Dana 11.12.2013. g. u GK "I. G. Kovačić" zajedno sa udrugom "Ka-urbani", organizirali smo prezentaciju dokumentarnog filma o Sarajevu tijekom rata, autorice gđe. Suade Kapić, uz stručno predavanje i razgovor gen. A. BiH Jovana Divjaka, zapovjednika i organizatora obrane Sarajeva. Na prezentaciji su još sudjelovali: gen. zbora Petar Stipetić, brig. gen. Rudolf M. Brlečić, gđa. Marija Medić, g. Ivica Sertić, msg. F. Vražić i brojni branitelji, koji su se uključili u tribinu "Civil je najveća žrtva". Bilo je potresno i vrlo emocionalno gledati kadrove iz ratnog Sarajeva uz stručno i razložno predavanje g. Jovana Divjaka, koji je ostavio jak dojam na sve nas nazočne ovom događanju. Gen. Jovan Divjak je direktor udruženja "Obrazovanje gradi BiH", gdje se prikuplja potpora za školovanje djece bez roditeljske skrbi i djece slabijeg imovnog stanja, radi nastavka školovanja i uključenja u normalne tokove života. Udruženje radi na sličnim načelima kao i naša udruga.

 

30. studenog, učestvovali smo u radnoj aktivnosti oko probijanja puta do napuštenog sela Popovići, sa naše strane, na Žumberačkom gorju. Iz toga sela je kao dijete iselio g. Branko Grubačević, sada uspješni poduzetnik iz Novog Mesta (R. Slovenija), koji želi ponovo oživjeti selo i dio svojih poslovnih uspjeha prenijeti u ovo selo. G. Branko uspješno uzgaja konje pa želi dio svoje farme premjestiti na Žumberak kako bi oživio selo i vratio život koji je ovdje zamro još 1968. godine.  Dosadna kiša i mokar snijeg nisu omeli 30-tak ljubitelja prirode i ove plemenite ideje u zajedničkom druženju i korisnoj akciji,  sa prijateljima iz N. Mesta i prijateljima iz Ozlja, na čelu sa gradonačelnicom grada Ozlja.

 

27. 11. u GK "I. G. Kovačić"  održali smo prigodnu prezentaciju uz dokumentarne filmove na temu "Ne zaboravite Vukovar", a multimedijalnu prezentaciju održao je brig. Pero Ćavar, voditelj muzeja Domovinskog rata u Vukovaru. Dok. film "Napad Arkanovih Tigrova na Lužac i okupacija Vukovara" priredio je Goran Resovac iz naše bogate arhive, a vrlo tužan film "Eshumacija Ovčare" donio je brig. P. Ćavar kojeg je osobno dobio od gen. Ž. Klajna, zapovjednika UN snaga u tom prostoru, prilikom posjete Vukovara, kada je primio povelju Počasnog građanina Vukovara. Svi nazočni bili su puni emocija i zahvalni našem gostu na ovoj prezentaciji.

 

Dana 23. studenog, u prostorijama Učilišta hrvatskih branitelja "Damir Pintar", održali smo našu redovnu Godišnju skupštinu zbora voda. Skupštini je nazočilo 14 naših pripadnika, nekoliko roditelja i desetak gostiju, predstavnika udruga sa kojima surađujemo. Nazočne smo upoznali sa našim aktivnostima i predstojećim planovima, a svi naši gosti pohvalno su se izrazili o aktivnostima koje provodimo. Našim vrijednim članovima podijelili smo priznaja (6) i zahvalnice (5), a našim podupirateljima, donatorima, promotorima i pomagačima u radu, dodijelili smo zahvalnice za njihove plemenite geste.

 

- 15.11. - 18,00 sati GK "I.G.K." - dokumentarni film o Gotovini,
- 16.11. - Slunj, komemoracija, nemam još sve podatke,
- 23.11.- 10,00 sati, godišnja skupština PP "KPV ZNG-91.", Domobranska 21, nazočnost i roditelja,
- 27.11. - 19,00 sati, GK "I.G.K." - dokumentarni film i predavanje "Ne zaboravite Vukovar",
- 07.12. - 07,30 sati, Dom HV, posjeta Rijeci, Skupština Domobrana i Gradski muzej Rijeke,
- 11.12. - 19,00 sati, GK "I.G.K." - dokumentarni film o stradanju Sarajeva i predavanje "Civil je najveća žrtva",
- 15.12. - 09,00 sati, Gradska uprava, idemo po Betlehemsko svjetlo, 18,00 sv. misa u Presvetom trojstvu,
- 21. ili 22.12. - 09,00 sati, GMK, posjeta Skloništu za beskućnke,
- 28.12. - 08,30 sati, Dom HV, završni izlet u Kozjaču.