27.09.2014. Organizirali smo već petu godinu za redom, orijentacijski cross "Crtom turanjske bojišnice", za učenike osnovnih škola. Na ovu aktivnost prijavilo se 15, a na startu 12 ekipa. Svaka ekipa imala je zadatak pronaći kontrolne točke na terenu, uz kretanje po nepoznatom zemljištu uz pomoć zemljovida, a na svakoj KT ekipa odgovara na tri pitanja iz povijesti grada Karlovca, Karlovačke županije i događanja iz razdoblja Domovinskog rata na našem prostoru. Bodove sakupljaju brzinom kretanja po zadanim KT i odgovorima na postavljena pitanja. Ekipu čine tri člana, a najbolje rezultate postigla je ekipa OŠ. "D. Jarnević" - "Atomski mravi" satava: Josip Spudić, vođa ekipe, Nikica Ivandić, član i Nino Šimić, član. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ "Turanj" - "Dva i pol muškarca", sastava: Krešimir Goršćak, vođa ekipe, Petar Mihalić, član i Antonio Perenčević, član. Treće mjesto zauzela je ekipa OŠ "Turanj" - "Kud puklo da puklo", sastava: Kristijan Pranjić, vođa ekipe, Marko Čurilović, član i Petar Pavlović, član. Najviše ekipa bilo je iz OŠ "D. Jarnević - 6, zatim, OŠ "B. Seljan" - 3, OŠ "Turanj" - 2, i OŠ "Draganići" - 1 ekipa. Sve ekipe su prošle sve KT, a jedna ekipa je diskvalificirana s obzirom korištenja bicikala između 1. i 2. KT. Nastavnici i učenici pohvalno su se izrazili o organizaciji i zemljištu koje su upoznali na ovogodišnjem crossu. Zahvaljujemo policiji PPRP Karlovac na sudjelovanju u organizaciji ovoga crossa.

SLIKE

 

20. rujna sudjelovali smo na 3. sajmu braniteljskih zadruga, udruga i gospodarstvenika u Ozlju. Sajam već treću godinu organizira Braniteljska zadruga "Idea" u suradnji sa Karlovačkom županijom i gradom Ozljem. Naše učešće na ovom Sajmu bilo je uz prezentaciju i upoznavanja sa opasnostima od minsko - ekslpozivnih sredstava i neeksplodiranih ostataka ubojnih sredstava, prezentacije ratnih fotografija 1991. - 95. i naših aktivnosti u savladavanju našeg Programa rada. S nama su u kompletu bili i vlasnici starodobnih vojnih vozila, pa je tako izložen Jeep Willys iz 1942. g., VW Kibelwagen iz 1973. g. i Fiat AR-55 iz 1961. g. Sajam je dobro organiziran uz razne prezentacije i zanimljivosti.

 

09.08.14. - na poziv Udruge Savez Slovenskih časnika - Metlika, sudjelovali smo na tradicionalnom 16. spustu rijekom Kupom od s. Damelj do Vinice. Zajedno sa UDVDR - ogranak Ozalj, pridružili smo se ostalim sudionicima ovoga tradicionalnog spusta. U Metlici su nas pozdravili; g. Darko Zevnik, župan općine Metlika, gen. Alojz Štajner, predsjednik ZSČ, a pridružio nam se i pomoćnik Vojnog izaslanika Ruske federacije. Spust je bio odlično organiziran, a nastupilo je 9 raftova sa oko 100 sudionika, časnika iz R. Slovenije. Upoznali smo gornji dio r. Kupe, od izlaza iz Gorskokotarskog kanjona prema nizini. Spuštali smo se impresivnm predjelom, a ovogodišnje bogatstvo vode, omogućilo nam je savladavanje svih kaskada bez problema. Raftove su dopremili pripadnici Slovenske vojske. Okupljanje sudionika je bilo na imanju obitelji Benetič u Vinici, koji su pripremili Belokajinske specijalitete za sve sudionika spusta. Proveli smo jedan lijepo organiziran i vrlo zanimljiv dan u prijateljskom okružju naših sjevernih susjeda.

SLIKE

 

05.08.14. sudjelovali smo sa starodobnim vojnim vozilima u Kninu na obilježavanju 19.- te obljetnice VRO "Oluja". Ukupno je bilo 9 vozila i 26 sudionika; iz Klc. - 3, iz Zgb. - 4 i iz Šibenika 2 vozila. Tijekom kretanja, upalili smo lampione na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama, a u povratku u Slunju gdje smo se uključili u obilježavanje Dana grada Slunja i na Turnju. Dan ranije, po dolasku u Knin, okupili smo se i družili na izvoru rijeke Krke u Krčicama. Svi sudionici su u organizaciji Ministarstva branitelja prenoćili u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu i 05.08. sudjelovali u obilježavanju Dana pobjede. Zajedno s motoristima iz cijele Hrvatske sudjelovali smo u svečanom defileu ulicama Knina prije početka svečanosti. Vozila smo parkirali pored Trga A. Starčevića i pratili daljnji tijek svečanosti. Mislimo kako ovaj dan nije za rješavanje dnevne politike i ne slažemo se sa ometanjem predviđenog programa. Samo sloga i zajedništvo
donijeli su nam pobjedu u ratu, pa je stoga treba i sada njegovati. Svim braniteljima i našim građanima čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

SLIKE

 

13.07.14. sudjelovali smo na Zlatnoj sv. misi vlč. Marka Dujma u Hrnetiću. Uz brojne svećenike, jubilarnu sv. misu predvodio je msgr. Ferdinand Vražić, a slavljenik, vlč. Marko Dujam, opisao je i prisjetio se svoje Mlade sv. mise prije 50 godina, svih mjesta gdje je pastoralno djelovao i svojih dogodovština u ovoj sadašnjoj župi gdje je već više od 30 godina.