Dana 02. ožujka, održan je 14. tradicionalni Dekanatski Križni put Karlovačkog dekanata, kroz Gradsku park šumu Kozjača. Početak Križnoga puta bio je na Švarči ispred crkve "Sv. Franje Ksaverskog", a završio je na Dubovcu sa Sv. misom za sve učesnike u crkvi "Sv. Josipa. Križni je put priprema za najveći katolički blagdan Uskrs, a predvodio ga je karlovački dekan Ivan Norbert Koprivec. Kroz molitvu i pjesmu, hodočasnici su savladali tešku snježnu ovogodišnju stazu. Mi iz PP "KPV ZNG-91." zajedno sa našim roditeljima, posvetili smo 9. postaju našoj Pravobraniteljici i njenim satelitima, kako bi im dragi Bog bar malo prosvijetlio pamet i razmišljanja.

SLIKE

 

11. veljače, nazočili smo sv. misi i procesiji sa svijećama za Gospu Lurdsku, u župnoj crkvi na Švarči. Sv. misu i procesiju predvodio je vlč. Dubravko Hren, predavač na bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

 

U suradnji s udrugom KA Urbani, organizirali smo projekciju dokumentarnog filma "Nebeski vitezovi slavonske ravni" o prvoj zračnoj potpori ZNG/HV na bojišnici oko Vukovara i u Vukovaru. O filmu su govorili brig./mir. Vladimir Rajtar - pilot i zapovjednik voda poljoprivredne avijacije, puk./mir. Josip Hrgović - pilot, ntp./mir. Josip Kardinal - pilot i oružar, i por. Robert Paradžik - pilot. Nakon projekcije filma, organizirana je prigodna tribina koju je vodila gđa. Andrea Štalcar Furač, a razvila se zanimljiva diskusija uz evociranje događaja nazočnih pilota iz razdoblja Domovinskog rata. Ovaj dokumentarni film je prvi o ovoj tematici. Stihove o Domovinskom ratu recitirao je g. Vladimir Halovanić, a priređena je i prigodna izložba maketa Maketarskog društva Kalovac. Očekujemo prezentaciju i drugo izdanje knjige "Nebeski vitezovi" autora brig./mir. Vladimira Rajtara.

 

U sklopu redovne obuke po našem Planu i programu, danas smo obišli Interventnu jedinicu policije u njihovoj bazi i upoznali se sa njihovom povijesnicom, upalili smo lampion za sve poginule pripadnike ove postrojbe, upoznali se sa njihovim djelokrugom rada uz film i praktične aktivnosti djelatnika sa pojedinom specijalnom opremom koju koriste u radu. Sa postrojbom nas je upoznao zapovjednik voda, g. Branko Milas. U PU Karlovačkoj dočekla nas je gđa. Anita Gračan i upoznala nas sa dijelom ove uprave.  Na ulazu u upravu, upalili smo lampion i prisjetili se poginulih policijskih djelatnika u Domovinskom ratu, a zatim smo obišli neke dijelove ove uprave. Posjetili smo u odjelu policije Pirotehničku službu gdje nas je voditelj odjela, g. Josip Krivačić upoznao sa MES i NUS koje se još uvijek mogu naći na terenu, kao i sa postupkom prilikom pronalaženja istih. Obišli smo i OKC, "srce" naše uprave, gdje se slijevaju svi podaci o događajima u našoj županiji, u smislu sigurnosti, a i šire. Sa radom Centra upoznao nas je g. Ranko Vukošić, voditelj smjene i njegov zamjenik g. Antun Švinger. Upoznali smo i krim. tehniku kojom raspolaže naša PU, te se upoznali sa radom krim. tehničara. Obišli smo i Odjel za upravne poslove gdje se izrađuju dokumenti za svakog pojedinca; osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice, oružani listovi i registracije vozila. Svi naši nazočni članovi pratili su sve aktivnosti i puno toga novoga naučili. Zahvaljujemo se djelatnicima PU Klc. koji su nam to sve pokazali. Želimo im puno uspjeha u poslu i dobro zdravlje.

SLIKE

 

05. siječnja 2013. g. skupina naših članova prošetala je šumom Kozjačom po lijepom i sunčanom vremenu uz ugodan boravak u prirodi. Obišli smo i obilježili dio staze za Dekanatski Križni put koji će biti 02.03.2013., upoznali se sa nekim prirodnim i biološkim pojavama u ovoj šumi, naučili založiti vatru u složenim meteo uvjetima i spremili si prigodan obrok. Boravak u prirodi bio je vrlo zanimljiv i relaksirajući.

SLIKE