Dana 28. ožujka, obišli smo prostorije HGSS - stanica Karlovac, gdje smo se upoznali sa sredstvima, opremom i načinom djelovanja. Primio nas je g. Dubravko Butala, pročelnik sa suradnicima. Nakon toga smo obišli Vilu "Anzić" na Borlinu i upoznali se sa mjestom i radom djelovanja CEIK-a "Braća Seljan". Po povratku smo svratili na Sportsku streljanu u Jamadolu i upoznali se sa radom ove institucije koja ove godine obilježava 60.-tu obljetnicu rada a sa Društvom nas je upoznao g. M. Tončić, predsjednik. Organizirali smo i takmičenje u gađanju zračnom puškom, a najbolje rezultate postigla je naša članica Dijana Nikolić, apsolvenica PA (Rijeka). Kroz ove obilaske, upoznali smo puno zanimljivosti i sreli drage suradnike uz popunjavanje slobodnog vremena naših članova za vrijeme ovih Uskrsnih blagdana.

SLIKE

 

Dana 27. ožujka, po našem redovnom planu izobrazbe i odobrenju ministra MORH-a, g. A. Kotormanovića, obišli smo Vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju, gdje smo se upoznali sa poligonom, sredstvima koja se koriste u obuci, a obišli smo i vrelo r. Mrežnice, koja izvire u središtu ovoga poligona. Zapovjednik poligona, brig. I. Jurilj sa suradnicima lijepo nas je primio u upoznao sa poligonom. Po povratku smo svratili na spomen obilježje u Slunju i odali počast poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima i mještanima ovoga kraja.

SLIKE

 

Dana 02. ožujka, održan je 14. tradicionalni Dekanatski Križni put Karlovačkog dekanata, kroz Gradsku park šumu Kozjača. Početak Križnoga puta bio je na Švarči ispred crkve "Sv. Franje Ksaverskog", a završio je na Dubovcu sa Sv. misom za sve učesnike u crkvi "Sv. Josipa. Križni je put priprema za najveći katolički blagdan Uskrs, a predvodio ga je karlovački dekan Ivan Norbert Koprivec. Kroz molitvu i pjesmu, hodočasnici su savladali tešku snježnu ovogodišnju stazu. Mi iz PP "KPV ZNG-91." zajedno sa našim roditeljima, posvetili smo 9. postaju našoj Pravobraniteljici i njenim satelitima, kako bi im dragi Bog bar malo prosvijetlio pamet i razmišljanja.

SLIKE

 

11. veljače, nazočili smo sv. misi i procesiji sa svijećama za Gospu Lurdsku, u župnoj crkvi na Švarči. Sv. misu i procesiju predvodio je vlč. Dubravko Hren, predavač na bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

 

U suradnji s udrugom KA Urbani, organizirali smo projekciju dokumentarnog filma "Nebeski vitezovi slavonske ravni" o prvoj zračnoj potpori ZNG/HV na bojišnici oko Vukovara i u Vukovaru. O filmu su govorili brig./mir. Vladimir Rajtar - pilot i zapovjednik voda poljoprivredne avijacije, puk./mir. Josip Hrgović - pilot, ntp./mir. Josip Kardinal - pilot i oružar, i por. Robert Paradžik - pilot. Nakon projekcije filma, organizirana je prigodna tribina koju je vodila gđa. Andrea Štalcar Furač, a razvila se zanimljiva diskusija uz evociranje događaja nazočnih pilota iz razdoblja Domovinskog rata. Ovaj dokumentarni film je prvi o ovoj tematici. Stihove o Domovinskom ratu recitirao je g. Vladimir Halovanić, a priređena je i prigodna izložba maketa Maketarskog društva Kalovac. Očekujemo prezentaciju i drugo izdanje knjige "Nebeski vitezovi" autora brig./mir. Vladimira Rajtara.