Povodom 5. kolovoza, Dana Pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, sudjelovali smo na aktivnosti koju su priredili naši prijatelji iz UHB Slunja, Rakovice i Cetingrada. Sudjelovali smo na dijelu hodnje koju organiziraju od Tržića do Slunja uz posjetu spomen obilježjima poginulih pripadnika 14. dp. iz razdoblja Domovinskog rata, uz polaganje cvjetnih aranžmana i paljenju lampiona. U Slunj i iz Slunja putovali smo našim povijesnim vozilom.

SLIKE

 

Sudjelovali smo zajedno sa lokalnom samoupravom i braniteljskim udrugama na polaganju vijenaca i paljenju lampiona za poginule branitelje na Jamadolu, a povodom Dana Domovinske zahvalnosti i Dana Branitelja. Nazočili su djevojčica Andrea i dječačić Goran. Puške nismo ponijeli jer su u PU Klc. na čišćenju. Sudjelovali smo i na Sv. misi koju je predvodio msg. F. Vražić, prisjetivši se žrtve svih koji su uzeli učešća u stvaranju naše Domovine.

SLIKE

 

Sudjelovali smo na spuštanju čamcima rijekom Kupom od Karlovca do Siska, a u organizaciji Esperanto kluba iz Siska. Nazočili smo svečanom ispraćaju sa gradonačelnikom i zamjenicima župana, a mi smo se čamcem spuštali do Kamenskog.

SLIKE

 

Središnje misno slavlje na proštenju Gospe Karmelske održano je u župnoj crkvi na Švarči.

Sv. misu predvodio je biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

 

Dan Državnosti obilježili smo zajedno sa Biciklističkim klubom "Pedala laganini" i obišli planiranu stazu "Putevima 110. br. ZNG" uz posjetu spomen obilježja i sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Pridružili su nam se i naši prijatelji OTK iz Lučkog. Krenuli smo sa Turnja i obišli Lasinju, gdje su pripadnici ove brigade stjecali prva borbena iskustva, a dočekao nas je Načelnik općine, g. Josip Erega. Ovdje smo obišli novouređenu Spomen sobu. Nastavak puta bio je do Topuskog, gdje su nas dočekali Branitelji i zamjenik Načelnika općine Topusko. Okrijepa i odmor bili su na Muljavi, a zatim je slijedio povratak u Karlovac. I ovdje smo stekli nove prijatelje i nova znanja.

SLIKE