16.06.14. - u Gradskoj knjižnici, sudjelovali smo na otvaranju izložbe našeg poznatog fotografa Dinka Neskusila, koji je priredio fotografije snimljene aparatom ntp. Alfonsiusa Šibenika, još u 1. svj. ratu na Sočanskoj fronti, sa pripadnicima 96. k.u.k. IR.  Izložba nosi naziv. "Karlovčani u velikom ratu", a postavljena je u povodu 100. obljetnice početka 1. svj. rata.  O izložbi su govorili; gđa. Frida Bišćan, gđa. Andrea Furač - Štalcar i autor, a izložbu je otvorio g. Zvonimir Gerber - predsjednik foto kluba Karlovac. Kako je sam autor izložbe naglasio, puno je dobrih ljudi pomoglo da ova izložba ugleda svjetlo dana, kao na pr; g. Zoran Gajšak, prof. Mirjana Došen, g. Zvonimir Gerber, por. Valentina Malović, a i naši neki eksponati iz toga razdoblja smješteni su u vitrine na izložbi.

 

14.06. - u suradnji sa PU Klc. i HCR-om, bili smo uključeni u eko akciju čišćenja kupališta na r. Mrežnici u D. Resi. Naša aktivnost odnosila se na prezentaciju i upoznavanje sudionika ove akcije sa MES i NUS. S obzirom kako posjedujemo jedinstvenu zbirku minsko-eksplozivnih artifakata, upoznali smo nazočne sudionike sa tim sredstvima kako bi mogli oprezno i efikasno čistiti korito rijeke Mrežnice na kupalištu u D. Resi, a sanaciju MES-a i NUS-a preuzimat će policija. Ova eko akcija upriličena je u ovogodišnje obilježavanje Dana grada D. Rese.

 

31. svibanj 2014. - održali smo i sproveli po predviđenom Programu "12. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" na kojoj je bilo 35 vozila; 8 motocikala i 27 terenaca. Na svečanom otvaranju obratili su nam se: g. Želimir Feitl - predsjednik O.O., g. Željko Šančić, predstavnik KŽ, g. Damir Jelić - gradonačelnik grada Karlovca, koji je i otvorio ovogodišnji susret. Od posebnih gostiju nazočili su: gen. Roman Fisher - Vojni izaslanik OSRA, Časnički zbor Slovenskih časnika iz Metlike, članovi udruge Veterana R. Slovenije - Bela Krajina, udruge proistekle iz Domovinskog rata u KŽ, brojni gosti i sudionici ovoga Susreta. Izabrano je i najstarije vozilo koje ima g. Želimir Krističevič - JEEP WILLYS 1942. g., najstariji vozač je g. Želimir Krističević- 1942. godište, najkompletnije vozilo ima g. Jadranko Grčić - VW-KYBELWAGEN 1974. g., najstariji motocikl ima g. Zlatko Bajac, DKW 250 H iz 1953.g., najvjerniji sudionik svih do sada održanih susreta je g. Ivan Skender iz OTK "Veteran Lučko-91." Zgb., a najmlađi član je bio Karlo Haralović - 11. godina. Svi sudionici ovogodišnjeg susreta zadovoljni su prijeđenom stazom i spoznajom događaja iz davne i bliže prošlosti.

SLIKE

 

24. svibnja 2014. - organizirali smo izlet na Vinicu (TT-321), a poveli smo i našeg novog člana Filipa Tarasa, koji je u kolicima, ali nas prati uz pomoć roditelja. Boravili smo oko Planinarskog doma "Damir Polović" na Vinici. Po programu rada imali smo teme iz orijentacije na terenu, pripreme hrane, paljenja vatre i izrade šatora od šatorskih krila. U svemu je učestvovao i Filip, pa smo ga uključili u naš vod. Ovu aktivnost proveli smo našim vozilom Pinzgauer 710M. Po reakcijama Filipa, smatramo da mu se dopao današnji izlet i boravak u prirodi. Filipova majka nas je upoznala sa Filipom, a mi smo Filipa upoznali sa našim aktivnostima. Ovaj izlet posvetili smo "Međunarodnom danu biološke raznolikosti" - 22.05.

SLIKE

 

01. svibnja 2014. - ugostili smo udrugu hrvatskih branitelja "Tržnice Zagreb" iz Zgb-a, gdje smo im medijski prezentirali "Karlovačku županiju u Domovinskom ratu" u Domu OSRH "Zrinski",  a posjetili smo i Spomen obilježje Hrvatskih branitelja Karlovačke županije, gdje su naši gosti sa našim udrugama postavili cvjetni aranžman i lampione, u sjećanje na poginule branitelje u VRO "Bljesak". Posjetili smo i upoznali naše goste sa Muzejskom zbirkom na Turnju a obišli smo i dio karlovačke bojišnice iz Domovinskog rata. Gosti su otišli iz Karlovca zadovoljni viđenim i upoznali se sa događajima iz nedavne prošlosti. Želimo im puno uspjeha i narednih aktivnosti.

TV PRILOG