29.05.2021. - organizirali smo i izveli naš tradicionalni "19. susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj" po predviđenom planu i programu koji smo si zacrtali. U organizaciji nam je nesebično pomogao OTK "Zlatni kotač" iz Zagreba. Obišli smo istočni dio naše županije sa dijelom crte bojišnice i okupiranog prostora iz razdoblja Domovinskog rata, na Petrovoj gori. Predsjednik organizacijskog odbora bio je gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs pod pokroviteljstvom Hrvatskog generalskog zbora. Na susret se odazvalo 32 m/v, što nas je ugodno iznenadilo, glede trenutnih epidemioloških mjera. Bilo je 13 motocikala i 19 terenaca, a ukupno je bilo 80 posjetitelja. Vojnički doručak podijelili su marljivi članovi Gradskog društva Crvenog križa Karlovac. Na okupljanju sudionika u Karlovcu, predstavili su se i maketari sa svojom borbenom tehnikom i minijaturama iz raznih epoha, g. Damir Batistić, gg. Damjan i Čestimir Komarek i g. Davor Vidović. Na trasi kretanja, na događaje na Koranskom mostu u Rakovcu, upoznao nas je brig./mir. Josip Tomačić, ratni zapovjednik 110. br. ZNG, a po Petrovoj gori vodio nas je g. Oliver Vlainić, ing. šum. iz Karlovačke uprave šuma, koji jer ukjlučen u uređenje i predstavljanje Petrove gore i u turističke svrhe. Za poginule branitelje postavili smo lampione ispod spomen ploče na Vojničkom zatvoru u Vojniću, gdje je puno naših branitelja i civila prošlo torturu i razna maltretiranja tijekom Domovinskog rata, a neki su i život ovdje izgubili. Sa općinom Vojnić i planovima koji se provode, upoznao nas je g. Nebojša Andrić, načelnik općine. Posjetili smo i Partizansku bolnicu iz razdoblja NOB-a koja je u Domovinskom ratu bila Pozadinska baza 21. kordunaškog korpusa SVK. Posjetili smo i grob kralja Petra Svačića (Snačića), posljednjeg kralja hrvatske krvi, a upalili smo i lampione za sve koji su svoj život dali na oltar Domovine. Obišli smo i devastirani spomenik NOB-a na Velikom Petrovcu, spomenuli Pavlinski samostan i ratnu bolnicu na Petrovoj gori. Okrijepili smo se u restoranu "Muljava" uz načelnikovu kavu. Objed je organizirao načelnik u prostoru tržnice u Vojniću, a pripremili su ga marljivi suradnici "Ankina mlina" i g. Nikola Škrgić. Objed je bio izvrsno pripremljen i svi sudionici su zadovoljno to potvrdili. Članovi aerosoft kluba "Sabaka" iz Rijeke priredili su predstavljanje svojih aktivnosti. Podijelili smo zahvalnice, priznanja, pehare i plakete za naše kategorije i to:
- najstariji vozač na susretu je g. Mijo Car (1943.) iz Klc-a, najstarije vozilo ima g. Želimir Krističević iz Zgb-a, JEEP FORD iz 1942. g., 
- nastariji motocikl ima g. Vladimir Štarkelj, "Dnepar M-72 sa prikolicom"iz 1943. g. iz Zgb-a, najkompletnije vozilo ima g. Fran Štarkelj, JEEP WILLYS iz 1943. g. iz Zgb-a,
- najmlađi sudionik je Ivano Kosturić, (2008.), a pomaže svom djedu u popravljanju starodobnih vozila,
- najvjerniji sudionici su Ivan Kosturić, Ivan Skender i Ivan Končić, na svim do sada održanim susretima.
Nakon okrijepe i odmora, a započela je i kiša, krenuli smo na polaznu točku u Karlovac na Trg bana Jelačića, gdje smo došli u planirani vrijeme. Svi sudionici su izrazili zahvalnost za današnji susret, a ni kiša nije omela dobro raspoloženje današnjim programom.

 

23.05.2021. - danas su Duhovi, a katolička crkva obilježava Dan crkve, pa smo tu svečanost obilježili u Nacionalnom svetištu "sv. Josipa" u Karlovcu na Dubovcu.

 

10.05.2021. - predsjednik Organizacijskog odbora 19. Susreta, gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs obišao je dio trase promotivne vožnje za "19. Susret", susreo se sa načelnikom općine Vojnić, g. Nebojšom Andrićem, a dogovorena je potpora za 19. Susretstarodobnih vojnih vozila u RH.

 

03.05.2021. - po odobrenju Stožera CZ KŽ i trenutnih epidemioloških mjera, intenzivno smo započeli sa pripremama na našem tradicionalnom "19. susretu starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj". Danas smo obišli trasu promotivne vožnje, a ove godine bi obišli Petrovu Goru i nekadašnji okupirani prostor sa upoznavanjem neprijateljskih položaja i infrastrukture na tom prostoru. Trasa je duga oko 100 km, a obišli bi položaje logistike, zapovjedništva i komunikacija neprijateljskih snaga u razdoblju Domovinskog rata. Za tu prigodu ustrojili smo i Organizacijski odbor 19. susreta, na čijem je čelu gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs, dopredsjednik Hrvatskog generalskog zbora. Susret bi se trebao održati 29. svibnja, a iskreno se nadamo kako će to tako i biti.

 

03.05.2021. - u suradnji sa kordinacijom udruga pristeklih iz Domovinskog rata, organizirali smo paljenje lampiona i sv. misu za pok. Gojka Šuška, ratnog ministra, koji je na današnji dan napustio ovaj svijet i prešao u vječnost. Na Turnju ispred spomen obilježja, postavili smo lampione i odali počast poginulim braniteljima koji su položili svoje žoivote za našu Domovinu. Na Švarči, ispred crkve "sv. Franje Ksaverskog", održana je i prigodna sv. misa, koju je predvodio vlč. Ivica Blaževac, vojni kapelan Zapovj. H KoV-e sa domaćim župnikom, vlč. Dujom Kurtovićem. Vlč. Blaževac nadahnuto je govorio o pok. ministru i evocirao uspomene koje je i sam doživio za života pokojnika. Napomenuo je kako je lijepo što smo to organizirali i tako treba nastaviti sa sličnim aktivnostima kako bi mladi očuvali naše povijesne i svjetle tradicije, jer tko ne poznaje povijest, imat će problema u budućnosti.