Dio pripadnika naše postrojbe posjetio je 28. travnja Nove dvore bana Jelačića u Zaprešiću i upoznali se sa imanjem našeg poznatog vojskovođe i političara, koji se borio za samostalnost naše domovine Hrvatske.

Istoga dana, posjetili smo i "Muzej neandertalaca" u Krapini te upoznali duboku povijest naše planete i ljudskog roda.

SLIKE

 

08.04.2012.

Članovi PP "KPV ZNG-91." nazočili su koncelebriranoj Uskršnjoj Svetoj misi u župnoj crkvi na Švarči. Misno slavlje je predvodio msgr. F. Vražić, župnik ove župe.

 

05.04.2012.

Posjetili smo "omb - Tigrovi" u Petrinji. Dočekao nas je sat. Dražen Habek, zamjenik zapovjednika i upoznao nas sa povijesnicom ove postrojbe od nastanka 1990. g. do današnjih dana i sadašnjim zadaćama. Za nas je bio priređen i mali Taktičko-tehnički zbor, gdje smo se upoznali sa naoružanjem i opremom ove postrojbe. Bili smo promatrači i jedne taktičke vježbe koje izvode ovi pripadnici tijekom svog svakodnevnog osposobljavanja. Nazočili smo i prezentaciji novog vozila u naoružanju OSRH, "Patrija" - koje je još u fazi ispitivanja taktičko-tehničkih osobina. Nakon ovako sadržajnog i iscrpnog programa, vraćamo se u Karlovac, umorni, ali bogatiji za niz novih saznanja, jer- znanje je naše oružje! Najljepše se zahvaljujemo svim pripadnicima "omb - Tigrovi", koji su nam to omogućili. Njima i njihovim obiteljima želimo Sretan Uskrs i ugodne uskršnje blagdane!

SLIKE

 

04.04.2012.

Posjetili smo "HŽ - Željezničku postaju Karlovac" gdje nas je sa ovom institucijom upoznao g. Zlatko Klobučar i proveo nas po stručnim službama ove postaje. Nakon karlovačkog željezničkog kolodvora posjetili smo radionicu "Keramika nova" na Ilovcu koja se bavi proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta od keramike. Sa pogonom nas je upoznala gđa. Jasna Lamza i provela nas kroz radionicu, a g. Nino nam je pokazao i ručnu obradu gline sa izradom glinene posude na "lončarskom kolu". Vidjeli smo i fazu izrade naše specijalne šalice za "10. smotru". Nazočni naši članovi bili su zadovoljni ovom posjetom.

SLIKE

 

01.04.2012.

Već tradicionalno, članovi PP "KPV ZNG-'91." odlaze na Cvjetnicu u Zadobarje na sv. misu i blagoslov grančica. Ove godine po dolasku u mjesto, upalili smo lampion za poginule branitelje na spomen obilježju, nazočili sv. misi i blagoslovu grančica, a zatim se nakon mise umili u vodi sa cvjetnim laticama i družili sa prijateljima iz KUD-a "Zadobarje"

SLIKE