U suradnji sa PU Klc. HCR i Gradskim društvom Crvenog križa iz Ogulina, učestvovali smo na edukaciji učenika OŠ "Plaški" i OŠ "Saborsko" sa upoznavanjem o Minsko eksplozivnim sredstvima i neeksplodiralim projektilima, koji se još uvijek nalaze u ovom prostoru, a zaostaci su Domovinskog rata. Ova akcija nosi naziv "Manje oružja - manje tragedija".

 

Sudjelovali smo na komemoraciji Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran - ogranak Karlovac, u Rečici sa ostalim Udrugama HD, braniteljskim udrugama i DVD "Rečica Matica" u obilježavanju spomena na poginule domobrane 1945. g. pri napadu partizanskih jedinica na ovo selo. Sv. misu vodio je vlč. Lovro Zaplatić, a na spomen obilježju govorio je g. Marinko Marinović, brig./mir. evocirajući uspomene na taj događaj. Upaljene su svijeće i položeni su cvjetni aranžmani za 182 domobrana koji su pored redovnih seljačkih poslova čuvali i svoje selo. U Domovinskom ratu poginulo je iz ovoga sela 23 branitelja.

 

15. siječnja 2014. g. u Karlovcu je organizirano svečano obilježavanje "22. obljetnice međunarodnog priznanja R. Hrvatske, u Domu OSRH "Zrinski". Svečanu akademiju, sajam Braniteljskih zadruga i izložbu fotografija, MES-a, naoružanja i aktivnosti PP "KPV ZNG-91.", organizirali su: Koordinacija udruga, Grad Karlovac i Karlovačka županija. Naše aktivnosti su bile na postavljanju i prezentaciji izložbe naoružanja, fotografija, MES-a i naših aktivnosti kroz godinu, a nalazili smo se u foajeu Doma. Izložba je bila dobro posjećena.

 

12. siječnja 2014. g. na poziv Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, grada Zagreba, pozvani smo na komemoraciju u čast sjećanja na hrvatske domoljube iz 1578. godine, koji su se radije smrznuli i ostali na braniku svoje Domovine na čast i slavu svoju, a nisu se htjeli predati višestruko nadmoćnijem Osmanlijskom osvajaču, koji ih je više mjeseci opkoljavao i iznuravao svojim uzastopnim jurišima, napadajući kaštel i kovnicu novca obitelji Zrinski. Isto tako, sjećanje na naše domoljube iz 1941. i 1991. godine, kada su opet napadači upali u ovo selo i uništili sve što je živo bilo u tom selu. Na ovoj komemoraciji bilo je puno naših branitelja sa Banovine i drugih mjesta, a koncelebriranu Sv. misu je predvodio msgr. Anto Ivas, biskup Šibensko - Kninski, zajedno sa msgr. Vladom Košićem, biskupom Sisačko - Moslavačkim i domaćim župnicima. Organizacija ovog komemorativnog skupa bila je na visini.

 

28.12. završni izlet u Kozjaču odvijao se prema predviđenom planu sa vrlo lijepim i sunčanim zimskim vremenom. Savladavali smo načine kretanja po terenu, izviđanje, učili i ponavljali vrste drveća, palili vatru i pripremali hranu na terenu. Uz vrlo ugodno druženje boravili smo na lovačkoj kućici, gdje nas je dočekao poznati lovac Bela, a susreli smo i članove Airsoft kluba "Karlovac". Bilo je lijepo šetati šumom i osloboditi se svakodnevnih briga koje nas okružuju. Vratili smo se oko 12,30 kući, osvježeni i odmoreni, spremni za nova nadolazeća uzbuđenja.