06.12.2022. - u Starom gradu Ozalj, - Galerija muzeja, sudjelovali smo na otvaranju maketarske izložbe: "Hrvatska vojska i Policija u mjerilu od Domovinskog rata do danas", Hrvatske udruge Vojnih minijaturista". Na inicijativu nač. PP "Ozalj", PU Karlovačke, g. Ladislava Planinca, postavljena je ova izložba u čast 30. obljetnice početka Domovinskog rata i 75. obljetnice Tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. O izložbi su govorili: g. Kristijan Matas, predsjednik udruge, g. Hrvoje Nekić, zamjenik predsjednika Tehničke kulture, a izložbu je otvorila gđa. Lidija Bošnjak, gradonačelnica grada Ozlja. Otvaranje izložbe uveličali su učenici Glazbene škole u Ozlju prigodnim programom. Na izložbi su sudjelovali predstavnici udruga proistekli iz razdoblja Domovinskog rata, predstavnici Tehničke kulture grada Karlovca i brojni građani koji su sa zanimanjem razgledali izložene eksponate. Izloženi su modeli ratne borbene tehnike u mjerilu 1 : 75 a ima ih 30. Izložene su i ratne fotografije branitelja gradova u kojima je već gostovala ova izložba. Svi su se složili kako je ovo primjereni prostor za ovakvu izložbu jer sam po sebi govori o obrani od nasrtaja raznih osvajača koji su prolazili ovim prostorom sve do naše najnovije povijesti. Izložba će biti otvorena do 05. veljače 2023. g. Mi smo iskoristili priliku i podijelili zahvalnice našim suradnicima sa kojima smo do sada primjereno i uspješno surađivali, a to su gđa. Lidija Bošnjak, gradonačelnica Ozlja, g. Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj, gđa. Gordana Basar, ravnateljica OŠ "Slava Raškaj" i g. Danijel Stanković, domar.

 

06.12.2022. - noćas nas je napustio naš veliki prijatelj i podupiratelj kako nas kao udruge tako i sve naše članove s kojima je surađivao prenoseći svoje bogato životno i ratno iskustvo na sve nas. Noćas je otišla legenda ovoga kraja, gen. zbora Pavao Miljavac. Uvijek spreman na šalu i ozbiljne teme, uvijek s poukom i obrazovnim djelovanjem, spuštao se na naš nivo i upoznavao nas s povijesnim činjenicama, njegovim bogatim i iskusnim događanjima uvijek uz zajednički zaključak i smjernice za naredne aktivnosti. Posebno je bio sretan i susretljiv kada smo ga posjećivali u našim maskirnim odorama, vraćajući mu sjećanja na početke Domovinskog rata i to razdoblje. Poštovani naš generale, počivaj u miru Božjem i ljubi zemlju za koju si se tako zdušno borio i na kojoj si posadio sjeme dobrote, domoljublja i istine, a ostat ćeš u našim srcima i sjećanjima. Doviđenja u vječnosti.

 

26.11.2022. - održali smo našu 4. izbornu skupštinu Zbora voda, koju je vodilo predsjedništvo u sastavu: gar. Goran Resovac - predsjedavajući, gar. Filip Pavičić - član, i gar. Ivica Tuškan - član. Za zapisničara izabrana je gar. Lorena Pavičić, ovjerovitelji zapisnika su; gar. Ivica Kosturić i gar. Franko Župčić. Verifikacijsko povjerenstvo: gar. Petra Drašković i gar. Tin Škrtić, a kandidacijsko povjerenstvo : gar. Matej Gavrić i Lana Matičić. Svi su jednoglasno izabrani. Uvodnu riječ i pozdrav pristiglih gostima dao je brig./mir. Dubravko Halovanić. Daljnje odvijanje skupštine vodilo je Predsjedništvo koje nas je upoznalo sa ovogodišnjim radom u udruzi kao i četverogodišnje aktivnosti koje smo provodili u smanjenom obimu radi provođenja EP mjera COVID-19. Za narednu godinu planirano je više aktivnosti, a prilagođavat ćemo se situaciji koja će biti u našem društvu. Za predsjednika je izabran gar. Filip Pavičić koji će nas voditi sljedeće 4 godine. Imamo izmjena i u Stožeru voda pa su tako izabrani sljedeći naši članovi:gar. Filip Pavičić - predsjednik, brig./mir. Dubravko Halovanić - dopredsjednik, gar-ca Lorena Pavičić - zapovjednica voda, gar. Ivica Tuškan - Prvi dočasnik voda, gar. Franko Župčić - zapovjednik 1. desetine, gar. Antonio Dušković - zapovjednik 2. desetine i gar-ca Đurđica Fruk - zapovjednica 3. desetine. Sredstva koji smo imali na raspolaganju, koristili smo racionalno pa nam je financijsko poslovanje pozitivno. U Sud časti izabrani su: gar. Ivan Kosturić - predsjednik, gar-ca Hanna Kirchner i gar. Luka kljajić - članovi. Ove godine je bilo 40 aktivnosti, a tako smo planirali i za iduću godinu. Na Skupštini je bilo i naših gostiju koji su nas pohvalili u radu i pozvali nas na njihove aktivnosti. Za dosadašnju suradnju i potporu u našim aktivnostima podijelili smo brojne zahvalnice, a naše najaktivnije članove koji su imali najviše aktivnosti,  nagradili smo knjigama i to: gar. Ivicu Tuškana, gar. Franka Župčića i gar. Filipa Pavičića. Posebno nas je pohvalio msgr. Ferdinand Vražić koji nas prati već 16 godina aktivnosti kao i jedan od ratnih zapovjednika 110. br. ZNG, brig./mir. Josip Tomačić. Zahvaljujemo svim našim članovima koji su pokazali ozbiljnost i odgovornost na današnjoj godišnjoj skupštini.

 

VIJEST TREND PORTALA

 

 

PREZENTACIJA AKTIVNOSTI U PROTEKLOJ GODINI:

 

16.11.2022. - održali smo redovni radni sastanak na kojem smo se upoznali sa našom odorom, načinom korištenja i redovnim održavanjem. Ujedno smo se upoznali i sa osnovnim strojevim radnjama koje koristimo u svakodnevnom radu na našim aktivnostima. Svi nazočni bili su zainteresirani za rad i sa zanimanjem usvojili nova saznanja.

 

13.11.2022. - sudjelovali smo na 31. obljetnici ustrojavanja oklopno-mehanizirane bojne 4. OZ Klc. Obljetnicu je organizirala udruga Veterana oklopno-mehanizirane postrojbe, a postavljeni su vijenci i upaljeni lampioni na Spomen obilježje "4. rijeke" i prikazana je sv. misa za sve poginule ove postrojbe i sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Ispred potpredsjednika vlade i ministra Hrvatskih branitelja nazočio je gen. puk. Drago Repinc, a ispred županije gđa. Maja Vučinić Knežević i brojne udruge iz razdoblja Domovinskog rata. Nakon protokolarnog programa, upriličeno je druženje svih sudionika današnjeg događanja, u Domu DVD-a "Mahično". Bilo nam je ugodno družiti se sa veteranima ove značajne udruge.