06.06.2021 - sudjelovali smo na Mladoj svetoj misi novozaređenog svećenika, vlč. Luke Tufekovića. Okupljanje nazočnih je bilo ispred stana u Krležinoj ulici u Klc-u, a nakon blagoslova Lukinih roditelja, oca Andrije i majke Marije, krenuli smo u procesiji do Župne crkve "Srca Isusova" uz pratnju brojnih prijatelja, rodbine i vjernika ove Župe. Svoju prvu sv. misu započeo je uz brojne svećenike, mentore, suradnike i vjernike, vrlo samouvjereno i odmjereno, pod budnim okom preč. Dražene Karačića, dekana karlovačkog dekanata. Po završetku sv. mise, podijelio je svoj mladomisnički blagoslov svima nazočnima pa tako i našoj ekipi koja je sudjelovala na sv. misi. Vlč. Luki želimo puno uspjeha u njegovim nakanama, dobro zdravlje i snalaženje u odabiru svoga životnog puta.

 

03.06.2021. - u suradnji sa OTK "Zlatni kotač" iz Zagreba, udruge branitelja DR "Plitvička jezera" i puk./mir. Danijelom Borovićem, posjetili smo devastirani vojni aerodrom "Željava" u Ličkom Petrovom Selu. Putovali smo starodobnim vojnim vozilima, a uz put smo upalili lampione na spomen obilježju u Budačkoj Rijeci za naše poginule policijske službenike, postreljane 04.08.1991. g. Isto smo postavili upaljen lampion na spomen obilježju u gradu Slunju za poginule mještane ovoga prostora. Sastali smo se na tzv. "trijanglu" gdje se sastaju 3 izlazne staze iz podzemnih galerija, gdje nas je puk./mir. Danijel Borović upoznao sa ovim zdanjem iz razdoblja JNA. Dužina podzemnih galerije je 3,5 km, a svaki dio tunelskog sustava bio je osmišljen za službu neometanog i kompleksnog sustava organizacije rada u svim uvjetima eksploatacije. Ovaj se objekt mogao hermetički zatvoriti i biti u potpunom režimu rada 30 dana bez obzira na vanjski svijet. Mogao je izdržati nuklearni napad od 20 kilotona. Iz podzemnih galerija gdje je bilo 4 izlaza, moglo se polijetati i slijetati na 3 ulazno - izlazne staze koje su vodile do dvije poletno - sletne staze. U samoj galeriji bili su smješteni borbeni avioni 124.i 125. lovačke eskadrile, te 352. izviđačke eskadrile, ukupno 58 aviona organiziranih u 117. mješoviti avio puk. Po obilasku podzemne galerije, prigodni objed su nam priredili članovi udruge branitelja "Plitvička jezera". Mi smo nastavili putovanje na Ličku Plješivicu gdje smo obišli radarski sustav ovoga aerodroma. Kako je bio lijep i sunčan dan, imali smo prekrasan pogled na dvije države, Republiku Hrvatsku i Lički prostor, te Federaciju Bosne i Hercegovine i Unsko Sanski kanton. Puni utisaka i prekrasnih doživljaja, vratili smo se umorni, ali povijesno ispunjeni, kasno poslijepodne u Karlovac.

 

