14.03.2015. - učestvovali smo i vodili tradicionalni Križni put kroz šumu Kozjaču od Župne crkve na Švarči, "Sv. Franjo Ksaverski" do Nacionalnog svetišta "Sv. Josipa" na Dubovcu. Ovim putem već 16 godina za redom obilazimo i stratišta pogubljenih rodoljuba u prostoru Jamadola, gdje su pogubljeni bez suda i zakona, oni koji su bili u krivo vrijeme na krivoj strani, nakon 2. svj. rata. O tim stradanjima upoznala nas je gđa. Dubravka Beljan, prof. na VII. postaji našeg Križnog puta. Ovogodišnjem Križnom putu odazvalo se oko 150 osoba iz karlovačkog dekanata, uglavnom mladih i lijepo je bilo družiti se sa njima. Sa nama su išli i svećenici, vlč. Dražen i vlč. Duje, koji su i sami ponijeli križ od X. na XI. postaju. Tijekom putovanja, imali smo i jednu lakšu nezgodu, kada je gđa. Jadranka Grginić uganula lijevi skočni zglob. To smo sanirali uz pomoć gđe. Belčić. Na IVX. postaji, crkva "MB Snježne", pridružili su nam se i fra. Franjo Tomašević, dekan karlovačkog dekanata i vlč. Anđelko. Uz misno slavlje, završili smo ovogodišnje druženje.

 

07.03.2015. - po vrlo lijepom danu, obišli smo trasu Križnog puta koji će biti u sljedeću subotu, 14.03. a osvježili smo postaje Križnog puta kroz šumu Kozjaču. Šetnju smo imali od Švarče do Vučjaka, a pri povrraku smo evocirali uspomene na događaje iz povijesti o Kozjači i naših prijašnjih izleta. Založili smo vatru i pripremili objed na žaru, a pridružila su nam se i dva psa lutalice, koji su se osladili pripremljenim našim objedom. Bilo je ugodno, korisno i poučno prošetati šumom.

 

19.02.2015. - zajedno sa djelatnicima PU Klc. i HCR-om, sudjelovali smo u prezentaciji minsko-eksplozivnih sredstava za učenike O.Š. "Generalski Stol" i "Tounj". S obzirom kako su ove škole na prostoru koji je zagađen ovim sredstvima iz razdoblja Domovinskog rata, učenicima je prezentirano postupanje sa nailaskom na ova sredstva i pokazana su im konkretna sredstva koja mogu naći na terenu. Sada će krenuti poljoprivredni radovi i potreban je oprez jer je u našoj županije do sada stradalo 256 osoba, od kojih 61 smrtno. Učenici i nastavnici, a bilo ih je više od 80, pažljivo su saslušali izlaganja g. D. Šimunovića (HCR), gđu. A. Gračan (PU Klc.) i brig./mir. D. Halovanića, o nailasku i postupku sa MES na terenu.

 

11.02.15. - sudjelovali smo na misnom slavlju Gospe Lurdske i Danu bolesnika u Župnoj crkvi "Sv. Franjo Ksaverski" na Švarči. Koncelebriranu sv. misu predvodio je msgr. dr. Juraj Batelja, sa brojnim svećenicima našeg dekanata. Kip MB Lurdske nosile su djevojke ove župe, a pratili su ih pripadnici naše postrojbe u procesiji sa svijećama oko crkve. Na ovoj sv. misi okupili su se brojni vjernici iz naše i okolnih župa.

 

29.01.15. - organizirali smo i proveli prezentaciju VRO "Gusar - Maslenica" iz 1993. godine, a MMP održao je brig.gen. Mladen Fuzul, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika H KoV-e, i sam učesnik ove operacije. U prezentaciji učešće je uzeo i g. Željko Šančić, podsjetivši nazočne sa situacijom kod nas u to vrijeme. Stihove o Domovinskom ratu recitirao je g. Stjepan Sabljarić, iz svog bogatog repertuara. Prezentaciji je bio nazočan i g. Damir Jelić, gradonačelnik, zamj. zapovjednika tadašnjeg ZP Klc., st./brig./mir I. Polović i NS puk./mir. M. Požar, te zapovjednici 110. br. ZNG, brig.gen./mir. M. Brlečić i brig./mir. J. Tomačić, kao i drugi branitelji, gosti i posjetitelji. Nakon izlaganja gen. M. Fuzula, prikazan je i dokumentarni film sa obilježavanja 15. obljetnice obilježavanja ove operacije, tako da su se nazočni upoznali sa terenom na kojem je operacija izvođena. Zahvaljujemo svima koji su se uključili na ovu poučnu prezezentaciju i upoznali se sa do sada nepoznatim činjenicama.