Na poziv udruga "113. šibenska brigada" iz Šibenika, "Ruža Hrvatska" i MO Žirje, uključili smo se zajedno sa OTK "Veteran klub Lučko-91." iz Lučkog, u ovogodišnje obilježavanje obljetnice Rujanskog rata na prostoru Šibenika, pod nazivom "Žirjanski dani ponosa i slave". Putovali smo u starodobnim vojnim vozilima, a obilježavanje je trajalo 3 dana. Na o. Žirju nas je pozdravio g. Goran Pauk, župan ŠKŽ, i sam učesnik Rujanskih događanja iz 1991. god., g. Ž. Šišgoržić i dio učesnika tadašnje bitnice sa o. Žirja. Puno smo toga naučili i vidjeli, družili se sa stvaraocima povijesti naše Domovine. Bila nam je čast sudjelovati u ovoj manifestaciji.

SLIKE

 

08. rujna 2012. g. naši pripadnici uveličali su tradicionalno proštenje na Sveticama za Malu Gospu, gdje su nosili Kip MB u procesiji. Svečanu Sv. misu predvodio je msg. Juraj Jezerinac, biskup i vojni ordinarij.

SLIKE

 

 

U suradnji sa PA "Ka-trevel", pokrenuli smo turističku turu obilaska dijela Karlovačke crte bojišnice iz razdoblja Domovinskog rata sa vojnim vozilima. Na promotivnoj vožnji obilaze se 4 točke sa upoznavanjem crte bojišnice u ukupnoj dužini od 15 - 20 km.

SLIKE

 

Srdačno pozdravljamo našu pravobraniteljicu za djecu koja se umjesto njihovih roditelja, zdušno brine o njima. 29. kolovoza uključili smo se u obilježavanje obljetnice prosvjeda protiv odlaska mladića u JNA 1991. godine, pod nazivom "Bedem ljubavi", a u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatske žene - ogranak Karlovac, uz udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Posjet predsjednika HDZ-a gradu Karlovcu dočekao je predsjednik PP "KPV ZNG-91." u Muzejskoj zbirci na Turnju i upoznao ga sa povijesnim lokalitetom gdje se Zbirka nalazi i izloženim eksponatima. Presdsjednik HDZ-a g. Tomislav Karamarko, bio je vrlo zadovoljan prezentiranim i pohvalno se izrazio o aktivnosti naše udruge.

SLIKE