30.07.2019. - u Udrugu slijepih grada Karlovca, kao počasni član primljen je brig./mir. Dubravko Halovanić. Svečana povelja predana mu je na Turnju u Muzeju Domovinskog rata, a temeljem dosadašnje uspješne suradnje s ovom udrugom. Članovi udruge su na Turanj prevezeni u našem vojnom vozilu tipa "PINZGAUER 710 K" što su članovi udruge vrlo lijepo primili i bili puni dojmova nakon vožnje na i sa Turnja. Svi zajedno prošli su i pod stručnim vodstvom upoznali se sa ovim Muzejom. Ovdje su bili i drugi počasni članovi ove udruge. Nezaboravna vožnja i priče iz Domovinskog rata ostat će u sjećanju svima na današnjem izletu.

 

 

0d 15. - 21. srpnja 2019. godine, proveli smo 9. šumski pokretni tabor "Dobra - 19." na lokaciji Novigrada na Dobri. Naši gosti na taboru bili su članovi Molitvene zajednice "Nanovo rođeni" iz Botinca u Zagrebu. Ukupno na taboru je bilo 16 sudionika. Po dolasku na tabor, prije smještanja u šatore, svako je morao urediti svoj ležaj i složiti patente za normalan boravak u šatoru. Provodili smo aktivnosti iz tema izviđačkog sadržaja kao što su: upoznavanje i uporaba šumskog alata, uporaba šatorskog krila kao pelerine i zaštite na bivku, orijentacija u prostoru i kretanje po nepoznatom zemljištu sa kompasom i zemljovidom, izrada bivka i paljenje vatre. Posjetili smo Karlovačku zvijezdu, Muzej na Turnju, NS "sv. Josipa", Hrnetić, Ozalj, novootkrivenu spilju u Ozlju i dio lokaliteta poznatih iz razdoblja Domovinskog rata. Svake večeri uz taborsku vatru imali smo razgovor sa poznatom osobom iz razdoblja Domovinskog rata i to: g. Željko Kekić, gen.zbora Pavao Miljavac, brig./mir. Dubravko Halovanić. Pored ovih tema, sudionici su imali i posebne teme koje obrađuju u Molitvenoj zajednici. Svi sudionici su zadovoljni izvedenim taborovanjem i nose lijepe uspomene sa ovoga tabora. Neki od njih su se prvi puta susreli sa boravkom u prirodi. Po završetku tabora, svako je svoje stvari pospremio i posložio na predviđeno mjesto. Taborska prostorija je sanirana i pospremljena.

 

06.07.2019. - organizirali smo prevoženje zainteresiranih posjetitelja našim vojnim vozilom tipa "Pinzgauer 710 K", na relaciji: Radićeva ulica, ispred "Katzler-ovog paviljona" do Turnja i natrag. Započeli smo u 09,00, a završili oko 14,00 sati. Obavili smo 6 vožnji sa preveženo više od 60 posjetitelja Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Naši posjetitelji bili su vrlo zainteresirani i pozdravili su ovakvu aktivnost sa posjetom Muzeja na Turnju.

 

28.06.2018. na današnji dan prije 28 godina, ustrojena je prva naoružana postrojba na našem prostoru u sastavu pričuvnih snaga Policije, 110. br. ZNG. Na svom ratnom putu, za Domovinu, svoje živote položilo je 109 branitelja, a kroz brigadu je prošlo više od 8.000 branitelja. Tijekom borbenih aktivnosti brigada je promijenila nekoliko zapovjednika i to; brig. Luka Janči, puk. Rudolf Brlečić, puk. Ivan Matoković i brig. Josip Tomačić. Tijekom ratnih godina bilo je više preustroja i prilagodbi trenutnim ratnim situacijama, a brigada i dijelovi brigade ratovali su po cijeloj našoj županiji i izvan granica županije. Svih ratnih događanja prisjetili su se naši pripadnici današnjim okupljanjem uz posjetu mjesta baziranja na početku Domovinskog rata, tijekom rata i posjetom spomen obilježjima kako u gradu tako i izvan grada Karlovca. Evociranje na ratne dane podsjetio nas je g. Nikola Bakale, predsjednik udruge pripadnika 110. br. ZNG/HV. Za sve poginule branitelje prikazana je sv. misa u crkvi Presvetog Trojstva koju je predvodio fra. Krunoslav Albert, gvardijan, i vrlo nadahnuto govorio o našim ratnim akcijama.