25.06.2011.

- Turanj, u suradnji sa Biciklističkim klubom "Pedala laganini" obilježen je Dan državnosti i 20. obljetnica ustrojavanja 110. br ZNG

- D. Pokuplje, u suradnji sa udrugom "Lipa" i OTK "Veteran klub Lučko 91." obilježen je Dan državnosti uz goste iz Brod Moravica i sa Krka

SLIKE

 

18.06.2011.

Organizirano je čišćenje rijeke Korane na prvom registriranom riječnom kupalištu u R. Hrvatskoj - Foginovom.

Čišćenje rijeke organizirao je upravni odjel za društvene djelatnosti grada Karlovca, a uključile su se brojne udruge. Najviše je bilo članova raznih roniteljskih udruga iz grada Karlovca, D. Rese, Siska, Rijeke i Novog Mesta (R. Slovenija), a uključili su se vatrogasci JVP i članovi GSS. Naši pripadnici su dali ovdje i svoj obol.

SLIKE

 

16.06.2011.

U organizaciji Planinarskog društva "Karlovac" nazočili smo vrlo dobro organiziranom i poučnom predavanju o hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji na Mount Everest 2009. g.

Predavanje uz multimediju i film održao je vođa ekspedicije i tajnik HPS, g. Darko Berljak

SLIKE

 

-redovni šumski ljetni tabor u vremenu od 30.07. - 08.08. bit će na lokaciji Novigrad na Dobri, s. Maletići

-mole se učesnici taborovanja da do 15.07. izvrše uplatu od 600,00 kn ( po osobi) na žiro račun postrojbe:

2400008-1107206983

S. Vraza 42 F

47000 Karlovac

 

- sa sobom ponijeti 200,00 kn džeparca

 

28.05.2011.

Održana je 9. smotra starodobnih vojnih vozila RH prema predviđenom programu u gotovo ratnim uvjetima, jer je kiša doslovno lila kao iz kabla. No i usprkos vrlo složenim vremenskim uvjetima, odazvalo se 28 vozila (3 motocikla i 25 terenaca). Došli su nam i gosti iz Nove Gorice (R. Slovenija), Savez časnika iz Domovinskog rata za Sloveniju, izviđači iz Ivanić Grada, Hrvatski domobran - ogranak Karlovac i D. Resa.

U promotivnoj vožnji crtom bojišnice sa lijeve i desne obale rijeke Kupe, obišli smo dvije uspješne braniteljske zadruge, u Orlovcu OPG "Manjerović - prepelica", a u Lipju "Dabar - Karlštat".

U Rečici smo upoznali galeriju "Žunac", a svi su oduševljeno pratili program KUD-a "Rečica" u DVD "Rečica" gdje su nam lovci priredili vrlo ukusan lovački gulaš.

U Banskoj Selnici smo se upoznali sa stradanjima ovoga kraja tijekom Domovinskog rata, lijepo ugošćeni odlazimo u Lipje gdje se upoznajemo sa proizvodnjom batata i lavande.

Posjećujemo i Brođane gdje je bila priređena izložba "20. obljetnica stvaranja HV" i uz ugodne domaćine i njihove specijalitete, nakon lijepog druženja, vraćamo se po rasporedu na Turanj.

Svi posjetitelji, gosti i vozači m/v, a bilo ih je više od 110, vrlo su zadovoljni i ugodno iznenađeni ljubaznošću ovih ljudi i koje su upoznali.

Dogodine se smotra održava na Petrovoj gori.

SLIKE

Pogledajte kratku video snimku ovdje