30.12.2022. - sudjelovali smo na komemoraciji za poginulog novinara WTN-a, Živka Krstičevića, koji je poginuo na današnji dan prije 31 godinu na Turnju. Živko je na naše ratište došao iz Pakraca sredinom studenog 1991. godine a izvještavao je za TV kuću WTN iz Sj. Amerike i Canade o ratnim aktivnostima na Turanjskoj bojišnici. Pripremao je i dostavljao priloge i za HTV a svoj život je okončao na Turnju šireći istinu o Domovinskom ratu na Karlovačkoj bojišnici. Njegove priloge rado su pratili naši iseljeni Hrvati u dijaspori u SAD-a i Canadi. O njegovom ratnom putu danas su govorili kolege novinari sa kojima se družio i radio dok je boravio na ovom prostoru a to su gđa. Željka Pulez, g. Josip Grdina i g. Ivica Sertić iz tadašnjeg "Radio Karlovca i Karlovačkog tjednika." O zbrinjavanju i posljednjem razgovoru s njim prisjetio se dr. Ervin Jančić, koji ga je dopratio u našu bolnicu gdje je i Živko izdahnuo od posljedica ranjavanja i iskrvarenja koje je nastupilo nakon eksplozije minobacačke mine 120 mm, koja je eksplodirala nekih 10 metara od njega, na današnji dan prije 31 godinu. Na spomen obilježje postavljen je upaljeni lampion u znak sjećanja na Živka i sve poginule na ovoj bojišnici tijekom Domovinskog rata.

 

23.12.22. - u OŠ "Grabrik" organizirana je prigodna Božićna priredba za učenike, roditelje i rodbinu ove škole, koju su priredili sami učenici, nastavnici i profesori ove škole. U sredini lijepog i zanimljivog programa, unijeli smo Betlehemsko svjetlo i upalili ga za učenike ove škole, pod posebnim Božićnim ugođajem. O svjetlu mira, ljubavi, radosti i zajedništva prigodno je govorila naša zapovjednica Lorena. Neka toplina plamena B. S. grije srca ovih učenika, nastavnika, profesora i roditelja u ovo sveto vrijeme kada očekujemo rođenje Spasitelja.

Nakon OŠ "Grabrik", Betlehemsko svjetlo prenosimo u Nacionalno svetište "sv. Josipa" na Dubovcu i sudjelujemo na sv. misi koju je predvodio msgr. Marinko Matić, generalni vikar Šibenske nadbiskupije. Svjetlo smo odmah upalili na početku sv. mise i sudjelovali na misnom slavlju. Mir, ljubav, radost i zajedništvo neka prožme župljane ove župe.

 

 

19.12.22. - odnijeli smo Betlehemsko svjetlo u župnu crkvu "Uznesenja B. D. Marije", u Novigrad na Dobri, a posjetili smo i grobno mjesto pok. generala Pavla Miljavca, odali mu dužnu počast i postavili lampion sa B.S. Na sv. misi, u crkvi prenijeli smo Betlehemsko svjetlo za vjernike ove župe. Toplina plamena B. S. neka grije duše ovih vjernika i našeg generala prenoseći Božji mir, radost, ljubav i zajedništvo u ovoj župnoj zajednici. Isusovo svjetlo je naš život pa neka svijetli u vjekove.

 

Vatreni su pokazali hvalevrijednu odanost i ustrajnost tijekom cijelog turnira, te su nas sve impresionirali svojim vještinama i nastupima. Učinili ste nas jako sretnima i ponosnima, ponosni smo na Vas jer ste napravili veliki posao. Bravo Vatreni!

Vaša bronca naše je zlato!