U sklopu redovne obuke po našem Planu i programu, danas smo obišli Interventnu jedinicu policije u njihovoj bazi i upoznali se sa njihovom povijesnicom, upalili smo lampion za sve poginule pripadnike ove postrojbe, upoznali se sa njihovim djelokrugom rada uz film i praktične aktivnosti djelatnika sa pojedinom specijalnom opremom koju koriste u radu. Sa postrojbom nas je upoznao zapovjednik voda, g. Branko Milas. U PU Karlovačkoj dočekla nas je gđa. Anita Gračan i upoznala nas sa dijelom ove uprave.  Na ulazu u upravu, upalili smo lampion i prisjetili se poginulih policijskih djelatnika u Domovinskom ratu, a zatim smo obišli neke dijelove ove uprave. Posjetili smo u odjelu policije Pirotehničku službu gdje nas je voditelj odjela, g. Josip Krivačić upoznao sa MES i NUS koje se još uvijek mogu naći na terenu, kao i sa postupkom prilikom pronalaženja istih. Obišli smo i OKC, "srce" naše uprave, gdje se slijevaju svi podaci o događajima u našoj županiji, u smislu sigurnosti, a i šire. Sa radom Centra upoznao nas je g. Ranko Vukošić, voditelj smjene i njegov zamjenik g. Antun Švinger. Upoznali smo i krim. tehniku kojom raspolaže naša PU, te se upoznali sa radom krim. tehničara. Obišli smo i Odjel za upravne poslove gdje se izrađuju dokumenti za svakog pojedinca; osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice, oružani listovi i registracije vozila. Svi naši nazočni članovi pratili su sve aktivnosti i puno toga novoga naučili. Zahvaljujemo se djelatnicima PU Klc. koji su nam to sve pokazali. Želimo im puno uspjeha u poslu i dobro zdravlje.

SLIKE

 

05. siječnja 2013. g. skupina naših članova prošetala je šumom Kozjačom po lijepom i sunčanom vremenu uz ugodan boravak u prirodi. Obišli smo i obilježili dio staze za Dekanatski Križni put koji će biti 02.03.2013., upoznali se sa nekim prirodnim i biološkim pojavama u ovoj šumi, naučili založiti vatru u složenim meteo uvjetima i spremili si prigodan obrok. Boravak u prirodi bio je vrlo zanimljiv i relaksirajući.

SLIKE

 

Dana 15. prosinca 2012. godine nazočili smo Redovnoj izvještajnoj skupštini udruge Hrvatski domobran - ogranak Rijeka, sa kojima razvijamo dobru suradnju, a na kojoj je bilo puno gostiju iz cijele R. Hrvatske i inozemstva. Na druženju smo ih upoznali sa problemima koje imamo i svi su nam izrazili potporu i nastavak aktivnosti. Posjetili smo i "Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog Primorja" koji se nalazi u Rezidenciji riječkog guvernera mađarske vlade, neorenesansnog stila i upoznali se sa poviješću grada Rijeke od najranijih dana do danas. Upoznali smo i zbirku torpeda. Kroz Muzejsku zbirku nas je proveo g. Ivo Mileusnić, kustos. Imali smo posebnu čast posjetiti i zbirku "Titanik - Carpathia" koja nas je posebno impresionirala, a bila je otvorena još samo 15. prosinca 2012. godine. Posjetili smo i Frankopansku tvrđavu "Trsat" sa koje se pruža prekrasan pogled na Riječki zaljev. Zahvaljujemo se našem vodiču Ivanu koji nas je tako lijepo i strpljivo proveo Gradom.
Isto tako se zahvaljujemo našoj Pravobraniteljici koja nas je upoznala sa bezbroj divnih ljudi koji nam pružaju potporu i pomoć u radu.

SLIKE

 

Dana 8. prosinca, u zagrebačkoj prvostolnici preuzeli smo Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Karlovac. Sv. misu slavili su svećenici naše Prvostolnice, a Betlehemsko svjetlo donešeno je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na sv. misi su sudjelovali g. Domagoj Hajduković, izaslanik Sabora i g. Željko Rotić, predstavnik SIH-a. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla je: BUDIMO SVJETLO JEDNI DRUGIMA. Betlehemsko svjetlo raznijeli smo po župnim crkvama: "Presvetog trojstva", "Srca Isusova na Luščiću, Švarči i Novigradu. Betl. svjetlo donijeli smo i na Duhovnu obnovu koju je vodio pater. Z. Linić a donijeli smo ga i u vrtić "4 rijeke" na Turnju, gdje su djeca priredila prigodni program, Svjetlo će razaslati po ostalim vrtićima."

SLIKE

 

24. studenog održali smo redovnu godišnju skupštinu u prostorijama HVIDR-e i dobili potporu naših gostiju i roditelja za nastavak djelovanja. Tijekom skupštine promoviran je naš rad tijekom godine sa posebnim osvrtom na specifične aktivnosti koje provodimo i boravak u prirodi naših članova koje mi organiziramo.

VIDEO