SLIKE

 

Dio pripadnika naše postrojbe posjetio je 28. travnja Nove dvore bana Jelačića u Zaprešiću i upoznali se sa imanjem našeg poznatog vojskovođe i političara, koji se borio za samostalnost naše domovine Hrvatske.

Istoga dana, posjetili smo i "Muzej neandertalaca" u Krapini te upoznali duboku povijest naše planete i ljudskog roda.

SLIKE

 

08.04.2012.

Članovi PP "KPV ZNG-91." nazočili su koncelebriranoj Uskršnjoj Svetoj misi u župnoj crkvi na Švarči. Misno slavlje je predvodio msgr. F. Vražić, župnik ove župe.

 

05.04.2012.

Posjetili smo "omb - Tigrovi" u Petrinji. Dočekao nas je sat. Dražen Habek, zamjenik zapovjednika i upoznao nas sa povijesnicom ove postrojbe od nastanka 1990. g. do današnjih dana i sadašnjim zadaćama. Za nas je bio priređen i mali Taktičko-tehnički zbor, gdje smo se upoznali sa naoružanjem i opremom ove postrojbe. Bili smo promatrači i jedne taktičke vježbe koje izvode ovi pripadnici tijekom svog svakodnevnog osposobljavanja. Nazočili smo i prezentaciji novog vozila u naoružanju OSRH, "Patrija" - koje je još u fazi ispitivanja taktičko-tehničkih osobina. Nakon ovako sadržajnog i iscrpnog programa, vraćamo se u Karlovac, umorni, ali bogatiji za niz novih saznanja, jer- znanje je naše oružje! Najljepše se zahvaljujemo svim pripadnicima "omb - Tigrovi", koji su nam to omogućili. Njima i njihovim obiteljima želimo Sretan Uskrs i ugodne uskršnje blagdane!

SLIKE