29.05.2021. - organizirali smo i izveli naš tradicionalni "19. susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" po predviđenom planu i programu koji smo si zacrtali. U organizaciji nam je nesebično pomogao OTK "Zlatni kotač" iz Zagreba. Obišli smo istočni dio naše županije sa dijelom crte bojišnice i okupiranog prostora iz razdoblja Domovinskog rata, na Petrovoj gori. Predsjednik organizacijskog odbora bio je gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs pod pokroviteljstvom Hrvatskog generalskog zbora. Na susret se odazvalo 32 m/v, što nas je ugodno iznenadilo, glede trenutnih epidemioloških mjera. Bilo je 13 motocikala i 19 terenaca, a ukupno je bilo 80 posjetitelja. Vojnički doručak podijelili su marljivi članovi Gradskog društva Crvenog križa Karlovac. Na okupljanju sudionika u Karlovcu, predstavili su se i maketari sa svojom borbenom tehnikom i minijaturama iz raznih epoha, g. Damir Batistić, gg. Damjan i Čestimir Komarek i g. Davor Vidović. Na trasi kretanja, na događaje na Koranskom mostu u Rakovcu, upoznao nas je brig./mir. Josip Tomačić, ratni zapovjednik 110. br. ZNG, a po Petrovoj gori vodio nas je g. Oliver Vlainić, ing. šum. iz Karlovačke uprave šuma, koji jer ukjlučen u uređenje i predstavljanje Petrove gore i u turističke svrhe. Za poginule branitelje postavili smo lampione ispod spomen ploče na Vojničkom zatvoru u Vojniću, gdje je puno naših branitelja i civila prošlo torturu i razna maltretiranja tijekom Domovinskog rata, a neki su i život ovdje izgubili. Sa općinom Vojnić i planovima koji se provode, upoznao nas je g. Nebojša Andrić, načelnik općine. Posjetili smo i Partizansku bolnicu iz razdoblja NOB-a koja je u Domovinskom ratu bila Pozadinska baza 21. kordunaškog korpusa SVK. Posjetili smo i grob kralja Petra Svačića (Snačića), posljednjeg kralja hrvatske krvi, a upalili smo i lampione za sve koji su svoj život dali na oltar Domovine. Obišli smo i devastirani spomenik NOB-a na Velikom Petrovcu, spomenuli Pavlinski samostan i ratnu bolnicu na Petrovoj gori. Okrijepili smo se u restoranu "Muljava" uz načelnikovu kavu. Objed je organizirao načelnik u prostoru tržnice u Vojniću, a pripremili su ga marljivi suradnici "Ankina mlina" i g. Nikola Škrgić. Objed je bio izvrsno pripremljen i svi sudionici su zadovoljno to potvrdili. Članovi aerosoft kluba "Sabaka" iz Rijeke priredili su predstavljanje svojih aktivnosti. Podijelili smo zahvalnice, priznanja, pehare i plakete za naše kategorije i to:
- najstariji vozač na susretu je g. Mijo Car (1943.) iz Klc-a, najstarije vozilo ima g. Želimir Krističević iz Zgb-a, JEEP FORD iz 1942. g., 
- nastariji motocikl ima g. Vladimir Štarkelj, "Dnepar M-72 sa prikolicom"iz 1943. g. iz Zgb-a, najkompletnije vozilo ima g. Fran Štarkelj, JEEP WILLYS iz 1943. g. iz Zgb-a,
- najmlađi sudionik je Ivano Kosturić, (2008.), a pomaže svom djedu u popravljanju starodobnih vozila,
- najvjerniji sudionici su Ivan Kosturić, Ivan Skender i Ivan Končić, na svim do sada održanim susretima.
Nakon okrijepe i odmora, a započela je i kiša, krenuli smo na polaznu točku u Karlovac na Trg bana Jelačića, gdje smo došli u planirani vrijeme. Svi sudionici su izrazili zahvalnost za današnji susret, a ni kiša nije omela dobro raspoloženje današnjim programom.

 

23.05.2021. - danas su Duhovi, a katolička crkva obilježava Dan crkve, pa smo tu svečanost obilježili u Nacionalnom svetištu "sv. Josipa" u Karlovcu na Dubovcu.

 

10.05.2021. - predsjednik Organizacijskog odbora 19. Susreta, gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs obišao je dio trase promotivne vožnje za "19. Susret", susreo se sa načelnikom općine Vojnić, g. Nebojšom Andrićem, a dogovorena je potpora za 19. Susretstarodobnih vojnih vozila u RH.