10.01.2012.

U sklopu redovne obuke i izobrazbe obišli smo grad Karlovac i upoznali se sa njegovom kulturnom i povijesnom baštinom, obišli smo karlovačko Veleučilište i upoznali se sa prehrambenim studijem (proizvodnja sira i piva), strojarskim studijem te zaštitom prirode i lovstvom.
Posjetili smo Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, u službi za prevenciju ovisnosti upoznali smo se sa ovisnošću i posljedicama.
Pri obilasku grada posjetili smo i naš Dom umirovljenika "Sv. Antun".

 

Prezentatori:
Grad Karlovac: brig./mir. Dubravko Halovanić

Veleučilište: prof. Marijana Božičević
prof. Josip Čulig
prof. Mirko Butković
prof. Vedran Slijepčević

Dom umirovljenika: g. Predrag Kučinić - socijalni radnik

Paviljon Katzler: gđa. Morana

ZZJZKŽ Služba za prevenciju: psiholog Ivica Šusto
med.teh. Ivica Đerek

SLIKE

 

- obilježena 20. obljetnica pogibije ratnog snimatelja na Turnju, Živka Krstičevića
- na spomen ploči uklesano je i njegovo ime, prikazan zadnji kadar koji je zabilježio u vrijeme pogibije; u organizaciji g. Ivice Sertića
- o Živku je govorio g. Damir Glavaš, dopredsjednik Udruge ratnih snimatelja i novinara, suradnik Živka Krstičevića

SLIKE

 

Donijeli smo Betlehemsko svjetlo u vrtić "Grabrik" za sve karlovačke vrtiće.

O Božiću i Svjetlu djecu je upoznao prečasni Ivan Norbert Koprivec - dekan karlovačkog dekanata, a djeca su priredila prigodni program.

SLIKE

 

Posjetili smo svetište Majke Božje Trsatske na Trsatu, sudjelovali na godišnjoj skupštini Hrvatskog domobrana - ogranak Rijeka, obišli smo svetište i prošetali rivom u Rijeci.

SLIKE

 

Naša postrojba je 11. prosinca, na treću nedjelju Došašća bila u Zagrebačkoj prvostolnici i izuzela Betlehemsko svjetlo koje su Izviđači SIH-a donijeli iz Beča. Nakon Sv. mise koju je predvodio msg. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale, podijeljeno je Betlehemsko svjetlo Izviđačima iz cijele Hrvatske, koji su to prenijeli u svoje biskupije, dekanate i župe. Iz Karlovačke županije bili smo sa Izviđačima odreda "V. Nazor" iz Karlovca i odreda "Frankopan" iz Ogulina. Naše Svjetlo smo donijeli u Župu "Sv. Franje Ksaverskog" na Švarči, u naš dekanat, Župu "Srca Isusova" u Novom Centru i podijelili ga našim građanima na "8 večer selskih gucov", kao posebno iznenađenje večeri, u Domu OSRH "Zrinski".
Ovogodišnje geslo je: neka svjetlo gori u našim srcima.

SLIKE