05.08.14. sudjelovali smo sa starodobnim vojnim vozilima u Kninu na obilježavanju 19.- te obljetnice VRO "Oluja". Ukupno je bilo 9 vozila i 26 sudionika; iz Klc. - 3, iz Zgb. - 4 i iz Šibenika 2 vozila. Tijekom kretanja, upalili smo lampione na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama, a u povratku u Slunju gdje smo se uključili u obilježavanje Dana grada Slunja i na Turnju. Dan ranije, po dolasku u Knin, okupili smo se i družili na izvoru rijeke Krke u Krčicama. Svi sudionici su u organizaciji Ministarstva branitelja prenoćili u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu i 05.08. sudjelovali u obilježavanju Dana pobjede. Zajedno s motoristima iz cijele Hrvatske sudjelovali smo u svečanom defileu ulicama Knina prije početka svečanosti. Vozila smo parkirali pored Trga A. Starčevića i pratili daljnji tijek svečanosti. Mislimo kako ovaj dan nije za rješavanje dnevne politike i ne slažemo se sa ometanjem predviđenog programa. Samo sloga i zajedništvo
donijeli su nam pobjedu u ratu, pa je stoga treba i sada njegovati. Svim braniteljima i našim građanima čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

SLIKE

 

13.07.14. sudjelovali smo na Zlatnoj sv. misi vlč. Marka Dujma u Hrnetiću. Uz brojne svećenike, jubilarnu sv. misu predvodio je msgr. Ferdinand Vražić, a slavljenik, vlč. Marko Dujam, opisao je i prisjetio se svoje Mlade sv. mise prije 50 godina, svih mjesta gdje je pastoralno djelovao i svojih dogodovština u ovoj sadašnjoj župi gdje je već više od 30 godina.

 

19.06.14. - na Tijelovo u Karlovcu, uključili smo se vrlo aktivno uz organizaciju našeg dekana, patera Franje. Koncelebriranu Sv. misu predvodio je msgr. Josip Bozanić, kardinal zagrebački uz brojne svećenike. Na Tijelovskoj procesiji bili su brojni sudionici, a kretalo se od crkve "Srca Isusova" uz crkvu "Presvetog Trojstva"  u centru Grada do crkve "Sv. tri kralja" na Baniji. Naši pripadnici su nosili transparente sa nazivima učesnika u ovoj procesiji.

 

16.06.14. - u Gradskoj knjižnici, sudjelovali smo na otvaranju izložbe našeg poznatog fotografa Dinka Neskusila, koji je priredio fotografije snimljene aparatom ntp. Alfonsiusa Šibenika, još u 1. svj. ratu na Sočanskoj fronti, sa pripadnicima 96. k.u.k. IR.  Izložba nosi naziv. "Karlovčani u velikom ratu", a postavljena je u povodu 100. obljetnice početka 1. svj. rata.  O izložbi su govorili; gđa. Frida Bišćan, gđa. Andrea Furač - Štalcar i autor, a izložbu je otvorio g. Zvonimir Gerber - predsjednik foto kluba Karlovac. Kako je sam autor izložbe naglasio, puno je dobrih ljudi pomoglo da ova izložba ugleda svjetlo dana, kao na pr; g. Zoran Gajšak, prof. Mirjana Došen, g. Zvonimir Gerber, por. Valentina Malović, a i naši neki eksponati iz toga razdoblja smješteni su u vitrine na izložbi.

 

14.06. - u suradnji sa PU Klc. i HCR-om, bili smo uključeni u eko akciju čišćenja kupališta na r. Mrežnici u D. Resi. Naša aktivnost odnosila se na prezentaciju i upoznavanje sudionika ove akcije sa MES i NUS. S obzirom kako posjedujemo jedinstvenu zbirku minsko-eksplozivnih artifakata, upoznali smo nazočne sudionike sa tim sredstvima kako bi mogli oprezno i efikasno čistiti korito rijeke Mrežnice na kupalištu u D. Resi, a sanaciju MES-a i NUS-a preuzimat će policija. Ova eko akcija upriličena je u ovogodišnje obilježavanje Dana grada D. Rese.