06.03.14. započele su pripreme na organizaciji i provođenju "12. međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj". Za predsjednika organiz. odbora izabran je g. Želimir Feitl, ing. - vlasnik tvornice "Kaplast d.d.". Ovogodišnji susret odvijat će se na Trgu bana Jelačića u staroj gradskoj Zvijezdi sa promotivnom vožnjom do povijesnog grada Cetina u općini Cetingrad.

POZIV

ORGANIZACIJSKI ODBOR

PROGRAM

 

29. 03. učestvovali smo na tradicionalnom 15. Križnom putu, kroz šumu Kozjaču, od crkve na Švarči do crkve na Dubovcu. Okupio se veliki broj zainteresiranih i kroz netom prolistalu šumu, uz ugodno sunčano i toplo vrijeme, bez većih napora, savladali smo predviđenu trasu Križnog puta. Prisjetili smo se i svih koji su dali život za stvaranje ove naše Domovine. Početak kretanja bio je u 09,00 sati, a završili smo u crkvi na Dubovcu sa zajedničkom Sv. misom i druženjem oko 15,00 sati

 

U suradnji sa PU Klc. HCR i Gradskim društvom Crvenog križa iz Ogulina, učestvovali smo na edukaciji učenika OŠ "Plaški" i OŠ "Saborsko" sa upoznavanjem o Minsko eksplozivnim sredstvima i neeksplodiralim projektilima, koji se još uvijek nalaze u ovom prostoru, a zaostaci su Domovinskog rata. Ova akcija nosi naziv "Manje oružja - manje tragedija".

 

Sudjelovali smo na komemoraciji Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran - ogranak Karlovac, u Rečici sa ostalim Udrugama HD, braniteljskim udrugama i DVD "Rečica Matica" u obilježavanju spomena na poginule domobrane 1945. g. pri napadu partizanskih jedinica na ovo selo. Sv. misu vodio je vlč. Lovro Zaplatić, a na spomen obilježju govorio je g. Marinko Marinović, brig./mir. evocirajući uspomene na taj događaj. Upaljene su svijeće i položeni su cvjetni aranžmani za 182 domobrana koji su pored redovnih seljačkih poslova čuvali i svoje selo. U Domovinskom ratu poginulo je iz ovoga sela 23 branitelja.

 

15. siječnja 2014. g. u Karlovcu je organizirano svečano obilježavanje "22. obljetnice međunarodnog priznanja R. Hrvatske, u Domu OSRH "Zrinski". Svečanu akademiju, sajam Braniteljskih zadruga i izložbu fotografija, MES-a, naoružanja i aktivnosti PP "KPV ZNG-91.", organizirali su: Koordinacija udruga, Grad Karlovac i Karlovačka županija. Naše aktivnosti su bile na postavljanju i prezentaciji izložbe naoružanja, fotografija, MES-a i naših aktivnosti kroz godinu, a nalazili smo se u foajeu Doma. Izložba je bila dobro posjećena.