16. lipnja dio naših članova izvodio je redovnu obuku i izobrazbu na Martinšćaku.
Obrađivane su sljedeće teme: domov. izobrazba - T 2: Karlovačka bojišnica, taktička izob.- T 3: orijentacija u prostoru i T 6: izrada šatora od šat. krila.
Ovaj izlet smo organizirali sa oldtimerom AR 55

 

U nedjelju, 10. lipnja 2012. godine, dio naših članova dočekao je našeg kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije ispred župne kuće Župe "Sv. Franjo Ksaverski" na Švarči zajedno sa msg. F. Vražićem, župnikom. Zajedno sa Mladim Križarima dopratili smo kardinala u župnu crkvu gdje je kardinal sa ostalim svećenicima predvodio misno slavlje i podijelio Sv. potvrdu za mlade župljane ove župne zajednice

SLIKE

 

25. lipnja - učešće na biciklističkoj turi "Tragom 110. br. ZNG" u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba "Pedala laganini", okupljanje u 07,00 ispred Doma HV, povratak oko 19,00 - osiguran objed, ostalo po planu

12.08. - 19. 08. - Taborovanje: Novigrad na Dobri, Selce; uplate do 15. srpnja na naš žiro račun po 700,oo kn, taborovanje je pokretno, traje 8 dana, upoznavanje sa programom sredinom lipnja

 

Tijelovska procesija bila je u organizaciji Karlovačkog dekanata. Zajedno sa Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, pripadnicima OSRH, Hrvatske policije, građanima grada Karlovca, vatrogascima, Karlovačkom građanskom gardom, časničkim zborom i koordinacijom udruga nazočili smo Sv. misi i Tijelovskoj procesiji ulicama grada Karlovca od Župne crkve "Presvetog Srca Isusova" - Župne crkve "Presvetog trojstva" do Župne crkve "Sv. tri kralja" na Baniji. Svečanu Sv. misu i procesiju predvodio je msg. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, sa svećenicima karlovačkog dekanata.

 

26.05.2012. godine održana je 10. Smotra starodobnih vojnih vozila Republike Hrvatske, a učestvovalo je 28 m/v (22 terenska automobila i 6 motocikala), sakupilo se oko 200 učesnika na promotivnoj vožnji.
Obišli smo dio crte bojišnice i posjetili općine Barilović i Vojnić, a dočekali su nas načelnici tih općina te upoznali sa sadašnjim stanjem.
Posjetili smo i dvije braniteljske zadruge: "Tilija" - proizvodi: kupinovo vino i jagode; i "Matica" - proizvodi: med i proizvodi od meda. Na trasi kretanja posjetili smo OPG "Zejbek" u Dugom Dolu, OPG "Lavanda" na Slunjskim brdima.
U promotivnoj vožnji posjetili smo i spomen obilježja iz razdoblja Domovinskog rata kao i povijesni lokalitet "Petrova gora".
Tijekom našeg putovanja zabavljali su nas KUD "Turanj" na Turnju i KUD "Zadobarje" na Muljavi. U Vojniću smo nazočili i sv. misi za pokojnog Želimira Meglaja, našeg počasnog člana i suorganizatora ovih smotri.
Pomalo umorni i iscrpljeni oko 19,30 h vraćamo se u vojarnu na Turanj gdje završava ovogodišnja 10. Smotra.

Najstarije vozilo smotre koje posjeduje g. Ivan Skender iz Zagreba - JEEP WILLYS 1942. g.
Najstariji vozač na smotri je g. Dragutin Župančić (1930.) iz Karlovca,
Najkompletnije vozilo na smotri ima gđa. Nada Tuđan iz Karlovca- JEEP WILLYS 1942. g,
Najmlađi učesnik smotre bio je Marno Malik (2005.) a kolekcionira autobuse.

 

SLIKE