28.05.2011.

Održana je 9. smotra starodobnih vojnih vozila RH prema predviđenom programu u gotovo ratnim uvjetima, jer je kiša doslovno lila kao iz kabla. No i usprkos vrlo složenim vremenskim uvjetima, odazvalo se 28 vozila (3 motocikla i 25 terenaca). Došli su nam i gosti iz Nove Gorice (R. Slovenija), Savez časnika iz Domovinskog rata za Sloveniju, izviđači iz Ivanić Grada, Hrvatski domobran - ogranak Karlovac i D. Resa.

U promotivnoj vožnji crtom bojišnice sa lijeve i desne obale rijeke Kupe, obišli smo dvije uspješne braniteljske zadruge, u Orlovcu OPG "Manjerović - prepelica", a u Lipju "Dabar - Karlštat".

U Rečici smo upoznali galeriju "Žunac", a svi su oduševljeno pratili program KUD-a "Rečica" u DVD "Rečica" gdje su nam lovci priredili vrlo ukusan lovački gulaš.

U Banskoj Selnici smo se upoznali sa stradanjima ovoga kraja tijekom Domovinskog rata, lijepo ugošćeni odlazimo u Lipje gdje se upoznajemo sa proizvodnjom batata i lavande.

Posjećujemo i Brođane gdje je bila priređena izložba "20. obljetnica stvaranja HV" i uz ugodne domaćine i njihove specijalitete, nakon lijepog druženja, vraćamo se po rasporedu na Turanj.

Svi posjetitelji, gosti i vozači m/v, a bilo ih je više od 110, vrlo su zadovoljni i ugodno iznenađeni ljubaznošću ovih ljudi i koje su upoznali.

Dogodine se smotra održava na Petrovoj gori.

SLIKE

Pogledajte kratku video snimku ovdje