14. i 15. 10. u Karlovcu je održan godišnji sastanak Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja RH, sa 45 udruga iz cijele R. Hrvatske. Osim druženja, radnog dijela, roditelji su upoznali bojišnicu na našem prostoru, položili cvjetne aranžmane i zapalili lampione na spomen obilježja u Karlovcu, Turnju, Slunju, Saborskom, Plaškom i Ogulinu. Upoznati su sa događajima iz razdoblja Domovinskog rata pri obilasku terena i na Tribini u Zorin domu. Prezentirali su brig./mir. Josip Tomačić, brig. /mir. Dubravko Halovanić i boj./mir. Željko Lipovšćak, uz dokumentarne snimke i multimedijalnu prezentaciju. Svi učesnici ovoga sastanka posjetili su trenutnu Izložbu u Zorin domu i upoznali se sa Muzejem zbirke naoružanja Domovinskog rata na Turnju. Pri povratku sa zajedničke sv. mise, nazočili su i otvaranju izložbe umjetničkih slika i skulptura koje čuva Udruga 110. br.ZNG/HV, u Gradskom muzeju. Roditelji su zadovoljni viđenim i prezentiranim, a svoje utiske prenijet će i svojim članovima u županije iz kojih su došli.

SLIKE

 

Prospekt možete pogledati na ovome LINKU.

 

11.10.2014. - u Karlovcu smo ugostili članove HČZ iz Crikvenice. Prihvatili smo ih u Turističko-ugostiteljskoj školi, gdje smo im putem multimedije prezentirali "Karlovačku županiju u Domovinskom ratu" i upoznali ih sa našim prostorom. Dočeku gostiju nazočili su brig.gen. Rudolf Brlečić, koji se uključio i u obilazak terena, g. Ivan Kolenc, tajnik ŽO HČZ, i naši pripadnici. Cvjetne aranžmane i lamione postavili smo na Spomen obilježje kod Suda i na Turnju, te naše goste upoznali sa stradanjima u Domovinskom ratu. Obišli smo sa njima naš grad i izložbu u Zorin domu, vodič je bila gđa. Kristina, a sa starodobnim vojnim vozilima, obišli smo dio crte bojišnice karlovačkog prostora. S obzirom kako je bio sunčan i vrlo ugodan dan, sve ključne točke na ternu obišli smo i upoznali naše goste sa događanjima iz nedavne prošlosti. Nakon napornog i sveobuhvatnog obilaska, otišli smo na okrijepu u Jakovce kod obitelji Juratović, koji su nas lijepo i srdačno ugostili, a naše goste lijepo okrijepili. Gosti su otišli zadovoljni viđenim sa puno novih iskustava i doživljaja.

SLIKE

 

08. listopada sudjelovali smo na otvaranju obnovljenih prostorija Udruge obitelji poginulih branitelja, Domobranska 21, sa paljenjem lampiona na spomen obilježju ispred Zapovjedništva H KoV-e. Prigodnu molitvu i evociranje sjećanja predvodili su pater. Franjo, dekan i pater Vlado Mustač iz Varaždina. Prigodnim riječima o ovom datumu obratio se i brig.gen. Mladen Fuzul, načelnik stožera Zapovj. H KoV-e, sa suradnicima. Svečanost se dalje odvijala ispred i u prostorijama ove udruge.

SLIKE

 

07. listopada, uključili smo se u obilježavanje Dana neovisnosti u našem gradu. U GK "I.G. Kovačić, sudjelovali smo na svečanoj akademiji i promociji lista "Prognanik", koju su organizirali Karlovačka županija, uredništvo lista "Prognanik" i mi. Na svečanoj akademiji govorili su g. Ivan Vučić, župan, g. dr. Vladimir Cvitanović i g. Ivan Mateša o događajima prije 23 godine, kada je donešena odluka o raskidanju sveze sa Jugoslavenskom zajednicom. Svečanost su uveličali nastupi "Prvog hrvatskog zbora branitelja - Petar Svačić" i Karlovačkog okteta.

SLIKE