23.12.2023. - sudjelovali smo na paljenju 4. svijeće na Adventskom vijencu ispred Zorin doma, a obred je predvodio vlč. Duje Kurtović, župnik Župe sv. Franje Ksaverskog sa Švarče. Donijeli smo Betlehemsko svjetlo a nakon molitve i prigodne homilije, lampione sa Betlehemskom svjetlom podijeli smo nazočnim zainteresiranim građanima i vjernicima. Prigodnu svečanost uveličao je crkveni zbor sa Švarče. Paljenju 4. svijeće pratio je i naš gradonačelnik, g. Damir Mandić sa suradnicima.

 

 

17.12.2023. - na večernju sv. misu, na 3. nedjelju Došašća, donijeli smo Betlehemsko svjetlo u karlovački dekanat u župnu crkvu Presvetog Srca Isusova. Po prenošenju Svjetla na župnu svijeću, upali smo sve 3 svijeće u Adventnom vijencu. Svetu misu predvodio je preč. Dražen Karačić, župnik ove župe. Zahvalio je našoj udruzi koja već tradicionalno donosi Betlehemsko svjetlo u naš dekanat. Nakon sv. mise, Svjetlo je podijeljeno vjernicima koji su donijeli svoje lampione koje će ponijeti svojim kućama kako bi u miru, slozi i ljubavi dočekali rođenje Spasitelja u Badnjoj noći. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla glasi: "moje svjetlo je i vaše svjetlo". Neka je svima vama sretan i blagoslovljen Božić te uspješna nova 2024. godina.

 

16.12.2023. - večeras smo Betlehemsko svjetlo odnijeli u župu sv. Franje Ksaverskog na Švarči, gdje se palila 3. adventske svijeća. Obred je vodio vlč. Duje Kurtović, župnik ove župe. Svjetlo smo prenijeli ovoj župnoj crkvi i vjernicima koji su donijeli svoje lampione. Svečanost paljenja 3. adventske svijeće uveličao je župni zbor.