27. travnja 2014. - u organizaciji Družbe Hrvatskog Zmaja - Zmajski stol u Karlovcu, posjetili smo mjesto sramotne pogibije hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frane K. Frankopana u Bečkom Novigradu, 30. travnja 1671. g.  Zajedno s još nekim članovima drugih udruga, posjetili smo groblje gdje su bili posmtrni ostaci naših velikana, mjesto pogibije i mjesto prve sahrane bezglavih tijela pored katedrale. Zalaganjem Družbe, 1919. g. posmrtni ostaci premješteni su u zagrebačku katedralu.

 

17.04.14. - bili smo u posjeti Inžinjerijskoj pukovniji na poligonu Cerovac u Inž. bojni - 1. inž. satnija, a sa djelokrugom rada, aktivnostima, tehnikom i naoružanjem ove satnije upoznali su nas ntp. Tomislav Baša, zapovjednik i 1. dočasnik, nnar. Nikola Pešut. Nakon zanimljivog boravka u ovoj satniji, po povratku u Karlovac, upalili smo lampion na spomen obilježju na Turnju i odali poštu svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

SLIKE

 


16.04.2014. - po našem redovnom planu izobrazbe, obišli smo Zapovjedništvo HKoV-e i upoznali se sa radom grane HKoV u OSRH, aktivnostima OSRH i načinom ulaska u djelatni sastav. Naši domaćini: puk. Dražen Budimski, puk. Darko Vondra i st.nar. Dražen Prpić,  upoznali su nas sa tajnama vojnog poziva, a naši članovi su imali puno interesantnih pitanja. Još smo posjetili Odjel za poslove obrane u Klc, gdje su nas djelatnici upoznali sa načinom rada i aktivnostima koje oni provode. Voditelj ureda, g. Dražen Purgar, nas je proveo po ovom Uredu i upoznao sa dijelom svojih djelatnika; gđom. Anom Radočaj i g. Draženom Borovčekom.
Posjetili smo i Ured Državne uprave - Odjel za branitelje, a sa aktivnosti ovoga Odjela upoznala nas je gđa. Karmen Martišković, voditeljica odjela.
Nazočili smo i u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, te se upoznali sa radom ovoga Ureda u Karlovcu i uz praktičan rad, savladali načine izvještavanja u nekim nezgodnim situacijama. Sa radom ureda upoznali su nas g. Ivica Halar, voditelj ureda i operativci; g. Alnko Hudak i g. Boris Mataković. Početak je bio u Parku Bedema ljubavi, gdje smo upalili lampion i odali poštu svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

SLIKE

 

15.04.2014. - U Zapovjedništvu HKoV-e postavili smo prigodnu izložbu ratnih fotografija "Crkve na crti karlovačke bojišnice". Izložba je postavljena povodom uskrsnih blagdana, a govori o razorenim i devastiranim sakralnim objektima tijekom Domovinskog rata. Izložba je u predvorju Zapovjedništva.

 

13.04.2014. - sudjelovali smo na Križnom putu od Ozlja do Svetica, u organizaciji Ozaljskog dekanata i Udruge VDDR-ogranak Ozalj. Ovaj Križni put organizira se uvijek na Cvjetnicu u spomen na svećenika vlč. Vinka Strašeka, kojeg su ubili komunisti 1947. g.  pri povratku iz Ozlja u Svetice, bez suda i krivnje. Jedini krimen mu je bio što je svećenik. Na Križnom putu se okupilo mnoštvo hodočasnika iz Ozlja, Svetica i okoline.

SLIKE