05.07.2020. - u sklopu manifestacije "Zvjezdano ljeto u Karlovcu" sa našim vojnim vozilom tipa "Pinzgauer 710 K", prevozili smo zainteresirane posjetitelje i turiste od Katzlerovog paviljona do Muzeja Domovinskog rata na Turnju. U puni sat startali smo ispred Paviljona od 09,00 do 13,00 sati i u ovih 5 vožnji prebacili više od 40 zainteresiranih gostiju i posjetitelja na ovoj relaciji. Uz put pri kretanju kroz Zvijezdu, Rakovcu, Mostanju i Turnju, objašnjavali smo našim gostima povijesne činjenice i kulturne objekte pored kojih smo prolazili, a posebno sa tematikom iz razdoblja Domovinskog rata, a na dijelu crte bojišnice.  Na današnji dan je obljetnica Muzeja Domovinskog rata na Turnju, pa je ulaz bio slobodan. Naši gosti bili su zadovoljni sa ovom našom aktivnošću. Danas je pomagao gardista Verino Joha.

 

03.07.2020. - za potrebe snimanja novog filma radnog naziva: "Doživljaji velikog Perice", posuđena su naša vozila koju su danas prevežena na lokaciju snimanja, a već navečer počinje rad na snimanju filma. Vozila su prevežena labudicama, a neka sredstva su vozili i naši vozači g. Ivica Pulez i g. Domagoj Matić. Vozila su prilagođena za scenu i nakon završetka scena vraćena na naš lokalitet. Nadamo se kako će ovaj uradak "Croatia filma" u režiji našeg poznatog režisera, g. Vinka Brešana, polučiti uspjeh.

 

24.06.2020. - u Knjižnici za mlade, održali smo predstavljanje knjige supružnika Danijela i Snježane Borović koji su nas upoznali sa svojom knjigom o uspješnom preletu pilota Danijela Borovića sa baznog aerodroma JNA "Željava" na slobodni teritorij R. Hrvatske, 04.02.1992. g. Ispred nakladničke kuće "Alfa", obratila nam se gđa. Helena Magdić i ukratko opisala aktivnosti nakladnika na ovako zanimljivim pričama. O pripremi preleta i komplikacijama koje su imali, upoznao nas je pilot Danijel Borović, te samom letu i spletu nespretnih okolnosti koje je imao pri preletu do Pulskog vojnog aerodroma na sam dan preleta. Imali smo čast upoznati se sa stvaranjem Prve eskadrile borbenih aviona HRZ-a RH. Gđa. Snježana je posebno dojmljivo opisala svoj put izvlačenja sa malodobnim sinom Vanjom, iz Bihaća preko Jajca, Posušja, sve do Splita, a kasnije i do Zagreba. Ovo vrlo zanimljivo iskustvo podijelili smo s našim vjernim slušateljima, a posebno je izrazila svoje emocije gđa. Martina Hajdin Furdek, dožupanica, koja se posebno zahvalila gđi. Snježani na hrabrosti, odlučnosti i izdržljivosti koju je morala donijeti na ovakvu odluku. Billo je dosta zanimljivih pitanja naših posjetitelja na koje su odgovarali i g. Danijel i gđa. Snježana. Zaključili smo kako bi ovakvih predavanja trebalo puno više pogotovo za naše mlađe slušatelje kako bi se upoznali sa problematikom stvaranja naše države.

 

10.06.2020. - u Nacionalnom Svetištu "Sv. Josipa" slavljena je sveta misa povodom obilježavanja 333. obljetnice nebeskog zaštitnika Domovine Hrvatske. Godine 1687. tadašnji hravatski sabor izabrao je na svojoj redovnoj sjednici sv. Josipa za svoga zaštitnika. Sv. misu predvodio je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, sa brojnim svećenicima predvođenih našim dekanom, preč. Draženom Karačićem i msgr. Antunom Sente 2, rektorom svetišta. Crkva je bila ugodno popunjena, a svečanost su uveličali vatrogasci DVD- Zabok, sa svojim orkestrom.

 

03.06.2020. - organizirali smo i vrijedno izvršili akciju čišćenja sa sjeverne strane Župne crkve "sv. Franjo Ksaverski" na Švarči u park šumi. Očistili smo smeće, izrasline bagrema i granje te spalili na parkiralištu. Radna akcija je započela u 16,00 sati, a završila u 19,00 sati.