KARLOVAČKA ŽUPANIJA

GRAD  KARLOVAC

POVIJESNA POSTROJBA

«KARLOVAČKI POČASNI VOD ZNG-91.»

ORGANIZACIJSKI ODBOR 16. SUSRETA

U Karlovcu; 16. travnja  2018. godine

------------------------------------------

------------------------------------------

------------------------------------------

Predmet: 16. međunarodni susret starodobnih

vojnih vozila u R. Hrvatskoj,

p  o  z  i  v,-

Poštovani:

Karlovac, kao vojnički grad, nastao u jeku osmanlijskih osvajačkih pohoda 16. stoljeća i odlučujuće obrane kršćanstva, središte Vojne krajine, jak gospodarski, trgovački centar, već 16-tu godinu za redom organizira za sada jedinstvene Susrete starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj. Isto tako, razvijamo i turističku ponudu obilaska dijela crte bojišnice starodobnim vojnim vozilima, na temu «Karlovac – grad susreta».

 

Čast nam je Pozvati Vas, na naše druženje i vožnja u starodobnom vojnom vozilu: Jeep, Campagniola, Landrover, Mahindra, Pinzgauer, PUCH, TAM, FAP, VAZ, GMC, motocikl i sl. jer organiziramo «16. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj» zajedno sa OTK «Zlatni kotač» iz Lučkog, pod geslom: «Karlovac – grad susreta!». Okupljanje i Susret će se održati u staroj gradskoj Zvijezdi grada Karlovca, Trg bana Jelačića, dana 26. svibnja 2018. god. Bilo bi lijepo da na ovaj susret dođete u svojoj ratnoj odori jer su uglavnom svi sudionici tako odjeveni.

 

Cijelo vrijeme promotivne vožnje, prilikom obilaska dijela crte bojišnice, kolana će biti pod pratnjom policije PU Karlovačke, a m/v za Susret moraju biti ispravna za odvijanje prometa. Ove godine posjetiti ćemo izvor rijeke Mrežnice na Vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja, a do povijesnog grada Slunja, putovat ćemo povijesnom starom cestom Karlovac – Perjasica - Primišlje, upoznati se sa gradom Slunjem, povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama. Po povratku iz Slunja, putovat ćemo cestom D - 1 uz posjetu novog Sportskog centra u D. Velemeriću.

 

Osobe za kontakt:

 

-       brig./mir. Dubravko Halovanić, za Odbor, S. Vraza 42f, 47.000 Karlovac, tel. 047/ 648-650 ili 098/9292-288, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

-       g. Ivica Končić, tajnik OTK «Zlatni kotač», Poljski put 1 F, 10250 Lučko, tel. 01/6537-775 ili 098/775-806.

 

 

Iskreno se nadamo i radujemo Vašem dolasku, 12. – toj obljetnici promocije i postojanja naše povijesne postrojbe, 26-oj obljetnici međunarodnog priznanja R. Hrvatske, 27.-oj obljetnici Dana OSRH i HKoV-e.  Program Susreta je na našoj Internet stranici: www.zng-karlovac.hr.

 

Ujedno Vas molimo, da nam se svakako javite do 10. svibnja 2018. godine, ili suradnicima ili organizatoru, radi brojnog stanja gostiju, posjetitelja i vozila, glede planiranja hrane, pića  i  prigodnih poklona, kao i ulaza u Vojni Poligon.  Promotivnu vožnju ove godine organiziramo na crti bojišnice uz rijeke Koranu i Mrežnicu a u prostoru gdje je  VRO «Oluja», vrlo uspješno izvedena. Prilikom kretanja starom cestom, prolaziti ćemo pored mjesta gdje su poginuli pripadnici 14. dp. „Slunj“, koji su na 5 smjerova probili crtu obrane neprijateljske 13. pbr. - 21. Kordunaškog korpusa SVK. Na Vojnom poligonu, posjetiti ćemo izvor rijeke Mrežnice, upoznati se sa Pancir haubicom 155 mm, upoznati se sa Vojnim poligonom i novom Vojnom kapelicom „blaženog Ivana Mercza“. Posjetiti ćemo  grad Slunj i upoznati se sa poviješću ovoga gradića. U povratku putujemo cestom D – 1,  a prolaziti ćemo pored novog Sportskog centra u D. Velemeriću, općine Barilović. Ovdje je izvršen prijelaz probojne kolone iz vojarne „Logorište“, u s. Malići, koja se spojila sa okupacijskim snagama pobunjenih Srba i JNA. Vojarna „Logorište“ je jedina u 5.VO koja se pod borbom probila iz blokade HV u vremenu od 04. – 06. studenog 1991. godine.

 

 

 

Sa osobitim poštovanjem,

 

 

 

ZA ORGANIZACIJSKI ODBOR:

brig./mir.

Dubravko Halovanić