08.01.2015. - po našem rasporedu redovne obuke i izobrazbe, obišli smo Državni arhiv u Karlovcu i Galeriju "V. Karas" gdje smo se upoznali sa izložbama o 1. svj. ratu, koje su tu pripremljene. U DAK-u, nas je g. Damir Klaić upoznao sa izloženim dokumentima, fotografijama, zemljovidima i događajima koji su obilježili naš prostor u vrijeme odvijanja 1. svj. rata.

U galeriji "V. Karas" kroz izložbu nas je provela gđica. Matea Grgić, kustosica, gdje smo se upoznali sa dokumentima, eksponatima, dijaramama sa prikazom života u teškim terenskim uvjetima na Sočanskoj fronti, kako boraca tako i pojedinih naših sugrađana te gradskog djelovanja ondašnjih stanovnika u gradu. Izložbe su pripremljene na vrlo zanimljiv način tako da je bilo vrlo interesantno obići ih.

U DUSZ-u, Centar 112, Karlovac, upoznao nas je g. Martin Barić, pročelnik ureda, sa radom i djelovanjem ovoga Centra, pogledali smo i nastavni film o požaru na otvorenom, te se upoznali sa načinom prijave događaja i potrebnih informacija kako bi C - 112 mogao pravilno reagirati i pružiti odgovarajuću pomoć. Svi nazočni članovi su prošli obuku u prijavi nekog događaja. Današnja posjeta navedenim institucijama bila je vrlo korisna i zanimljiva. Našim prezentatima i njihovim institucijama zaželjeli smo puno uspjeha u njihovim aktivnostima, dobro zdravlje i sreću u 2015. g.