18.12.2021. - naš već tradicionalni završni izlet danas smo isplanirali i proveli u Novigradu na Dobri. Pored druženja i opuštanja, isplanirali smo upoznavanje ovoga kraja uz topografiju, čitanje zemljovida, orijentacija u nepoznatom prostoru i sravnavanje zemljovida sa terenom koji posjećujemo. Tako smo upoznali jedan novi zanimljiv prostor, družili se sa jednim psom Đomijem i opuštali se na zubatom suncu koje je danas iznimno prekrasno. Dan je hladan, sunčan i brzo je prošao uz naše aktivnosti. Dogovorili smo još ovakvih aktivnosti u narednom razdoblju, a iskreno se nadamo kako će i pandemija polako nestajati. Svim našim članovima, suradnicima i donatorima želimo sretan Božić, rođenje Isusovo, ugodne, mirne i sretne božične blagdane kao i uspješnu i zdravu novu 2022. godinu.

 

21.11.2021. - udruga veterana satnije "Rebels", sastavnica udruge branitelja pripadnika 110. br. ZNG/HV, osposobila je 3. fazu uređenja Aleje branitelja u Karlovcu, gdje sudjelujemo na otvaranju ove 3. faze. Projekt su osmislili i proveli u djelo Veterani satnije "Rebels". Projekt je započeo još 2013. godine, a 1. faza je otvorena 3. kolovoza 2015. godine za 20. obljetnicu VRO "Oluja-95." U ovoj fazi obuhvaćene su postrojbe koje su djelovale i branile grad Karlovac u sastavu 4. Operativne zone i Zbornog područja Karlovac. Uz betonske piramide na kojima su pločice sa brojčanom oznakom postrojbe, posađeni su i Crveni javori, koji se sada već lijepo razvijaju. U 2. fazi su nadopunjene postrojbe koje su djelovale u sastavu 4. OZ Klc. i ZP Klc., a nisu sa našeg prostora. U 3. fazi postavljene su nove betonske piramide i mramorne ploče sa brojčanim oznakama pješačkih postrojbi HV iz cijele Republike Hrvatske, koje su u mobilizacijskom razvoju 1991. god. Uz piramide posađena je mukinja, a osmišljavanje sadnica prepušteno je gđi. Romani Maradin. Na današnjem otvaranju proširene Aleje branitelja prigodno su govorili: g. Nikola Alić, iz udruge, g. Damir Mandić, gradonačelnik, gđa. Martina Furdek Hajdin, županica, i g. Ivica Akmađa, izaslanik ministra hrvatskih branitelja. Aleju je blagoslovio vlč. Duje Kurtović, a otvorili su je gđa. Ana i Nikola iz udruge, uz nazočnost brojnih gostiju iz drugih gradova, našeg grada i županije.

 

20.11.2021. - poštujući i ove godine epidemiološke mjere, održali smo elektroničku Izbornu godišnju skupštinu. Svi materijali za ovogodišnju IGS dobiveni su putem Hrvatske pošte, kako bi se svi naši članovi na vrijeme upoznali sa stanjem, aktivnostima i planovima za iduću godinu, a svi su se uključili u glasovanje putem svojih računala u zakazano vrijeme 20.11.21. od 09,00 - 20,00 sati. Glasovanju je pristupilo 14 naših članova. Usvojen je Plan rada i aktivnosti te financijski plan za iduću godinu. Kako je još uvijek pandemija COVID-19 u punom jeku, pratiti ćemo stanje na našem prostoru i prilagođavat se preporučenih mjera Stožera CZ. Tako smo i koncipirali Plan rada u idućoj godini. U ovoj godini najaktivniji su bili gar. Ivica Tuškan, gar. Franko Žubčić i gar. Filip Pavičić, te su im uručene prigodne knjige i priznanja. Za novog predsjednika izabran je brig./mir. Dubravko Halovanić, (11), a njegov zamjenik bit će Goran Resovac, (3) u iduće 4 godine. Isto tako, pripremili smo i zahvalnice za naše podupiratelje i suradnike koje ćemo im podijeliti u narednom razdoblju. Ovom IGS promijenile su se osobe i u našem Stožeru i upravnom tijelu udruge PP "KPV ZNG-91." Novoj ekipi na čelu udruge želimo uspješno vođenje udruge i pametno rješavanje postavljenog Plana rada.

 

17.11.2021. - sudjelovali smo na prigodnom obilježavanju "Sjećanja na Vukovar" u Hrvatskom Leskovcu. Okupljanje branitelja, gostiju, građana i učenika OŠ "H. Leskovac" bilo je ispred spomen obilježja u središtu mjesta. Nakon postavljanja vijenaca i paljenja lampiona, učenici ove škole, zajedno sa nastavnicima, pripremili su prigodni program za sjećanje na Vukovar, a u Društvenom domu postavljena je prigodna izložba crteža učenika ove škole. Na ovom obilježavanju pridržavali smo se trenutno važećih epidemioloških mjera.

 

"14.11.2021. - sudjelovali smo na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Oklopno - mehanizirane bojne u 4. OZ Klc., koja je sudjelovala u najkritičnije vrijeme obrane ovoga prostora od nasrtaja pobunjenih Srba i JNA. Bojna je djelovala do sredine 1992. g. kada je preustrojena u OKM satniju i djelovala je do kraja rata, tj. rasformira se po završetku VRO "Oluja-95.".  Okupljanje sudionika obilježavanja bilo je ispred Spomen obilježja "4 rijeke" na Trgu hrvatskih branitelja, gdje su postavljeni vijenci i lampioni za poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon toga je u Mahičnom bila prikazana sv. misa u Župnoj crkvi "pohođenja Marijina" koju je predvodio vlč. Nikola Sanjković. Tijekom ovoga obilježavanja pridržavali smo se trenutno važećih epidemioloških mjera.