17.12.2023. - na večernju sv. misu, na 3. nedjelju Došašća, donijeli smo Betlehemsko svjetlo u karlovački dekanat u župnu crkvu Presvetog Srca Isusova. Po prenošenju Svjetla na župnu svijeću, upali smo sve 3 svijeće u Adventnom vijencu. Svetu misu predvodio je preč. Dražen Karačić, župnik ove župe. Zahvalio je našoj udruzi koja već tradicionalno donosi Betlehemsko svjetlo u naš dekanat. Nakon sv. mise, Svjetlo je podijeljeno vjernicima koji su donijeli svoje lampione koje će ponijeti svojim kućama kako bi u miru, slozi i ljubavi dočekali rođenje Spasitelja u Badnjoj noći. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla glasi: "moje svjetlo je i vaše svjetlo". Neka je svima vama sretan i blagoslovljen Božić te uspješna nova 2024. godina.

 

16.12.2023. - večeras smo Betlehemsko svjetlo odnijeli u župu sv. Franje Ksaverskog na Švarči, gdje se palila 3. adventske svijeća. Obred je vodio vlč. Duje Kurtović, župnik ove župe. Svjetlo smo prenijeli ovoj župnoj crkvi i vjernicima koji su donijeli svoje lampione. Svečanost paljenja 3. adventske svijeće uveličao je župni zbor.

 

16.12.2023. - izveli smo završni izlet u prirodu a vrijeme je bilo izmišljeno za šetnju po zemljovidu i orijentaciji u prostoru. Na današnjoj šetnji ponavljali smo aktivnosti koje smo naučili kroz godinu a pored snalaženja na zemljovidu, uvježbavali smo kretanje po azimutu i čitanju zemljovida na nepoznatom zemljištu. Ponavljali smo i rad sa malim šumskim alatom uz pripremu štapova za pečenje jegera kao i loženje vatre na otvorenom. Sve u svemu, završni ovogodišnji izlet imao je svoje čari i nadam se, bit će upamćen onim članovima koji su sudjelovali na njemu. Svima želimo ugodne blagdane, sretan i blagoslovljen Božić kao i uspješnu novu 2024. godinu.

 

14.12.2023. - iz kapelice na Kaptolu 3, donijeli smo Betlehemsko svjetlo u Karlovac. Svjetlo su u nedjelju, 10.12. donijeli Izviđači iz Austrije u našu Prvostolnicu, Zagrebačku katedralu. Ove godine je BS donešeno ranije iz Svete Zemlje, iz Betlehema jer je tada vladalo primirje u tom prostoru ratne zone. Svetlo je uneseno u prostor za održavanje svete mise u pratnji g. Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog Sabora i rektora katedrale, msgr. Josipa Kuhtića. Nakon sv. mise, svjetlo je podijeljeno Izviđačkim grupama i zainteresiranim građanima kako bi ga prenijeli po cijeloj našoj domovini Hrvatskoj u svoje domove i ustanove. Naše Betlehemsko svjetlo prenijet ćemo u naš dekanat u nedjelju, 17.12. na sv. misu u 18,00 sati a odatle će Svjetlo putovati u naše župne zajednice kako bi donijelo mir i radost svim dobrim ljudima.

 

08.12.2023. - organizirali smo prigodno predavanje na temu "Bliski Istok - istine i zablude" koje je vrlo uspješno održao naš sugrađan i ratni kolega, prof. dr sc. Marinko Ogorec, a povijesno nas je upoznao sa ovim prostorom. Na predavanju su još sudjelovali; gđa. Maja Grba Bujević, saborska zastupnica, g. dr. Žunić, gđa. Branka Hastor, ravnateljica GD CK Klc., brig. Josip Tomačić, zapovjednik 110. br. ZNG, g. Denis Manojlović i g. Željko Pavlić, djelatnici PU Klc. te ostali branitelji, prijatelji i sudionici. Predavanje je bilo vrlo zanimljivo pa su sudionici sudjelovali u predavanju.