05.01.2011.

-pripadnici PP „KPV ZNG-91.“ bili su u posjeti Bojni za specijalna djelovanja stacioniranoj u vojarni „Drgomalj“ u Delnicama.

-naš domaćin bio je nadnar. Elio Perišić, a primio nas je puk. Ivica Badurina i upoznao nas sa povjesnicom i strrukturom ove postrojbe uz medijsku prezentaciju i obostrano upoznavanje.

-obišli smo spomen obilježje za sve poginule pripadnike postrojbe i odali im dužno poštovanje te u pratnji pomoćnika vojnog kapelana sat. Antona Žica upoznali i obišli spomen kapelicu u kojoj su fotografije poginulih pripadnika ove postrojbe

-za naše pripadnike priređen je TT zbor gdje smo se upoznali sa opremom i naoružanjem postrojbe, a priređena je i promotivna vožnja u BOV-u.

-nakon radnog dijela, uslijeđeno je druženje uz ugodan razgovor i prekrasno pripremljen vojnički obrok na čemu posebno zahvaljujemo puk. Ivici Badurini i šefu vojničkog restorana

-nakon ugodnog druženja i vrlo interesantnoj posjeti ovoj postrojbi vratili smo se u Karlovac puni lijepih, srdačnih i poučnih utisaka.

-posebno zahvaljujemo načelniku GS OS gen. zbora Josipu Luciću koji nam je odobrio posjetu ovoj postrojbi.

 

brig/mir D. Halovanić

Pogledajte SLIKE

 

21.12.2010.

Pripadnici naše postrojbe donijeli su Betlehemsko svjetlo u dječji vrtić na Švarči.

SLIKE.

 

12.12.2010.
Pripadnici povijesne postrojbe "Karlovački počasni vod ZNG-91." u zagrebačkoj katedrali preuzeli su Betlehemsko svjetlo od izviđača i donijeli ga u Karlovac, u karlovački dekanat.
Svjetlo je tijekom sv. mise na Švarči podijeljeno mladima iz župa karlovačkog dekanata.
Ovo Betlehemsko svjetlo bit će podijeljeno karlovačkim vrtićima uz prigodni program u vrtiću na Švarči.
Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla je:
"VI STE SVJETLO SVIJETA."

SLIKE

 

20.11.2010. održali smo 1. izbornu godišnju skupštinu u učilištu hrvatskih branitelja "Damir Pintar"

 

Možete pogledati SLIKE i TV PRILOG
 

07.11.2010.

Na komemoraciji i svetoj misi za poginule branitelje i mještane ovoga kraja, kao i poginule u dosadašnjim ratovima, u mjestu Belaj, učestvovali su i naši pripadnici.

Koncelebriranu svetu misu predvodio je msgr. Jurica Batelja sa domaćim svećenicima.

Nakon mise, izaslanstva MORH-a, Ministarstva obitelji i branitelja, grada D. Rese, općine Barilović i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položila su vijence i upalila lampione na spomen obilježje.

SLIKE