Dana 15. prosinca 2012. godine nazočili smo Redovnoj izvještajnoj skupštini udruge Hrvatski domobran - ogranak Rijeka, sa kojima razvijamo dobru suradnju, a na kojoj je bilo puno gostiju iz cijele R. Hrvatske i inozemstva. Na druženju smo ih upoznali sa problemima koje imamo i svi su nam izrazili potporu i nastavak aktivnosti. Posjetili smo i "Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog Primorja" koji se nalazi u Rezidenciji riječkog guvernera mađarske vlade, neorenesansnog stila i upoznali se sa poviješću grada Rijeke od najranijih dana do danas. Upoznali smo i zbirku torpeda. Kroz Muzejsku zbirku nas je proveo g. Ivo Mileusnić, kustos. Imali smo posebnu čast posjetiti i zbirku "Titanik - Carpathia" koja nas je posebno impresionirala, a bila je otvorena još samo 15. prosinca 2012. godine. Posjetili smo i Frankopansku tvrđavu "Trsat" sa koje se pruža prekrasan pogled na Riječki zaljev. Zahvaljujemo se našem vodiču Ivanu koji nas je tako lijepo i strpljivo proveo Gradom.
Isto tako se zahvaljujemo našoj Pravobraniteljici koja nas je upoznala sa bezbroj divnih ljudi koji nam pružaju potporu i pomoć u radu.

SLIKE

 

Dana 8. prosinca, u zagrebačkoj prvostolnici preuzeli smo Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Karlovac. Sv. misu slavili su svećenici naše Prvostolnice, a Betlehemsko svjetlo donešeno je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na sv. misi su sudjelovali g. Domagoj Hajduković, izaslanik Sabora i g. Željko Rotić, predstavnik SIH-a. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla je: BUDIMO SVJETLO JEDNI DRUGIMA. Betlehemsko svjetlo raznijeli smo po župnim crkvama: "Presvetog trojstva", "Srca Isusova na Luščiću, Švarči i Novigradu. Betl. svjetlo donijeli smo i na Duhovnu obnovu koju je vodio pater. Z. Linić a donijeli smo ga i u vrtić "4 rijeke" na Turnju, gdje su djeca priredila prigodni program, Svjetlo će razaslati po ostalim vrtićima."

SLIKE

 

24. studenog održali smo redovnu godišnju skupštinu u prostorijama HVIDR-e i dobili potporu naših gostiju i roditelja za nastavak djelovanja. Tijekom skupštine promoviran je naš rad tijekom godine sa posebnim osvrtom na specifične aktivnosti koje provodimo i boravak u prirodi naših članova koje mi organiziramo.

VIDEO

 

Dana 22. studenog organizirali smo promociju knjige "Crna mapa", autora Vladimira Mukuseva, a knjiga govori o dva novinara sa Državne televizije SSSR-a, koja su ubili pobunjeni Srbi 1. rujna 1991. g. blizu Hrvatske Kostajnice i pokrivili Hrvate. Novinari su Viktor Nogin i Gennadij Kurinnoj, a promovirali su: brig./mir. D. Halovanić, prof. Mladen Muić, g. Željko Maljevac, gl. urednik "Novi Sisački tjednik", prof. Mete Rupić - HMDC DR i g. Ivica Panđa - Orkan, dokumentarista i promotor događaja iz razdoblja Domovinskog rata.

VIDEO

 

Dana 18. studenog u župnoj crkvi "Presvetog Trojstva" u Karlovcu, služena je Sv. misa zahvalnica za naše generale i misa zadušnica za poginule i stradale u Vukovaru, Škabrnji i Slunju. Misno slavlje predvodio je msg. Ferdinand Vražić sa svećenicima. Nakon mise paljeni su lampioni, a na Trgu bana Jelačića odvijao se prigodni program. I naša postrojba učestvovala je u ovom svečanom obilježju.