31. svibanj 2014. - održali smo i sproveli po predviđenom Programu "12. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" na kojoj je bilo 35 vozila; 8 motocikala i 27 terenaca. Na svečanom otvaranju obratili su nam se: g. Želimir Feitl - predsjednik O.O., g. Željko Šančić, predstavnik KŽ, g. Damir Jelić - gradonačelnik grada Karlovca, koji je i otvorio ovogodišnji susret. Od posebnih gostiju nazočili su: gen. Roman Fisher - Vojni izaslanik OSRA, Časnički zbor Slovenskih časnika iz Metlike, članovi udruge Veterana R. Slovenije - Bela Krajina, udruge proistekle iz Domovinskog rata u KŽ, brojni gosti i sudionici ovoga Susreta. Izabrano je i najstarije vozilo koje ima g. Želimir Krističevič - JEEP WILLYS 1942. g., najstariji vozač je g. Želimir Krističević- 1942. godište, najkompletnije vozilo ima g. Jadranko Grčić - VW-KYBELWAGEN 1974. g., najstariji motocikl ima g. Zlatko Bajac, DKW 250 H iz 1953.g., najvjerniji sudionik svih do sada održanih susreta je g. Ivan Skender iz OTK "Veteran Lučko-91." Zgb., a najmlađi član je bio Karlo Haralović - 11. godina. Svi sudionici ovogodišnjeg susreta zadovoljni su prijeđenom stazom i spoznajom događaja iz davne i bliže prošlosti.

SLIKE

 

24. svibnja 2014. - organizirali smo izlet na Vinicu (TT-321), a poveli smo i našeg novog člana Filipa Tarasa, koji je u kolicima, ali nas prati uz pomoć roditelja. Boravili smo oko Planinarskog doma "Damir Polović" na Vinici. Po programu rada imali smo teme iz orijentacije na terenu, pripreme hrane, paljenja vatre i izrade šatora od šatorskih krila. U svemu je učestvovao i Filip, pa smo ga uključili u naš vod. Ovu aktivnost proveli smo našim vozilom Pinzgauer 710M. Po reakcijama Filipa, smatramo da mu se dopao današnji izlet i boravak u prirodi. Filipova majka nas je upoznala sa Filipom, a mi smo Filipa upoznali sa našim aktivnostima. Ovaj izlet posvetili smo "Međunarodnom danu biološke raznolikosti" - 22.05.

SLIKE

 

01. svibnja 2014. - ugostili smo udrugu hrvatskih branitelja "Tržnice Zagreb" iz Zgb-a, gdje smo im medijski prezentirali "Karlovačku županiju u Domovinskom ratu" u Domu OSRH "Zrinski",  a posjetili smo i Spomen obilježje Hrvatskih branitelja Karlovačke županije, gdje su naši gosti sa našim udrugama postavili cvjetni aranžman i lampione, u sjećanje na poginule branitelje u VRO "Bljesak". Posjetili smo i upoznali naše goste sa Muzejskom zbirkom na Turnju a obišli smo i dio karlovačke bojišnice iz Domovinskog rata. Gosti su otišli iz Karlovca zadovoljni viđenim i upoznali se sa događajima iz nedavne prošlosti. Želimo im puno uspjeha i narednih aktivnosti.

TV PRILOG

 

27. travnja 2014. - u organizaciji Družbe Hrvatskog Zmaja - Zmajski stol u Karlovcu, posjetili smo mjesto sramotne pogibije hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frane K. Frankopana u Bečkom Novigradu, 30. travnja 1671. g.  Zajedno s još nekim članovima drugih udruga, posjetili smo groblje gdje su bili posmtrni ostaci naših velikana, mjesto pogibije i mjesto prve sahrane bezglavih tijela pored katedrale. Zalaganjem Družbe, 1919. g. posmrtni ostaci premješteni su u zagrebačku katedralu.

 

17.04.14. - bili smo u posjeti Inžinjerijskoj pukovniji na poligonu Cerovac u Inž. bojni - 1. inž. satnija, a sa djelokrugom rada, aktivnostima, tehnikom i naoružanjem ove satnije upoznali su nas ntp. Tomislav Baša, zapovjednik i 1. dočasnik, nnar. Nikola Pešut. Nakon zanimljivog boravka u ovoj satniji, po povratku u Karlovac, upalili smo lampion na spomen obilježju na Turnju i odali poštu svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

SLIKE