Ove godine organizirali smo ljetno pokretno taborovanje za naše dječake i djevojčice, koje je provedeno od 12. - 19. kolovoza na lokaciji Novigrad na Dobri sa premještanjem u Selce i povratkom u Novigrad na Dobri. Pokret smo izveli Campagniolom AR-55, a putovali smo starim austrougarskim cestama: Karolinom, Rudolfinom i Lujzijanom. Naš gost ove godine na taborovanju bio je Antonio D., član HD - ogranak Rijeka. Po planu taborovanja savladali smo upoznavanje sa florom i faunom našega kraja i kraja kroz koji smo prolazili, pružanje prve pomoći, paljenje vatre, pripremu jednog obroka, orijentacijom i kretanjem po zemljovidu, kretanje po nepoznatom terenu, rukovanju šumskim alatom i dijelom vojne izobrazbe. Posjetili smo HE "Gojak", vozili se i upoznali sa radom patrole na patrolnom brodu pomorske granične policije, posjetili Aquarium u Crikvenici, prošetali Selcem i Crikvenicom, kupali se na moru i u r. Dobri. Ove godine gosti su nam bili članovi Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, a upoznali su nas sa načinom pružanja prve pomoći uz praktičan rad. Po povratku iz Selca, taborovanje završavamo na taborskoj prostoriji u Novigradu na Dobri. Stekli smo puno novih prijatelja i prijateljica, puno toga naučili -  jer znanje je naše oružje.

SLIKE

 

Povodom 5. kolovoza, Dana Pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, sudjelovali smo na aktivnosti koju su priredili naši prijatelji iz UHB Slunja, Rakovice i Cetingrada. Sudjelovali smo na dijelu hodnje koju organiziraju od Tržića do Slunja uz posjetu spomen obilježjima poginulih pripadnika 14. dp. iz razdoblja Domovinskog rata, uz polaganje cvjetnih aranžmana i paljenju lampiona. U Slunj i iz Slunja putovali smo našim povijesnim vozilom.

SLIKE

 

Sudjelovali smo zajedno sa lokalnom samoupravom i braniteljskim udrugama na polaganju vijenaca i paljenju lampiona za poginule branitelje na Jamadolu, a povodom Dana Domovinske zahvalnosti i Dana Branitelja. Nazočili su djevojčica Andrea i dječačić Goran. Puške nismo ponijeli jer su u PU Klc. na čišćenju. Sudjelovali smo i na Sv. misi koju je predvodio msg. F. Vražić, prisjetivši se žrtve svih koji su uzeli učešća u stvaranju naše Domovine.

SLIKE

 

Sudjelovali smo na spuštanju čamcima rijekom Kupom od Karlovca do Siska, a u organizaciji Esperanto kluba iz Siska. Nazočili smo svečanom ispraćaju sa gradonačelnikom i zamjenicima župana, a mi smo se čamcem spuštali do Kamenskog.

SLIKE

 

Središnje misno slavlje na proštenju Gospe Karmelske održano je u župnoj crkvi na Švarči.

Sv. misu predvodio je biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.