18.04.2015. - sa polaznicima Planinarske škole CEIK "Braća Seljan", obišli smo dio naše park šume "Kozjača" gdje smo učili orijentaciju pomoću zamljovida i kompasa uz kretanje po nepoznatom terenu u složenim meteo uvjetima. Kiša je padala cijeli dan dok smo boravili na vježbi. Usput smo obišli Poučnu stazu "Kozjača", učili floru i faunu, upoznali se sa izradom bivka. Polaznici ove Planinarske škole bili su vrlo zainteresirani za današnji praktičan rad na terenu usprkos dosadnoj kiši.

 

11.04.2015. - sudjelovali smo na otkrivanju spomen ploča u Vojniću, Turnju i G. Mekušju koje je organiziralo "Hrvatsko društvo logoraša Srpskih koncentracijskih logora, podružnica Sisačko - Moslavačke županije". Ploče su postavljene u Vojniću gdje su bili zatočeni i mučeni domoljubi i Hrvatski branitelji. Na Turnju i G. Mekušju su bile razmjene zatočenih i zarobljenih, od 1992. - 95. godine. Na ovu aktivnost odazvao se veliki broj branitelja iz naše i Sisačko - Moslavačke županije. Uz Spomen ploče postavljeni su cvjetni aranžmani i zapaljeni lampioni za poginule i nestale Hrvatske branitelje, kako predstavnika Državne vlasti, županijskih i gradskih izaslanstava tako i od brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

05.04.2015. - sudjelovali smo na Uskršnjoj sv. misi na Švarči u crkvi Sv. Franje Ksaverskog. Misno slavlje predvodio je msgr. Ferdinand Vražić, a naši pripadnici predvodili su Uskršnju procesiju s kipom Uskrslog Isusa i Uskrsnom svijećom.

 

29.03.2015. - sudjelovali smo na tradicionalnom Križnom putu od Župne crkve u Ozlju do Župne crkve Majke Božje u Sveticama. Ovaj Križni put organizirali su vjernici sa dekanom ozaljskog dekanata, msgr. Josipom Jakovčićem i pripadnici UHVDR - ogranak Ozalj-Žakanje. Dužina Križnog puta je oko 5,5 km, a odazvalo se preko 500 sudionika. Križni put predvodio je msgr. J. Jakovčić, župnik i dekan. Na VI. Postaji, sjećanje na mučki ubijenog svećenika, vlč. Petra Strašeka, evocirao je dekan ozaljski, posebno naglasivši kako je vlč. Petar ubijen mučki iz mržnje i netrepeljivosti, bez suda i zakona, nakon 2. svj. rata. Sve postaje ovoga Križnog puta su obilježene velikim križem i pločom Postaje. Na cilju u Sveticama, sudionike je počastio pater Marko, sokom, kavom, čajem i domaćim kolačima koje su priredile djevojke i žene ove župe.

 

20.03.2015. - u restoranu "Panorama" organizirali smo sa gđom. Željkom Pulez predstavljanje njene nove knjige: "Zločin bez kazne", a u povodu obilježavanja 20. obljetnice VRO "Oluja". Za promociju smo pripremili prigodnu izložbu eksponata i ratnih fotografija koje prate tekst u knjizi, a za uvodni dio predstavljanja knjige, pripremili smo dokumentarni film: "Karlovačka županija u Domovinskom ratu". Film obrađuje tematski sadržajno opise u knjizi i događanja na našim prostorima od 1991. - 95. godine, a priredio ga je Goran Resovac. Na predstavljanju knjige govorili su: g. Damir Jelić, gradonačelnik, brig.gen./mir. Mihael R. Brlečić, ratni zapovjednik 110. br. ZNG, brig./mir. Josip Tomačić, ratni zapovjednik 110. br. ZNG i pater Juraj Domšić. Na predstavljanju knjige bilo je puno gostiju i posjetitelja.