12.01.2020. - sudjelovali smo na 11. hodočašću u Gvozdansko, mjesto vele junaštva hrvatskog naroda i sjećanje na tragičan događaj stradavanja i pogibije hrvatskih branitelja 12. siječnja1578. godine, kao i sjećanje na nevine žrtve stradanja hrvatskog naroda u ovim krajevima iz 1941. i 1991. godine. Svetu misu u crkvi "sv. Filipa i Jakova" predvodio je sarajevski biskup u miru, msgr. Pero Sudar u koncelebraciji sa biskupom sisačke biskupije, msgr. dr.sc. Vladom Košićem i nazočnim svećenicima. Nadahnuta homilija msgr. Sudara na ovom svetom mjestu hrvatskih mučenika, njihov doprinos, zalog i žrtva za slobodom u tadašnja vremena, obavezuje nas danas na suradnju, toleranciju i svijest za poštivanje žrtve naših predaka. Obilježavanjem spomena na ove događaje, prihvaćamo nasljeđe kulture, vjere i povijesne baštine jer se radi o univerzalnim ljudskim vrednotama i vrijednostima. Nakon sv. mise, u mimohodu smo došli do spomen obilježja u Gvozdanskom, gdje se odvijala komemoracija za žrtve, polaganje vijenaca i paljenje lampiona izaslanstva Predsjednice, Vlade i županije te brojnih gradova, općina i udruga proisteklih iz razdoblja Domovinskog rata. I mi smo položili upaljeni lampion na spomen obilježje u Gvozdanskom.

 

23.12.2019. - Betlehemsko svjetlo odnijeli smo u Ozaljski dekanat, na Zornicu koju je predvodio preč. Josip Jakovčić, župnik ove župe. Svjetlo je podijljeno nazočnim vjernicima koji su radosno odnijeli Svjetlo svojim kućama.

 

22.12.2019. - na večernju sv. misu donijeli smo i podijelili Betlehemsko svjetlo u Župnoj crkvi "sv. Franjo Ksaverski" na Švarči. Svjetlo je primio vlč. Duje Kurtović, župnik ove župe. Prije deset godina, naša udruga je prvi puta donijela Betlehemsko svjetlo u tada karlovački dekanat na Švarču. Tada je Svjetlo primio dekan karlovački, preč. Ferdinand Vražić.

 

21.12.2019. - Betlehemsko svjetlo odnijeli smo u kapelicu "sv. Tri kralja" u Dubravcima i Župnu crkvu "Uznesenja B. D. Marije" u Novigradu na Dobri. Sudjelovali smo na sv. misama i Svjetlo podijelili župljanima.

 

19.12.2019. - u organizaciji karlovačkog dekanata, u Domu HV "Zrinski", a pod vodstvom msgr. Ferdinanda Vražića, održana je Duhovna obnova koju su predvodili franjevci: pater Vladimir Vidović i fra Ivan Lotar. Naši članovi donijeli su Betlehemsko svjetlo na ovo predavanje, koje je nakon predavanja podijeljeno svima koji su ga htjeli ponijeti kućama. Naša poznata medičarska tvrtka "Prstec", donijela je lampione u koje smo prenijeli Svjetlo. Predavaje su popratili mladi duhovnim pjesmama.